Dag 9 – VM Finalen Finland – Sverige 6-3 – Finland verdensmestere

Det ble jevnt i gruppekampen, der Sverige trakk det lengste strået. Denne kampen vil Sverige styre og Finland vil ta overganger. Litt som Sverige mot Sveits. Det kommer til å bli helt fantastisk. En herlig kamp til det siste. DEt hadde vært kult med sudden straffer som sist VM der Finland vant og Mika Kohonen viste verden at det ikke fins nerver i den karen. Dett vil bli en kul kamp for historiebøkene. LEEEETS GOOOOOOO!!!!

Lagne er som følger:

Finland – Keeper: 31 Kosonen 1 line 17 Lamminen – 56 Savonen, 09 Salin – 20 Salo – 77 Johansson  2 line  66 Leikkanen – 08 Kivilehto, 61 Kotilainen – 19 Pylsy – 36 Lastikka   3 line 21 Vaananen – 30 Stenfors, 18 Kapanen – 22 Kukkola – 5 Hautaniemi  RES: 16 Piha, 29 Kohonen, 87 Kailiala, 35 Torisena

Sverige – Keeper : 35 Rehn  1 line 16 Hedlund – 22 Johansson , 17 Enstrøm – 02 Samuelsson – 09 Galante Carlström  –  2 line 97 Nilsberth – 77 Gustavsson, 10 Sjögren – 70 Svahn – 92 Rudd    3 line  25 Samuelsson – 11 Östholm, 66 Sundstedt – 08 Adriansson – 07 Nilsson  RES: 12 Palmen, 29 Jonsson, 24 Wilhelmsson , 31 Parsjö-Tegner

Dommere: Martins Larinovs, Martins Gross

1periode
Håpet på en tett og kul kamp er tilstede. 3 rekka til Finalnd med Pylsy er flyttet frem som 2 rekke. Har på følelsen at de vil være heavily involvert i denne kampen også. Og gud bedre har jeg ikke rett. 03.30 og Kivilehto tar sitt løp fra backen får en pasning som han skyter på første, lavt mot 2 stolpen til keeper Rehn. Joda, den sitter. Ikke enkelt selv om jeg mener Rehn må lastes for målet. Skyter en ikke så blir det ikke mål. Det er tøft utpå der og dere viktig at dommerne setter en linje. Vel de misser på utvisningen til Enstrøm. Skal de dele ut 2 min på den og følge linje ja da blir det mange utvisninger i dag. Derfor blir jeg bekymret når jeg ser det. Men de misser kanskje den forseelsen når de ikke dømmer straffe til Finland når 56 Savonen tar et løp og nesten er alene med Rehn. Håper de ikke er med og avgjør kampen. Når en snakker om oppofring og hjemløp. En svensk back brekker kølla som bakerste mann og tre finner er på vei alene igjennom. Bakfra galopperer Kim Nilsson igjen ballfører og snapper ballen fra han. Da snakker vi om å ta backchecking. 1 periode er historie, nå følger 40 minutter til med intenst og kul innebandy.

2periode
Perioden begynner forrykende. Herregud, denne 2 rekka til Finland, hva skal vi si om den. De er virkelig ON FIRE. Lastikka mottar ballen fra Kivilehto og sender den tversover til ME SNIPER Kotilainen. 2-0 etter ca 4 minutter. Sverige styrer og Finland kontrer akkurat som vi sa før kampen. Med en presisjon som det er moro å se på. Sverige har et fjell og bestige og finnen på tribben storkoser seg. Sverige må finne på noe raskt og begynner å fyre av mye mer på mål. Kosonen får mer og mer å gjøre. Finnene ryker på en 2 min og der dukker 9 Galante Calström opp og setter 2-1. Det er kamp igjen. Det er mye dytting og kriging der ute. 30 Stenfors på Finland spiller så tøft at de svenske spillerne nesten prøver å bytt side i spillet istedenfor å møte den jæveln. Ser ut som master of disaster og deler ut juling etter noter. Der får 22 Emil Johansson mye juling. Nilsberth er en annen som også ligger mye nede. De finske spillerne smiler litt når han plukker opp den lange kroppen sin. Tydlig frustrert på dommerne som ikke har noen god omgang. Synd for er det noen som er viktig i disse oppgjørene så er det at dommerne virkelig gjør jobben sin. Etter ca halvspilt så kommer den en redning i verdensklasse av Kosonen. 7 Kim Johansson skyter og han er nede og redder, før han rekker å reise seg har ballen trillet ut og der kommer Östholm på løp inn i banen og plukker returen. der står Kosonen igjen og redder. Han blir viktig utover. Finnene kommer ikke til så mange sjanser i denne perioden, men de lager flere til Sverige. Mika Kohonen kjører en no show passning inn i midten foran mål som ingen av finnene er med på. Til all lykke tar Kosonen også det skuddet fra Galante Calström. Er et noe disse svenskene ikke trenger er gavepakker fra finnene. I slutten av perioden for finnene en utvisning, ettersom den er avventende spiller Sverige nesten 2 min med 6 mot 5, før de får 5 mot 4 i ytterligere 2 min. Dette er en finale som har mange dueller og den er langt fra avgjort. Slik følelsen er nå så tror jeg finnene tar den, men Sverige kan du aldri avskrive.

3periode
20 siste minuttene av VM i Praha. De blir spennende!!!! Den begynner verst tenkelig for Finland. En enkel baklengs av Kosonen som slipper på den berømmelige 1 stopen. 92 Rudd  på et backhanskudd. Han har vært svært god i dag. Men ikke frykt den berømmelige 2 rekka har mer på lager. 61 Kotilainen spiller på volley til 8 Kivilehto og 3-2 til Finland. 4-2 kommer av 61 Kotilainen på et bågeskudd. Sverige er heeelt ute og kjører. De får ikke plukket opp overgangene og blir løpt over gang på gang. Vi trodde finnene var døde og begravd. Aldri stol på en finne når han sier han er ferdig. Han har 8 liv til. 5-2 kommer fra 20 Salo, kapteinen som sjelden skyter. Når han først gjør det så er det så hardt at 35 Rehn ikke rekker å reagere. 5-3 får vi på straffe av 92 Rudd som er god på de. 6-3 kommer fra 77 Johansson som får ballen etter at 92 Rudd har blitt overfalt. Nok en dommerfeil og dette er leit. Bruk de beste dommeren ikke bare noen andre enn svenske/ finske dommere, for dette dommerparet preget kampen. Spillere som Östholm/ Samuelsson viser at de kan være ferdige på dette nivået. Samuelsson har -5 i finalen. Det holder ikke for en back på det svenske landslaget.

BB Sverige 92 Rudd
BB Finland 08 Kivilehto.

Egentlig vil ja ta hele 2 rekka til Finland til All Star team, men det får jeg vel ikke lov til.
Dette er min: 31 Kosonen, 08 Kivilehto, 22 Johansson, 17 Enström – 19 Pylsy – 36 Lastikka

← Veien videre for innebandyen – og NBF inngår en ny avtale Dag 9 – Tjekkia – Sveits – 3 plass til Sveits – Hop Swiss →