En bra damekamp i Norge og Europacup gull

Jeg tok turen til Apalløkka denne søndagen selv om lagfesten fra dagen før fortsatt hengte etter som en mørk skygge. Damekamper på søndagskvelder er sjeldent et lyspunkt i mitt liv men denne fikk meg faktisk til å smile bitte litt. Kampen starter i et veldig tempo og det er Grei som er helt klart best! Man vet hva Tunet skal prøve seg på og man straffer dem på kontring etter kontring. Tunet ser nesten sjokkert ut og skjønner ikke helt hva som skjer men man klarer så vidt å holde følge og etter 20 minutter står det 4-2 på tavla. De 116 som tok seg til Apalløkka denne søndagskvelden har fått nye en spennende og  innholdsrik første omgang. Hadde det vært kringsjågaffelen som blitt brukt til publikumstelling hadde det nok vært opp i mot 300 i hallen.. Stemningen er god når andre periode starter, og det er Tunet som viser seg å være sterkest. Jentene har nok våknet opp av kalldusjen de fikk i første periode og nå begynner de å kverne ned Grei. Men det er seige grorudjenter som slett ikke vil gi opp og de står bra i mot. Likevel klarer Tunet og sette en kasse og med kun tjue minutter igjen å spille står det 4-3 på tavla.

Tredje periode har omtrent ikke startet før begge lag har satt en kasse hver og det står nå 5-4. Kampen tipper nå litt frem og tilbake men så kommer Grei på enda en kontring og med 7 minutter igjen leder man plutselig med to mål. Tunet har ligget under før og de må nå gire ned for å få enda litt mer kraft. Det fungerer og dem setter 6-5. Grei leder fortsatt men de føler presset. Med mindre enn to minutter igjen tar en Grei bekk og hiver inn ballen forann eget mål der det står fullt av Tunet spillere og utligningen er et faktum. Vi får ingen flere mål i ordinær spilletid og det siste poenget skal deles ut på straffer. Det ser ut som om Tunet har trent på straffer og selv om Grei er så nærme som en innerstolpe så er det Tunet som vinner før de får tatt sin 5:e straffe.

Grei – Tunet 6-7 (4-2,0-1,2-3)(0-0) etter straffer
Apalløkkahallen
Tilskuere: 117
Mål Grei: Malén Simonsen 2, Liga Garklava 2, Celine Ripel 2.
Mål Tunet: Camilla Larsen 2, Kristine Næss, Tina Lundmark, Charlotta Hjorth, Klara Löfgren.
Utv.: Grei 1×2 min., Tunet 1×2 min.
Skudd: 22-25
Dommere: Pedersen/Pedersen

Sveiva damer løftet seg et hakk i finalen og hadde egentlig aldri noen problemer i finalen. Diana er som vanlig på topp og hun setter et hatrikk og blir plukket ut i allstar team. Må si jentene imponerer på meg når de hele tiden klarer å kjøre på selv om de ligger bakpå og det ikke helt går som det skal alltid. i semifinalen gjør man en super vendning og et herlim mål i sudden avgjører kampen. Nå skal man spille i finrommet til neste år og da blir det nok veldig tøft. Fordelen med å vinne ting som dette  er jo at Sveiva blir et kjent navn ute verden og det vil være lettere for klubben å hente inn spillere osv ved senare anledninger. Klubben vil jo også utvikle seg raskere og ebdre enn de andre lagene når man får sjansen til å spille i Europa.