Dag 6 – Sveits – Norge – For en rysare…..

Dette er motstanderen de ikke ville ha. Kunne vært Tjekkia, Latvia så ble det Sveits. Et land Norge ikke har for vane å slå. Det blir å stå opp og krige, og sørge for å få kropp og kølle foran alle skudd som kommer. Spennende, men samtidig så kan motstanderen undervurdere Norge. Sjansen er der, men i utgangspunktet skal de være overlegne det norske laget.

1periode
Norge er bra med i begynnelsen, lite ball, men det har ingen forventet. Løpene hjemmover er veldig viktig. Det er nå en for se om en er godt nok trent. Sveits er veldig beveglige og tar ledelsen med 1-0. Programmessig, men Norge har hatt sine sjanser. De ligger riktig og tekker skudd på skudd samtidig som Jelsnes gjør den jobben han skal gjøre bak der. Kult, men samtidig så kan sjansen komme ….og der satt den faktisk. Sindre Bjerknes må titte 3 ganger før han forstår at den ballen fra høyrekanten ligger i krysset forbi/gjennom 3 mann. Karriere høydepunkt for Sveiva spilleren. Norge har greid å ryste Sveits og det er ikke ufortjent.

2periode
Bare å fortsette med presset fremover og sørge for ikke å miste baller inn i midten som det skjedde et par ganger i 1 periode. Sveits kommer ut som i første periode. Markus Jelsnes fytti FAEN for en mann han er i 2 periode. Sammen med backer og midløpere og selvsagt den lille flaksen en skal ha. Deilig å se Norge ofre seg. En merker ikke de store stjernene til Sveits. Ketil Kronberg er helt konge utpå og sammen medd Gidske og Hjelmgård så deles det ut litt juling. Hjelmgård har jeg alltid sagt at passer bedre internasjonalt enn i hawaii serien i Norge. Ikke en målsorer, men en murbrekker. Det trenger en i sånne kamper.

3periode
Det er sykt nerve, Sveits virker coole utenpå, men jeg kan garantere at de ikke ventet denne oppofrende motstanden de har fått av «lille» Norge. Kult, dette er god reklame for norsk innebandy. Det er bare å suge på karamellen. Dette kan vippe Norges vei om de står opp og kjemper som de har gjort i 2 perioder. Sveits styrer hele perioden og får 2 minutter overtall, men de setter en i tverliggeren. Det ebber ut i små sjanser, men ballen vil FAEN ikke inn. Når Ole Mossin Olsen kommer in så kaster Jelsens Ketil Krongberg igjennom og han setter 2-2. For en kamp.

Sudden
Norge holder ut og det ender 2-2. Sudden death og Norge kan nå sin første semifinale på over 25 år. Men det går tidlig galt og Sveits setter en etter knapt et minutt. 3-2 til Sveits. Ikke helt ok, faktisk. Norge hadde fortjent mer.

← Karakterer spiller for spiller etter Norge Sveitz Dag 6 Norge – Sveits – Skal være sjanseløse. →