Dag 8 – Finland – Tjekkia – Finnene hadde kontroll

Hjemmenasjonen mot Finland. Det blir fullt på tribben og mye fart på banen. Tjekkia kan om de vi, men om de ikke er 100% fokusert så sliter de med å vinne. Trykket fra publikum blir stort, men om det er noen som ikke bryr seg så er et nettopp Suomi. De vil til finalen og møte Sverige.

Har fått litt mancrush på en liten kjempe på finland. Hans navn er Pylsy, Joonas Pylsy. Merk dere navnet.

1periode
Tempo delux, Norge matchen ser ut som en junior kamp i forhold til dette her. Begge lag vil vinne. Ingenting annet teller, fins ikke. Pylsy spiller i rekke med sniper Kotilainen. De er toneangivende og det er nettopp 3 rekka til Finland som kommer til de største farlighetene. Pylsy setter 1-0 etter 11 minutter. De styrer det meste og mange ganger så kjører de kongen av Danmark der Kivilehto som er back havner som top man. Så konge å se. Dette kaller vi plassbytteinnebandy. Der folk faktisk vet å spille i alle posisjoner.

2periode
1 baklengs etter 1 periode og det er match. Finland fortsetter å styre og de maler og maler og maler. Det er en innebandy som er vanskelig å komme tett innpå. Etter 32 min så schmeller det igjen. 66.Leikkanen setter 2-0 etter passning fra nettopp Pylky. Det er fint å se samspillet og det er denne 3 rekka da. Noen ler av 3 keepere, dette er en 3 rekke med STING i. Når perioden ser ut til å gå mot slutten så schmeller det igjen. 3-0 kommer ved Joonas Pylsy. Sykt at denne 3 rekka har satt alle 3 mål og Pylsy har 3 poeng. 2 mål + 1 pass.

3periode
Nå må Tjekkia ut og frem. De har ingenting å tape. De må ha minst 3 mål. Det skal holde hardt. Hvem skal ta grep?
28.Jendrisak? 25 Ondrusek? De kan og de MÅ. Og jada etter 8 minutter av 3 så scorer 28.Jendrisak til 3-1. Det er kamp igjen, men finnene de har mye ball og de gir den ikke fra seg. Og mitt i en god tjekkisk periode så setter Finland 2 raske. Mikko Kailila setter 4-1 (2rekka) etter 53.11. 3 rekka vil ikke være dårligere og 36.Lastikka får en laserpassning fra 61 Kottilainen og det står 5-1 til Finland. 3 rekka har 4 mål fremover. Sebek setter 5-2, med 3 minutter igjen. Tjekkia tar ut keeper og Suomi setter 6-2 og er i finalen. Bare for å poengtere det jeg sa tidligere. Kailila setter 6-2 og det er 3 rekkas 5 mål. Just sayin. Finland vinner med 7-2 til slutt. Gleder meg til finalen.

← Dag 8 – Sverige – Sveits – 5-4 – Sverige er i finalen etter straffedrama Karakterer for Norges tropp mot Latvia →