Drømmen om å vise idretten vår, ble ikke slik vi drømte om…

Da NIF inngikk en avtale med Tv2/MYGAME satt jeg og tenkte at dette var noe vi hadde drømt om i mange år. Det å kunne vise frem en fantastisk kul idrett.

NIF har godkjent avtalen

En avtale med TV2 er noe en ikke kan se på som negativt. Det er en kanal som satser på idrett og som de fleste har kjennskap til. Kunne det være noe som er negativt med en slik avtale. En kan sitte hjemme og se på barn ned til en viss alder og det var vel ok!? Men jo mer en ser på avtalen, jo mer en tenker så setter dette idretten i et helt annet lys. Hva om en gjør en feil eller noe kult i kampen. Da kan det bli en kulhets faktor, men hva om det motsatt skjer at en blir mobbet!? Er dette noe vi trenger for barn og ungdom? Enda en arena for å bli satt i spotlighten!? Tenkte noen egentlig på dette da de godkjente at en kunne se kamper ned til G/J15? Joda en kan krysse av for å ikke bli filmet, men er det nok? DEt er mange ganger barn ned til 12 år som spiller i disse 15 års kampene. Kan det bli gruppepress for at dette skal gå igjennom? Er det enda en barriere for å holde barn og unge borte fra idretten? Blir det et enda større kroppspress når det monteres kamera for å filme kamper? Var det dette de tenkte på da en skulle inn på en avtale. Sitte hjemme og se kamper i håndball, volleyball og innebandy. Er det mer skadelig for ungdomsidretten?

Er det pengene som gjør at dette gikk igjennom hos NIF!? Var de nøye nok med dette? En skal ikke være for krasse mot NIF, jeg tror de bare ikke brukte nok tid til å analysere dette. Om de ser på dette igjen tror jeg de vil sette strengere aldersgrenser. Men vil dette sette en stopper for avtalen? Vi har jo ikke alle detaljer i denne avtalen. Men MyGame er en kommersielt selskap som naturlig nok vil tjene penger.

Vi vil gjerne se elite innebandy på MyGame. På bildet Gjelleråsen vs IK Akerselva

Hva innebærer avtalen!?

Med en slik avtale så skal det monteres kamera flere steder i en hall for idrett. Så kan kamper filmes. Men det er de forskjellige kommunene som skal godkjenne dette. I trøndelag ble dette ikke godkjent at disse kameraene skulle monteres opp. Det ble også skrevet en del om denne saken.

Dette innlegget i trønderdebatt.no satte lys på en del nye aspekter.

Les mer her Trønderdebatt

Hva skjer videre med MyGame!?

Ting har begynt å skje

Det har begynt å komme en del spørsmål om denne avtalen og hva den gjør med idretten. Det er også kommet en del innspill i pressen om hva som skjer i Oslo. Oslo kommune har rett og slett sagt nei til denne avtalen og det gjør at det ikke blir montert kamera i haller som eies og driftes av Oslo kommune..

Aftenposten skrev om dette les her

Det gir en ny scene og en veldig ny dimensjon

For å helle bensin på bålet så trenger en gjerne noe ganske heftig. Det er nå blitt noe negativt med denne avtalen som skulle bringe idretten videre. Kan føle at det bør være minst en 18 års grense på sendinger. Mange har sagt at dette vil gjøre det mye mindre verdt å ha denne avtalen. For meg er det viktig at idretten fremmes uten at det er noen at vi skal få episoder som ødelegger. En G15 kamp skapte akkurat den eksplosjonen og eksemplet som viste at dette kan gå utrolig galt om en er uheldig. Kampen jeg snakker om er G15 kampen mellom Greåker og Tunet. I denne kampen får vi en episode som setter nytt lys på dette med aldersgrense. Det skjer en insident der to gutter havner i konflikt og det oppstår tumulter. Noe som selvsagt resulterer i røde kort til guttene. Den ene gutten er 12 år gammel, den andre 15. Her får vi da et eksempel som vi får ved å ha ungdoms kamper på tv. Se bort ifra det idrettslige med røde kort og mulig utestengelser. Er det dette en vil ha frem i pressen? Er det slik vi vil eksponere vår idrett? Vi kan se langt etter å få montert kamera i Oslo og Trøndelag. Vil NIF se på avtalen med nye øyne? NBF følger bare de retningslinjene som er blitt bestemt og er bare en part i avtalen. Skal de ha strengere regler!?

Har noen tenkt på dommerne?

Alle snakker om at spillere kan sørge for at de ikke blir filmet. Hva skjer om dommerne gjør dette!? Det er en økonomisk gevinst for klubbene om de selger abonnement til MyGame. Hva skjer om en elitedommer krysser av og ikke vil bli filmet. Hva skjer med elitekampen da? Dommerne får et helt annet arbeidsklima med kampene om de blir filmet og det dokumenteres hvordan deres innsats er.

Skal de andre kommunene følge etter og forby dette?

Det skal bli interessant å følge denne saken videre.

#14

← Skandalen vokser seg større Oslo har en etterslep på vedlikehold som kan ramme innebandyen →