Eliteserien Herrer – en dark horse og mye usikkerhet

Å spå eliteserien herrer er aldri en enkel sak, men den har på en måte satt seg selv de siste årene og det er sjelden det kommer en overraskelse fra noen ny landsdel. De største klubbene bruker meste penger og de holder seg som regel øverst.

Hvem vinner så eliteserien??La oss begynne med de andre lagene. Lagene er satt opp tilfeldig så folk ikke skal bli sinte og trekke konklusjoner. Eliteserien for menn er egentlig litt kjedelig sånn sett. Det er alltid et håp om at noen nye stikker seg frem. Det håper jeg er tilfelle, men under følger hva jeg og 6 eksperperter an tror. Fra 6 plass og de andre 7-8-9-10-11 er det veldig tilfeldig og det kan være små ting som avgjør kamper. Covid / forkjølelsessyke spillere etc etc og ikke minst små avgjørelser fra de i svart. Disse 6 plasseringene er de vanskligste å spå.Nor92

Laget fra 3050 kom sist forrige sesong og det jeg har sett av laget så er de alt annet enn et lag som skal kjempe i bånn. Wallin begynner å bli gammel (der fikk du den Axel), men rundt seg har ungdommen vokst seg større og sterkere samt at Bakke har kommet fra Greåker. Jørgen Becher er en takling unna en livstruende skade så det er tøft at gutten med gullbuksene fra Lier tør å løpe utpå der. Får håpe han ikke møter Biceps Bjørn i dårlig humør i venstre rundtvant i Høyenhall. Det er mye spennende og svensk i trenerbåsen også. Norsk ung keeper imål blir spennende. Vi liker lag som kommer utenfor Oslo og som er med på å spre mangfoldet.

Fredrikstad IBK

Talentfabrikken i fra byen der min favoritt fotballsupporter bor (Renate Iselin og hennes pøfler – Se her ). Erik Hæren har valgt å gå opp som manager og det betyr noe nytt i båsen på mange år. Henrik Johansson har erfaringen til å bygge nytt. Borte er Jæger, Superkeeper Halvorsen og den gode backen Samuel Hellstrøm. Men jeg har trua på at det alltid kommer frem et nytt talent som kan løfte laget videre. Evigunge Fauskanger kan raskt komme på igjen og det er også andre som kaptein Stian Setterberg. som blør for drakta. Når det blåser litt så er det mange som tar tak. Sånt gir resultater.

IK Akerselva


Det blir færre stjerner i troppen enn forrige sesong. Klubben har hentet inn Jan Frode Snellingen til trenerteamet samt en keeper til i Kristoffer Östergren som skal gi 1 keeper Einar Helgerud kamp mellom stengene. Flere av ungguttene har blitt 1 år eldre og har fått inn en spennede spiller i Aksel Jæger og allrounderen Kjetil Bratland. Anders Andersson har en viktig oppgave som kaptein og trenerteamets forlengede arm. Thomas Aas forsterker forsvaret samt at en Sander Owren tar nye steg sammen med Magnus Jarberg.

Sarpsborg Sharks

Har hentet tilbake noen av stjernene som gikk til Greåker og Slevik, samt at Magnussen er tilbake i Sharks. Klubben har trent godt, men litt tynt forspent. Har mange unggutter og en svensk stjerneback. Vil sammen med de andre lagene nevnt i denne delen av artikkelen måtte kjempe for hvert poeng. Har noen flinke poengspillere og kan raskt ligge innenfor top 5. En klubb som er flinke til å få frem unge spillere som tar for seg.

Harstad

De fornekter seg sjelden i Nord. En klubb som alltid er morsom å besøke. Mistet sin eminente Latviske keeper, men vi hører de har hentet inn en ung norsk keeper på dobbellisens for kampene sørover. 3 nye finner i tillegg til de andre utenlandska spillere bør gi Harstad en god mulighet til å nå et sluttspill. Skal bli interessant å se hvor gode finnene fungerer med de latviske spillerne.

Gjelleråsen Fighters

Har gått fra en klubb med mange eldre spillere til et lag med mange godt trente ungdommer som virkelig jobber livet av seg i kampene. Morsomt å se at noen satser veldig ungt og lykkes med overgangen til senior innebandy. Har sine stjernespillere som kan avgjøre tette kamper. Blir spennende å se Robin Norstrøm og Broms kombinere som de gjorde forrige sesong. Helt klart et lag som kan havne høyere en top 6 om alt klaffer.

