Down to the wire – Herre VM dag 8

Hjemmenasjonen skal spassere til en ny VM finale, som neste alle «vet» de vil vinne. Tjekkia er ingen WO og Finland skal få bryne seg.

1 periode

Finland begynner med et sterkt trykk mot den Tsjekkiske sonen, men Tsjekkia forsvarer seg godt og tar overgangene når de byr seg. Den Tsjekkiske keeperen, Lukas Bauer har vært god under VM og idag må ha stå nesten prikkfritt. 13.28 tar Tsjekkia ledelsen ved Hemerka der han får ballen inn foran mål og jobber den inn. 2-0 kommer i overtall, 15.28 setter Benes en ball i mål på en smart stikker. Finland ser sjokkert ut og greier ikke å skape de store sjansene etter begge målene til Tsjekkia.

2 periode

Finland tar mer og mer over. Tsjekkia sliter med å komme seg ut av sin egen banehalvdel og det blir mndre og mindre overganger for Tsjekkia. 1-2 kommer etter 32 minutter #73 Kainulainen. Nå er det virkelig kamp igjen. Det blir tightere og tightere for hvert minutt for Tsjekkia. Finland bare vil ha ballen i mål og får det. 2-2 kommer 35.32, ved Kottilainen og vi er like langt. Tsjekkia ser slitne ut, men en vet aldri med det unge laget.

3 periode

Det er Finland som har presset og må ut og grave frem et resultat. De har tatt over hele kampen og Tsjekkia har nok med å forsvare seg. Finland setter målet de må ha. #77 Sami Johansson setter målet 59.11. Vi får den finalen alle har forventet mellom Finland og Sverige, men jeg må si at Tsjekkia fortjente så mye mer.