Elitekvalik Menn starter ikveld

Denne helgen er det eliteseriekvalikk for menn på Jessheim. 5 lag kjemper om 3 plasser til neste års eliteserie menn. Eliteseriekvalifiseringen spilles i Jessheim Is- og flerbrukshall med Ull/Kisa IL Innebandy som teknisk arrangør, og de deltakende lagene er Fjellkameratene, Gjelleråsen Fighters, Narvik Wizards , Sjetne Panthers og Ull/Kisa.

Hvem vil rykke opp?

Det er to lag som stikker seg frem som favoritter, men det er 3 plasser i eliteserien menn 2022/2023. Hvem er så disse klubben som er i kvalikken?

Fjell-kameratene

Klubben har sine røtter i sentrum, men da det ikke fins haller i nærområdet har aktiviteten flyttet seg til Bergen vest. (Fyllingsdal og laksevåg (bydeler)) Klubben har en stor lokal forankring og det er denne ryggraden som skal utvikle klubben til å bli en eliteserieklubb. De siste 2 sesongene har det blitt mindre halltrening, men det har vært godt trent utenfor hall. Klubben har vært en klar ener i 1 div Sør Vest og er med først og fremst for å lære og ta nivået for å bygge videre på denne erfaringen. Det hadde vært en overraskelse om de skulle ta den 3 elite plassen. Johannes Gebauer er en tysk spiller de fikk før sesongen og som virkelig har bidratt til å heve nivået på laget.

Narvik Wizards

Narvik vinner 1 divisjon uten poengtap. De lånte ut sin poengkonge til Harstad og han rakk å spille 5 seriekamper. 24 mål og 20 ass totalt 44 poeng. Det forteller egentlig ingenting. Men Anders Thunman Halldahl har vist i sin tid hos Harstad at han leverer på det høyeste nivå. En fantastisk innsats og en sniper av rang. 9 seriekamper denne sesongen og det skal spilles 4 kamper bare denne helgen. Det blir spennende å se hvor godt laget er trent og om de satser på å spille 100% mot Sjetne og Fjell-kameratene og «hvile» mot GIF og Ull/kisa. Kjemper om den 3 og siste Eliteplassen.

Sjetne Panthers

Vant serien i 1 div Midt Norge. 10 kamper denne sesongen der de tapte kun 1. De har vært klare for kvalikk de «to siste årene» sammen med Ull/kisa og Narvik så endelig skal det spilles. Har sett laget spille treningskamper før sesongen på Østlandet og klubben satser på å komme seg til eliteserien. Har med tidligere elitespillere (Fredrikstad) Steffen Hæren og (Slevik) Asbjørn Randall Aa. Har 1 kampen mot Narvik og her kan det avgjøres om hvem som kommer til eliteserien kommende sesong. Helt åpent mellom Sjetne og Narvik.

Ull/Kisa

Herregud for en reise for denne klubben. Vært «klare» for eliteserien i 2 år og denne pandemien har ødelagt mye, men nå er endelig helgen her. Helgen da alt kan avgjøres og en ny tidsreise begynne. Ull/kisa har vunnet 1 div østlandet og er en av to favoritter til å rykke opp. Alt annet er en stor overraskelse. De har gode spillere som kjenner hverandre godt og som er sultne på å virkelig vise at Ull/kisa er en eliteklubb.

Robin Norstrøm er en brikke for GIF

GIF Fighters

En stor overraskelse at GIF er i en eliteseriekvalikk. De siktet på å komme top 6, men mye gikk galt med hva de jobbet med før og i sesongen. Liten vits å gå innpå dette i denne artikkelen, men feil ledelse kan ødelegge mye. GIF er en eliteklubb og skal i mine øyne vinne 4 av 4 kamper. De har alt. Fart, gode spillere, stor tropp og mange matchvinnere. Det står mellom Kisa og GIF og den kampen spilles allerede fredag. Det skal bli morro og se kampene denne helgen.

Lykke til alle sammen, dette har dere fortjent. Gi jernet.

Kampoppsettet ser ut som følger etter dagens trekning:

Fredag 25. mars:


1830 Ull/Kisa – Gjelleråsen


2100 Sjetne – Narvik


Lørdag 26. mars:


0900 Fjellkameraterne – Ull/Kisa


1130 Narvik – Gjelleråsen


1400 Fjellkameraterne – Sjetne


1630 Ull/Kisa – Narvik


1900 Gjelleråsen – Sjetne


Søndag 27. mars:

0900 Narvik – Fjellkameraterne


1130 Sjetne – Ull/Kisa


1400 Gjelleråsen – Fjellkameraterne

← Ny landslagstrener og kvalifisering for u19 landslag menn NM Sluttspill herrer uke 2 – de avgjørende kampene og semifinaler. →