En hyllest til våre helter…. Paolos corner S01E09

Det begynte å bli høst, da jeg for første gang tok turen til Valle Hovin en dag i 1982. Som vestkantsgutt var dette som å hoppe inn i en bikube uten en sikkerhetsplan. Det var bare å holde kjeft og dilte etter treneren. Sånn var det andre steder. Men det var litt annerledes på denne første fotballtreningen. En helt annen kultur var i denne klubben.

Her overlevde kun de sterkeste, og var du svak så måtte du ikke vise det for noen. Da var du ferdig og vel så d.

Første sesongen overlevde jeg på pur lykke. Med en engelskmann som trener var det enkelt. Brydde seg om spillet.

Kunne en spillet, var en safe. Dessverre for mitt vedkommende så forsvant denne herlige mann, som lærte oss noen gloser som hadde PG18 og var alt for sterk kost selv for bohemene på Valle. Inn kom en person som ble en venn av familien og som betydde mye for meg de føste årene av mitt fotballliv. Randi Fjelstad het hun. En av de første kvinnlige fotballtrenerne i VIF. Hun lærte meg mye og stilte krav som ingen andre. Mitt idrettsliv var i ferd med å formes.

I løpet av sommeren går hennes datter, Trine bort og noen dager inn i november får jeg beskjed om at Randi er gått bort etter lang tids sykdom. Ikke noe en ser frem til, men respekt for mennesker en er glad i  og respekterer gjør at en møter opp i deres begravelse. Sangen Vålerenga kjerke er enda sterkere, mens en sitter i kjerka som fikk himmelen sjøl til tak. En fin hyllest til et herlig menneske.

Dagen før denne begravelsen, fikk jeg den triste beskjed om at Tobias Wendelstig hadde gått bort. En urettferdig hendelse som setter ting i perspektiv og at tiden her på jorden kan være over før en vet ord av det.  På selveste farsdagen gikk denne herlige karen bort. Jeg har sett mye tragisk, selv min sønns død, og jeg kan si at jeg føler med Tobias sin samboer. Å stå å se på at deres nærmeste kjemper for livet uten å kunne gi sitt 100 er et reint helvete. Det er en ubeskrivelig følelse som ingen bør få oppleve.

November har hittil vært veldig tung.

Dagene mørke og nettene skremmende. For når en tror at alt skal bli bedre, så skjer det igjen. Enda en bekjent faller om og dør etter en bedriftskamp. Den tidligere hockeyspilleren P.O Walbye.

Til dere alle fire. En hyllest …..

 

Whatever you are, be a good one

– Abraham Lincoln

#14

← En damekamp denne fredagen To kamper i Eliten denne torsdagen for herrene →