Dag 8 – Sverige – Sveits – 5-4 – Sverige er i finalen etter straffedrama

Finland gjorde sin del av jobben og er i VM finale. Sverige skal bare slå Sveits og så er et klare. Vel det høres enkelt ut, og det er faktisk det mange tror. Sverige har ikke tapte en semifinale noen gang. En gang vil det skje. Sveits var ikke bra mot Norge. Men dette er en helt annen ballgame. Det blir sveits som spiller som Norge og Sverige har hovedrollen. Så får vi se om det holder til å gjøre det spennende.

1 periode
Jepp, bildet blir akkurat som vi forutså. Sverige styrer butikken og vil komme til å løsne mange skudd utenfra for å få Sveits til å trekke seg litt sammen for å kunne få skuddene inn fra siden. Etter 08.40 får Robin Nilsberth lov til å gjøre det han er god på. Våga båga og 1-0 til Sverige. Programmessig og enkelt. Sverige fortsetter å ha mye ball, men Sveits er litt bedre enn det Norge var på fredagen. Og tro det eller ei. Etter 15 spilte minutter setter Sveits inn utligningen Jan Zaugg får en fin passning fra Hoffbauer og lar seg ikke be to ganger. Sverige fortsetter å dominere og Sveits står imot. Det ebber ut med 1-1 etter 1 periode.

2periode
Sveits kommer ut med en ide om å vinne kampen. Det er tøft utpå der. Jeg står nede for å få med meg det som skjer og atmosfæren på banen. Den er helt annerledes enn å sitte på triunen. Det du ser av ting der er ikke lite. Det ser ut som en brytekamp utpå der. Helt klart at ingen vil tape denne kampen. Sverige har gjort en forandring. 12.Palmen har gått ut. 66.Sundstedt har tatt midtløperrollen  11.Østholm har kommet inn på back. Blir mer fart i 3 rekka. Nilsberth setter 2-1 til Sverige på et skudd som bare sier KABOOOOM tid 26.20. Altså målet er i ferd med å reise seg. Så hardt var det. Men Sveits har troa og vil fremover. Det straffer seg. Kim Nilsson er både heldig og på rett plass og setter 3-1 til Sverige, tid: 27.06. Nå har Sverige fordelen. De kan rulle ball og ta sine oppspill. Men av en eller annen grunn som jobber gutta fra Sveits seg tilbake. Cm for cm, meter for meter og begynner å sette press på Sverige. Tid: 34.38 får Sveits et frislag i farlig posisjon. 3-2 målet kommer ved Luca Graf og taket er på vei til å falle ned. Det er mange tilskuere fra Sveits og det er et helvetes leven. De kan synge og rope på sine idoler. Denne kampen blir nok spennende to the end.

3periode
Perioden begynner med et kaboooom, Mål Sveits etter 45 sekunder. 50.Mendelin setter en fin kasse og lagene er like langt. Det er kjempespennende og spiller bølger frem og tilbake. Sveits vokser og vokser i løpet av hele kampen. Sverige går ned på 2 rekker. Det er stor fart og mye kjemping. Sveits tar ledningen med 4-3 et 56.41 og alle tror at det er over og Sverige er ute. Men Sverige er ikke døde. Albin Sjögren setter 4-4 58.17 og det er masse tid til mange sjanser. Men det ebber ut i 4-4 etter 60 min.

Sudden
Sverige vil mer og skal avgjøre, men Sveits spiller klokt og vil ha straffer. Vel da er det litt lotto. Sveits gjør en kjempekamp. De har ingenting å tape. De kunne gått ut mot Norge, nå spiller de jevnt og nesten slår ut Sverige. Vet at ord er nyttesløst nå, men respekt SVEITS.

Straffekonk

Sverige bytter keeper
Sveits bytter keeper

Hoffbauer mål
Rudd mål
Ruegger bom
Galante Mål
Zaug bom
Nilsson mål
Mendelin mål
Adriansson bom
Hartmann mål
Enstrøm mål

Sverige er i finalen…

← Dag 9 – Danmark – Norge – Takk Ketil Dag 8 – Finland – Tjekkia – Finnene hadde kontroll →