Dag 9 – Danmark – Norge – Takk Ketil

Kampen om 7 og 8 plassen. Ikke en kamp som det er så mye annet enn prestisje i. Norge slo Danmark med hele 9-3 i gruppespillskampen. Men som de fleste vet s lever hver kamp sitt eget liv. Norge er redusert med 3 spillere som ikke spiller i dag. Kvisvik, Lindgjerdet og Pedersen er ute.

1periode
Har Norge nok juice til å ta Danmark? Er lysta der? Vil de? Vel det ser ikke sånn ut i begynnelsen. Danskene har ALT. Norge kommer til, men det er Danmark som styrer spillet og en fantastisk Falkeid redder ALT. Danmark skulle ledet med 3-4. Altså Norge er IKKE med. De løper utpå der. Men feilpass opp og dumme balltap. Så skjer det som er litt typisk i innebandy. Norge har noen som vet å ta vare på sjansene. Jansson får en tap inn i midten av Mossin. Da skjønner de fleste hva som skal skje. 1-0 til Norge så inn i helv… mot spillets gang. Men hey, vi tar hva vi får. Danmark fortsetter å male på, men de har ikke Ketil Kroko Kronberg og 2-0 til Norge. Dum norsk utvisning og danskene setter 1-2 og det er «kamp» igjen. Men er det egentlig det? Danmark styrer alt. Norge setter 3-1 på en overgang. Hør på denne. Danskene har klar bane mot mål og tar skudd. Hjemgård tekker kula med sine edle medaljonger og ballen ruller videre til Kroko som spiller en-to med Bjerknes og setter 3-1 til Norge. Der snakker vi powergoal. Hjemgård ligger i båset mens de norske gutta feirer målet. Der har vi en som går foran i krigen. Norstrøm setter 4-1 og dette er helt mot spillets gang. Hva skal du si som dansk trener i pausen. Vi har 80% av ballen, men ligger under med 4-1!!!!?

2periode
Norge leder 4-1 og har full kontroll. Er en fordel å spille sikre baller. Øistad hadde flere bytt dere han spilte bort ballen 2-3 i samme bytt. Det kan du gjøre i eliteserien i Norge. Internasjonalt er dette langt under pari. Perioden begynner selvsagt med danske sjanser. Falkeid er rå så langt i denne kampen. De første 10 min er en transportetappe. Slitne spillere. Litt typisk når 3 rekka får et fint spillopplegg der til slutt Nilsson spiller Norstrøm alene i slottet. Det er mål, han skal bare treffe målet. Og skuddet er helt perfekt og keeper er utspilt. Nei da har Ludvig Hansen bestemt seg for at han skal gå inn foran mål og redder et perfekt mål. 15 sekunder senere reduserer Danmark til 2-4 ut av ingenting. Egentlig 5-1 og game over, men NEI DA…….. 2-4…Noen ganger altså!!!!!!! Så setter Norge 2-5 og det er enkelt som fy. Hjemgård med mann i rygg for skudd i kropp, tar ned ballen, snur seg og feier den opp i nett taket. Enklere gjøres det IKKE. Sånne spillere setter en pris på internasjonalt, i Norge er det de som «BARE» står foran mål. 2-6 kommer ved Gidske og sommerkroppen låta begynner å høres kul ut. Kampen er helt i Norges hule hånd. Dette greier de ikke å gi fra seg. Der setter Danmark 3-6 på et skudd som Falkeid skal ta. Sånn er livet noen ganger. Ut av ingenting gir Norge fra seg ballen i farlige områder på banen og da står det 4-6. Rar kamp. 4-7 kommer når Ludvig Hansen bestemmer seg for å rette opp for målet han reddet for Danmark. Valby spiller inn og Hansen feier den videre forbi Trolle i det danske buret.

3periode
Hva nå!? VMs siste periode for de norske og danske gutta. For noen er dette de siste 20 minuttene internasjonalt, for andre starten på neste VM. Har selv vært i samme situasjon. Det er livets gang sier noen. Men etter å ha vært en del av en gjeng i mange år er det noen ganger som om en del av deg dør når du for siste gang slokker lyset og går ut av garderoben. Det er hardt tro meg. Norge bytter keeper foran 3 perioden. Med bandasjen som Falkeid har på venstre lår så kan det duke for Einar Helgerud i Sveivas seriekamp til helgen. Marcus Jelsnes må tidlig i krigen. Slapp forsvarsspill og Danmark setter 5-7. Skal Norge gi fra seg kampen? ALTSÅÅÅÅÅÅÅ for F. Danskene står i kø for å score igjen og igjen, Dette er ikke en periode i kampen Norge plutselig skal begynne å tenke på FERIE!!!! Etter powerbreaken så kommer Norge mer med. OG de kontrollerer kampen. Gidske setter 5-8. Dette skal Norge ta. 5-9 kommer ved Hjemgård som virkelig har begynt å sette preg på landslaget.

Jeg vil til slutt si til deg Ketil Kroko Kronberg. Takk for alt du har gitt norsk innebandy så langt. Du gir deg på landslaget, (eller!!??) men du vil fortsatt gjøre norske innebandytilhengere med storspill i Dalen og SSL.

← Dag 9 – Latvia – Tyskland kampen om 5 plassen Dag 8 – Sverige – Sveits – 5-4 – Sverige er i finalen etter straffedrama →