Dommere må ta dette seriøst……

Bildene er ikke pene. Dette er bilder av Philip Kämpe som var nær blitt blind av å få en kølle rett under øye i kampen mellom Tunet og Nor92.

Dommere er helt nødt til å følge med

Det går raskere og raskere i idretten vår og det gjør at dommere er nødt til å være mer på allerten. En har faktisk ansvar for kølla si når en skyter. (spillerene som skyter altså) Dette er en av mange insidenter de siste sesongene.

Dommere må slutte å dømme fra hoften og ned

Innebandy er en sport der det skjer ting hele tiden. Den vanligste feilen er dommere som ser fra hoften og ned når de dømmer. Det skjer mye fra hoften og opp. Bare søndag ettermiddag var jeg vitne til takling mot hode, et overfall midt på banen og enda en høy kølle der briller redder ungdommen. Når blir det dette tatt seriøst? i ishockey får en utvisning og flere kamper karantene for en takling mot hode. Idag så jeg en av de klareste, men dommeren stod på feil side av målet. Det ble stopp i spillet med beskjeden om at det var uhell. Dommer ser helt klart ikke situasjonen og heldigvis gikk det ikke noen tenner. Når jeg ser slike situasjoner i 2 av 6 kamper denne søndagen så er dette ting som skjer.

Skal vi begynne å spille med briller?Kämpe fikk straff for å si ifra

I kampen mellom Tunet og Nor92 i herrenes eliteserie så traff køllespissen rett under høye. Spilleren sliter med hjernerystelse av smellen og skaden ser ikke pen ut. Ved å ta opp dette med dommer så ble spilleren straffet. (Dette skjedde senere i kampen). Det er ikke ukjent at sånt skjer når en ikke ser en klar farlig situasjon. Spilleren skal tilbake til legen og se videre på skaden. Ganske alvorlig skade som vi håper løser seg til beste.

Høy kølle er også et kapittel hos IFF

På siste dommermøte hos IFF ble høy kølle også fokus på dette også tatt opp hos IFF. Utfordringen er der, da spillere har begynt å spille farlig i situasjoner som gjør at det oppstår skader.

← Jevne kamper preger eliteserien menn VMG Podcast nr 7 – Damelandslaget og kan Slevik ta gullet? →