Byderby – IK Akerselva slo VIF Innebandy

IK Akerselva og VIF har i mange år vært alt annet enn gode naboer. VIF hadde sin storhetstid rundt 2002-2005, men da klubben ikke kunne stille i eliteserien fikk klubben utfordringer og var i 2 div i mange år. For IKA har det vært motsatt. Klubben har hatt tilholdssted i eliteserien siden 2011/12.

VIF vil mye . . .

VIF innebandy har navnet, de har egentlig alt for å være kongene av Oshlo innen idretten vår. Det potensialet greier de ikke å få ut. Klubben er tilbake i eliteserien takket være et godt ungt lag, med noen profiler som ikke lenger er i klubben. Klubben bygger videre på sine unge spillere. De var før kampen ubeseiret etter 120 minutter og i kampen om Oslo så ville de ha en seier.

IK Akerselva står alene på Oslo vest . . . .

IK Akerselva på sin side står mer eller mindre alene på Oslo vest. Fra Høyenhall til Smestadkrysset er det mer eller mindre alene om å drive denne kule idretten. Klubben har tilholdssted på Kringsjå og drives i konkurranse mellom Korsvoll, Kjelsås og Koll. 3 av de største klubbene i Oslo innen håndball, fotball og volleyball. Det er et kobbel av andre klubber i tillegg. Ja vi snakker om Lyn som går konkurs annenhvert år og en del andre mindre skiklubber, sjakk klubber, tennisklubber. Utsiktene er gode etter at klubben atter er tilbake i sin høyborg – Kringsjåhallen.

Kampen

Søndag ettermiddag møttes øst mot vest. Det ble en heller kjedelig kamp da VIF falt i en dvale og lot IK Akerselva få lov til å føre spillet sitt akkurat som de ville. VIF ble noen nummer for små og det var kun brødrene Ahlfors samt keeper Henrik Boum Kristoffersen som kan få godkjent. IKA gikk opp i en rask 2-0 ledelse og hadde 3-0 før perioden var over. Erlend Bjerknes, Magnus Jarberg og Albin Holmberg var målscorere for IKA. Kampen var egentlig lagt død etter 9 minutter. 3-11 i skudd i 1 perioden sier egentlig sitt om kampbildet.

Flere meldinger fra disse 3 breiale karene.

VIF yppet seg litt i 2 perioden da de satte 1-3 etter 21 sekunder, men allerede 7 minutter ut i perioden stod det 1-6 og det var egentlig aldri noe fare for at det skulle skje noe mer. IK Akerselva styrte som de ville ut perioden og det stod 2-7 etter 40 minutter. VIF måtte frem, mens IKA kunne kontrollere og satte 2-8 halveis i perioden. Selvsagt løp testosteronet ut av proposjoner og det ble hett et par ganger i 3 perioden. Dette var mer unødvendig enn noe stygt fra begge lag. Kampen var for lengst avgjort.

Kampen begynte og kun det ene laget kom på banen.

SE KAMPFAKTA HER

← VMG Podcast nr 4 – Helgens runde samt 1 div Midt/Østlandet. VMG PODCAST – nr 3 – Paolo er tilbake!! →