Dag 2 – Overraskende resultater

Resultater som alle forventer seg er litt kjedelige resultater. Noen få lysglimt kommer i hvert VM sluttspill. Den første kom i dag. Alle forventer seg at de 4 semifinalelagene allerede er klare. Kanskje er de det, men dagens tap for Tjekkia er gode nyheter for de landene som ikke er bundet av top 4 avtalen. En avtale der de 4 beste lagene i verden alltid spiller turneringer mot hverandre.

Vi går igjennom dagens resultater.

Danmark – Norge. 3-9, Norge vinner denne viktige kampen. En ren maktdemonstrasjon. Det må være deilig å være norsk i Tjekkia i dag. Men en kan ikke hvile på laurbærene. Viktig å holde fokus.

Slovakia – Japan 15-1, ingen overraskelser her. Slovakia er bunnsolide og viser at det er lang vei fra de nestbeste og de nye landene i innebandyveren. Japan er ingen novice, men de sliter i bunn av alle VM sluttspill.

Sveits – Tyskland 13-1, Sveits er en av de 4 store og her kjører de på. Det er ikke enkelt å spille mot Sveits. De maler på og har tilbragt den siste mnd sammen før sluttspillet. Dette laget er bunnsolid og kan komme til å overraske i en eventuell semifinale.

Canada – Singapore 4-4, På forhånd så ville en si at Canada ville vinne denne, men de var virkelig i trøbbel 10 minutter før slutt. 2 sene scoringer og det blir 4-4. Et fint resultat for Singapore, mindre bra for Canada.

Latvia – Tjekkia 4-3, Forrige VM var presset så stort på Latviske spillere at de falt igjennom. Målet var semifinale, men de ble til slutt nr10. Det var egentlig et sjokk, med tanke på hvor gode de virkelig er. Dette laget er en av hovedmotstanderne til Norge om den 5 plassen som kanskje er innen rimelig mulighet. Latvia viste at de kan på en god dag slå et av top 4 lagene. Tjekkia har tapt mot Latvia før, men nå har de ingen unnskyldninger. Det må svi veldig for de Tjekkiske stjernene.

Estland – Polen 4-3, Dette skal i utgangspunktet være en enkel kamp for Estland, men Polen ville det annerledes. Med nye ungen spillere på begge lag så er det mange nasjoner som kan ta ytterligere steg. Polen viste i denne kampen at de kan bli å regne med.

Mye kul innebandy og se på og det er veldig lærerikt. Nye ting dukker opp hele tiden.

← Litt funfacts før Sverige – Norge i kveld Dag 2 – Maktdemonstrasjon av Norge →