Det var de som kjemper om plassene fra 6 til 11 plass. De andre får du her. Her er det selvsagt også veldig jevnt og mye kan være gjort allerede første serieuka.Slevik

Kjellemann er tilbake og det er godt å se hvor sulten han er på å bygge opp igjen klubben han forlot etter mange serie- og NM gull. Har en tynn stall som flere andre, men de spillerne han har er veldig gode. Ny keeper mellom stengene i Sahlin samt to svensker som bidrar til at klubben vil ligge i toppen. Så det blir spennende å se hvor sulten Thomas Stræte er. Stræte sammen med Åhlberg og Wille vil bety mye for Slevik. Nå har både Åhlberg og Wille slitt med skader så det blir spennende å se hvor fort de er tilbake og hvor gode Slevik blir.

Sandnes

Vestlands klubben satser på å komme høyt og har hårete mål. Landslagskeeperen Ole Lego Egeland samt en ny svenske Samiel Fseha som skal hjelpe storscoreren Jesper Engström. En må heller ikke glemme Atle Laland Egeland, et angrep i seg selv. Det er viktig med en god start og at forsvaret blir satt. Kapteinen Pelle Olsson har et stort ansvar bakover på banen og det er viktig at de setter forsvaret for offensivt vet vi at de kan. klubben var de eneste som tok poeng fra Tunet forrige sesong, og det i høyenhallen. Blir spennende å følge Coah Trond og laget.

Greåker

Lenge siden Greåker var i angrepsposisjon, men det er de denne sesongen. Laget var ikke helt der oppe ifjor som de har vært tidligere sesonger. Det er selvsagt ikke en enkel sak å vinne serien år etter år og de var ikke på i viktige kamper og tapte viktig grunn mot Tunet. Ungdommene som har gjort det frisk i klubben har valgt å utvikle seg i Varberg og kan bli en forsterkning om noen år. De er fortsatt den gamle garden som skal gjøre tingene. Pels i mål, Martinsen, Kvisvik, Torp, Lindqvist, og Hjorth har mye rutine og veier tungt i mange kamper. Min favoritt Helgesen vil bidra med poeng fra backen. Det skal bli spennende å se hva Kenneth Skistads disipler gjør i toppkampene når de kommer. Den første kommer mot Sveiva på Onsdag. Det er ingen tvil om at det er jevnt i toppen og direktemøtene kan avgjøre mye.

Tunet

Hva skal vi skrive om Tunet som ikke allerede er skrevet eller sett. Godt trente, Ole Mossin som kaptein, unge sultne spillere og ikke minst godt skolerte spillere som vet å ta for seg. Var klart best i forrige sesong og selv om de har mistet de unge svenskene så har ungguttene blitt et år eldre og det er mange talenter i klubben. Helnorsk keeperduo som også var kollegaer på G19 landslaget. Spennende med Hellstrøm i en toppklubb. Mye spennende og egentlig en overraskelse om de ikke troner på toppen etter endt serie. Hadde fått en stor overgang i Olav Falkeid, men den gikk i vasken på over overtid og det er det mange som erget seg over.

Sveiva

Da lurer vel alle hvor det har blitt av Sveiva. Hva skal vi si om klubben som snart er den eneste klubben i Groruddalen? Ja folkens det står faktisk så dårlig til i dalen. Dalen som hadde lag fra nesten samtlige t banestasjoner i gamle dager er spilt utover sidelinjen. Sveiva er min dark horse. Hvorfor kan du spørre deg om. Vel det skjer mye i klubben som styres av en klok Sindre Bjerknes. Anton Brenner er sportslig leder, men ikke la dere lure. Sveiva hadde ansatt Bård Børresen som co trener, men han fikk andre planer og Brenner tok over i trenerrollen. De fikk Olav Falkeid og de beholdt familien Sletten. Sammen med kanskje en av norges beste keepere så har de et lag som jeg ikke tror vinner serien, men de kan ta de beste lagene når de kommer iform. De slo Slevik med 14-7 i klubbens eneste treningskamp.

Sveiva møter Harstad, Greåker og Tunet de 3 første kampene. Har de full pott kan de være i toppen, hvis ikke så er de en dark horse også i NM sluttspillet. Da har de kommet seg iform. Så Sveiva er en større utfordrer til NM gull enn til seriegull. Bjerknes poengterer også dette i en artikkel i Groruddalsens budstikke. De er fortsatt regjerende norgesmestere og vil forsvare tittelen.

Blir det NM gull igjen???
← Dette er virkelig dagen…. Sverige hevet seg →