Dag 2 – Nå gjelder det Norge

Norge har sin første kamp i Praha VM 2018. En kamp som er viktig for deres videre ferd etter gruppespillet. Det er her de må vise hva de kan. De to neste kampene er de i utgangspunktet sjanseløse. Norge mot Danmark har vært en nøkkelkamp i flere VM-sluttspill. Ikke alle husker VM 2000 da Norge skulle vise frem innebandy for hele landet og kampen Norge – Danmark skulle vises frem. Norge tok ledelsen med 1-0 og skulle ri på den ledelsen. Danmark satte 2 og snude kampen. Ingen god reklame for sporten i Norge.

Jevne kamper.
Kampene mellom nasjonene har vært jevne og det er ingen tvil om at dette er en nøkkel kamp. Tøff kamp i 60 minutter som Norge skal vinne. Alt annet er litt katastrofe.

Blir spennende å se rekkekombinasjonene til Norge. Blir det Ketil og mossin på samme rekke med Gidske. Kampen blir mellom keeperne. Trolle vs Jelsnes. Den blir viktig.

Gidske må levere i forsvar og eventuelt straffe, Ketil med sin suverene holdning – gå foran. Mossin må bruke sin internasjonale erfaring. ER også veldig spent på Norstrøm og Valbye. Spillere som er gode i norsk serie, men som også viser internasjonal klasse.

Etter å ha sett kamper den første dagen så er jeg imponert over hvordan landslagene ser ut. Proffesonaliteten, reklamen på draktene etc etc. Der har vi en lang vei å gå i Norge. Bare de ikke ser ut som et bedriftslag med navn på ryggen.

Blir det norske bjeller på tribben??

11.00 Danmark-Norge STREAM
14.00 Sveits-Tyskland STREAM
17.00 Latvia-Tsjekkia STREAM

Følge kampene i dag på – Kamper fra O2 Arena kan følges på stream på IFF:s Youtube-kanal.
Arena Sparta har kanal 2 –  IFF Channel 2.