Dag 8 – Latvia – Norge – for en nerve

No holds barred. Nå gjelder det for Norge. Alt de har jobbet for er på spill i dag. Latvia må slås for alt i verden og da får de en kul kamp på søndag. Gutta er fokuserte og det skal kjøres på 3 rekker og Falkeid i mål.

1.periode
En herlig start på kampen. Norge tar tidlig ledelse og det norske publikum er i ekstase. De er i flertall her. Rett fra alle vannhull i Praha fylles hallen med norske fans. De er i godt humør og heier det norske laget fram. Så kult med fans og støtte fra publikum. Ole Martin har satt 1-0, 1-1 kommer ikke lenge etter. Norge tar ledelsen med 1-2 fra Nilssons kølle. Det er faktisk 3 rekka som bærer Norge i 1 perioden. De er frisk og gode. Skal sette flere mål, men Norge går kanskje litt ufortjent. Latvia har skutt fra alle kanter. Falkeid har virkelig fått kjørt seg og stått frem og reddet laget. VMG står og oppildner spillerne i rundtvantet som vi ALLTID gjør når det er mesterskap. Deilig å se at de ikke blir gitt ved dørene. I all ståheien får Jensen seg noen slag, men sånt skjer når tenningsnivået er høyere på tribben enn på banen.

2periode
Klager sjelden, men når det står 2 pers i kiosken og det står flere hundre nordmenn i kø for å spise «frokost» Nei da skal Ronny Myrhaug ha en spesialare som han må stå med tusj og tegne i tegnspråk. Da blir det kø. Det der er FAEN MEG DIREKTE RØDT KORT RONNY!!!!
Tilbake til kampen så er det fortsatt Latvia som styrer og de styrer til gangs. Nå sliter Norge med å komme til sjanser og Latvia skyter og skyter og skyter. De norske spillerne spiser baller som om det var frokost de spiser. Helt sprøtt. Falkeid her et par enhåndsredninger som gjør Stanley Jensen varm itrøya. 2-2 sitter og fy for en perle. Fra neste død vinkel så settes den i krysset, helt opp til høyre. Men Norge kan de også. Det tar ikke lang tid før Fredde lader børsa og da sittern 2-3 og publikum bryter løs.. Deilig å se at publikum er med.

3periode
ok, Norge leder med 2-3, men styrer ingen verdens ting. De må komme litt høyere opp, for faren med å falle for langt ned er å gi Latvia de rommene de ikke skal ha. Kampen går inn i samme spor. Latvia styrer, Norge kommer på kontringer. Flere ganger har latviske spillere stått bake det norske forsvaret og får stå og skuyte på Falkeid. Etter ca 4 min scorer Latvia på en norrlands Zorro, den blir bortdømt for høy kølle. Den var ikke høy, så der hadde Norge litt flaks. Det går litt frem og tilbake til en Latvier, nr 22 løper bak mål og er på vei rundt før han slepper ballen bakover og ut ved første stolpen. Hele det norske landslaget har selvsagt jukset over på den andre siden og enkelt 3-3. Det er 13 minutter igjen å spille, hva skjer nå. Å herregud, 20 sekunder senere så smeller det igjen. Ketil kommer seg fri og slipper ballen enkelt til Hjelmgård som har tid til å ta av seg brillene slå pirruett og ta to på arma før han schmeller den i mål. 3-4 til Norge. 10 min igjen av kampen og det er jevnt og tøft på banen.
Måååååååååååååååååååååååååållllllllllllll 52.24 kommer powerforward Patrik Hjelmgård på et løp og skyter så hardt og velplassert i mål. 3-5 og Norge er på vei. Men, innebandy er en konsentrasjonssport. Kun minuttet senere så går det så raskt at ingen i det norske laget rekker å følge med. Pang 4-5, tid 53.03 og 7min igjen av kampen. Men så blir det tatt en timeout av Norge Tiden er 55.36. Litt rart synes jeg. Da gir vi Latvia sjansen til å kunne gjøre sine grep og ennå ha en timeout selv.

4-5 55.00 – 5 min igjen – for en nerve.

5-5 55.58 – herregud.

Det tar helt fyr i hallen.

Latvia scorer 22 sekunder etter Timeout som er tatt av Norge og tar selv en timeout på stillingen 5-5 og tiden 55.58.

Kampen ender 5-5.

Sudden blir 0-0.

Straffer og Norge setter ingen av sine 4 straffer. Latvia vinner 2-0 og spiller om 5 plassen.

← Dag 8 Danmark – Tyskland – Tøff battalje Dag 8 – Final 8 →