Del 2 Ringwall sin utestengelse (se filmen fra tribunen)

Som vi la ut i går så var det klart at Trond Ringwall måtte stå over kampen i dag mot Gif. Straffen i seg selv er utestengelse i tre kampen der de to siste er vilkårlig. Dvs at om han ikke får noen flere anmeldelser vil han slippe å sone mer enn denne kampen.

Her under finner dere hele begrunnelsen fra forbundet:

Begrunnelse:

På grunnlag av de opplysninger som foreligger i saken har Sanksjons- og protestutvalget funnet at Trond Ringwall har oppført seg grovt usportslig mot dommerne.

Utvalget har særlig lagt til grunn at følgende uttalelser «ikke duger og burde finne på noe annet å gjøre», samt «du burde finne deg annen makker», herunder sammenhengen uttalelsene er avgitt under, gir grunnlag for sanksjon. Utvalget ser det som svært skadelig for idretten om slik adferd, som Tunets trener fremviste etter gjeldende kamp, skal kunne passere uten reaksjon.

Sanksjons- og protestutvalget mener at handlingen er sanksjonerbar i henhold til Spilleregler for innebandy pkt 616.1 og 617.3, og Sanksjons- og protestreglement § 2-2 pkt. c.

Sanksjonsutmålingen er foretatt på grunnlag av Norges Bandyforbunds Sanksjons- og protestreglement § 2-3 pkt. d.

Sanksjonen er ilagt på grunnlag av den oppførselen Trond Ringwall viste overfor kampens dommere etter kampslutt. I formildende retning trekker det dog at treneren i ettertid har beklaget sin opptreden. Utvalget har også merket seg at han heller ikke har bestridt faktum i saken.

Ilagt sanksjon:

Trond Ringwall utelukkes fra å delta i 3 (tre) obligatoriske kamper i Eliteserien for menn, men hvor 2 av kampene gjøres betinget og først må sones om treneren får en ny karantene i løpet av sesongen 2018-2019 for upassende opptreden mot dommer (sanksjons- og protestreglementet § 2-2 bokstav c)).
Dette betyr at en kamp må sones nå.

For dem som ikke var i hallen er det sikkert vanskelig å sette seg inn i situasjonen men etter at vi la ut informasjon om dette i går så har vi fått en film sendt til oss der man kan se situasjonen.

Jeg skjønner at forbundet ikke kan endre sin beslutning etter at det blir sendt ut en privat film og man hører jo ikke hva noen sier heller. Men det man ser på filmen som kan gjøre det hele litt mer forståelig er oppførselen fra IKA sin keeper og det at dommeren ser situasjonen men velger å ikke gjøre noenting. Dette skjer fra ca 19 sekunder inn i filmen.

Kan man da forstå at det kommer noen gloser fra Trond?

 

← Aldri tapt 3 på rad i Høyenhallen. Ringwall må coache sitt lag fra tribunen denne søndagen →