Eliteserien herrer – Serien blir jevnere enn på lenge….

Eliteserien starter idag, mellom Sarpsborg Sharks og IK Akerselva. IK Akerselva har brukt tiden fra forrige sesong til å få en større spillertropp samt foryngre den.

Veienmotguld.com har tatt en prat med IKAs trenerteam Jan Frode Snellingen og Paolo Caroprese
1. Hvordan blir IKA denne sesongen? Dere har foryngret troppen og fått inn flere spillere.

Vi er optimistiske for sesongen. Etter fjoråret sesong hvor vi hadde lite bredde i troppen og svært varierende prestasjoner på banen, har fokuset inn mot sesongen vært å skape gode forutsetninger for å bygge en god treningskultur. Det har ikke alltid vært enkelt, men vi bruker mye tid på å bygge treningskultur. Det vil si styrke troppen både med kvalitet og kvantitet, samt få inn spillere som ønsket å trene. Samtidig ser vi at klubben har drevet godt på ungdomsiden og vi har fått opp flere spillere i stallen.

2. Har det vært noen utskiftninger og er det noen som stikker ut?

Det er spennende å drive med lagbygging. Det er mange nye spennende spillere og mye ungt, så prestasjonene vil nok variere en del i begynnelsen. Men over tid vil vi spille oss sammen og bygge stein på stein slik at Akerselva vil etablere seg på øvre halvdel av tabellen i årene som kommer.

Så hovedutfordringen i starten av sesongen vil være å må finne en god balanse mellom å prestere på kort sikt, men samtidig skape en bærekraftig og langsiktig god utvikling både for spillere og klubb.   

Utover det har det vært viktig å få tilbake det viktige utenfor banen. Ha det morro på banen og utenfor. Covid har ødelagt mye av alt den fine kulturen som vi har hatt tidligere og som drar inn spillere. Oslo by er en viktig del av kulturbyggingen og vi har virkelig begynt veien tilbake fra Covid tiden og hatt det morsomt.3. Seriestart på fredag, hvordan skal IKA få et godt resultat mot et lag som slo dere stort i forrige sesongs sesongstart ?

Huff ja, den første kampen ifjor var alt annet enn enkel. Serieåpningen kommer fort, og vi møter som ifjor Sarpsborg. Det er alltid en tøff motstand og det unge laget er ett år eldre. De er naturligvis favoritter på hjemmebane, men kampen vil gi oss uvurderlig feedback på hvor vi står i øyeblikket og hvilke utviklingsområder vi bør prioritere frem mot Narvik kampen to uker senere. Vi gleder oss stort til å komme i gang, så vil tiden vise om vi allerede nå er i stand til å gi Sarpsborg kamp om poengene. Det er seriekamp nr 1 og det er viktig å møte opp til kampen. Det gjorde vi ikke forrige sesong.

Kaptein Anders Andersson blir en viktig spiller og litt «pappa» til de unge spillerne.4. Hva har dere satt dere for målsetning denne sesongen?

Det er litt tidlig å sette noen resultatmål enda, men vi har en målsetning om at alle spillerne i troppen skal utvikle seg individuelt, og at vi som lag skal skape en tydelig identitet og spillemønster utover sesongen. Om vi makter å ha fokus på prestasjonene på hver trening og kamp vil resultatene komme. Vi har en ung tropp og det er mange som vil mye og dette veldig raskt. Delmål nr 1 er å komme til et sluttspill som jeg tror mange av klubbene har. Det blir en spennende sesong der Tunet/ Greåker ligger der oppe og resten fighter om å ta de neste plassene.SpillerlogistikkInn: Anders Snellingen (Haugerud), Håkon Henriksen (St. Croix), Mats Borgen (Haugerud), Mikael Broms (Gjelleråsen), Oskar Karlsson (Järfälla, Sverige), Jacob Landbergsson (Nykvarn, Sverige), Dennis Fagerlund (Nykvarn, Sverige), Christian Ahlfors (Vålerenga), Julian Ahlfors (Vålerenga), Filip Pokorny (Lillestrøm), Sebastian Westersø (Lillestrøm)Ut: –

← Hvem er denne karen med….. Eliteserien herrer →