Dag 9 – Tjekkia – Sveits – 3 plass til Sveits – Hop Swiss

Den kjedelige kampen om 3 plassen er ikke alltid like morsomt å spille. Men for noen er dette en mulighet til å vise seg frem for publikum, presse og ikke minst utenlandske klubber. Så minst 10 klubbsjefer fra både Sveits og Sverige som sitter ringside og ser disse kampene. Det kan betyr ny «jobb» for en spiller. Det er det mange fra de øst europeiske landene satser på. Snakket personlig med en spiller som er på det Tjekkiske u19 landslaget. Hans drøm er å flytte til Sverige. Der har han spilt noen mnd for Pixbo. Dit vil han tilbake.

1periode
Sveits satser på å vinne denne bronsefinalen. De vil vise for sine fantastiske fans at de er gode for medalje. De åpner forrykende og har mye ball. Tjekkia har nok med å forsvare seg og kjøre overganger. Sveits setter 2 mål etter 8 og 13 minutt. Det er enkle, lekre kombinasjoner som gir de overganger og mål. De rekker en redusering til 1-2. Tjekkia må lenger opp og frem for å presse sveits i 2 periode.

2periode
Tjekkia må frem og sette mål, 40 minutter igjen av VM. De må frem. Og frem kommer de. De spiller for livet og setter 2-2 ved Ondrasek. Og sjansene kommer nå på løpende bånd. Tjekkia er så nære score, men Meier er med på notene. Det er spennende og det er mye folk på tribunen. Kult med sånne forhold. En er ikke akkurat bortskjemt med publikum i Norge. Sveits får overtall og setter 2-3 i slutten av 2 periode.

3.periode
Nå gjelder det. Siste 20 i dette VM sluttspillet. 21 Paolo Riedi setter 2-4 etter 46 minutter og det setter standarden for resten av kampen. Sveits spiller av byttene, bruker tid og lar Tjekkia løpe imellom. De vil ha mål og jobber veldig på. Tjekkia tar ut keeperen og prøver inntil det siste. Men det ebber mot slutten og det blir Sveits som tar 3 plassen.
Tilskuere: 16112 i bronsefinalen….!!

← Dag 9 – VM Finalen Finland – Sverige 6-3 – Finland verdensmestere Dag 9 – Latvia – Tyskland kampen om 5 plassen →