Bronse til Sverige i en forrykende kamp

Sverige mot Sveits i kampen om 3 plassen. Ikke helt det noen av nasjonene haadde som mål. Direkte skuffende for Sverige som alltid satser på å vinne disse VM turneringene.

Ser vi en shift in transition ….?

Er vi iferd med å se et skifte i den internationale toppen? For 2 VM på rad blir Sveriges beste ungdommer slått av Tjekkia. Det kunne gått begge veier, men Tjekkia er igjen i en finale. Sveits mot Finland var også en rökare. En 3-1 seier til Finland og det var spennende. Men vil dette komme som et skifte i den interantionale senior innebandyen?

Vil Sverige for første gang miste en VM finale?

Kampen

Sverige tar ledelsen med 0-2 i 1 perioden, men så skjer det som sjelden skjer mot et svensk landslag. 5 mål til Sveits og 4-2 etter 1 perioden. Er dette noe vi har sett før? Et svensk landslag som ikke henger sammen. En av pionerene som vi alle har lært av, men som nå er tatt igjen av andre nasjoner. Det er selvsagt spennende å se hvordan Sverige skal slå tilbake både i kampen men også fremover da må bygge opp bevegelsen. Hvordan går de dette, hvordan går de frem. Et meget interessant tanke esperiment, men også spennende i teorien og i det fysiske. Dette blir det 4 u19 VM uten svensk VM gull. Det er uvanlig.

2 periode og Sveits har fortsatt momentum og setter 5-2. Svenskene tar seg sammen og er med igjen i kampen på 5-3, men 6-3 kommer rett etter. Det slutter 6-4 til Sveits etter 40 minutter. Fartsfylt og morsom kamp.

3 periode og nå må faktisk Sverige opp i ringa. Det tar 12 minutter av perioden før 6-5 kommer. Nå nærmer vi oss slutten av kampen og det er tight og fartsfylt. 6-6 kommer etter 53.50. Sverige styrer alt og den forløsende scoringen kommer etter 59.10 6-7 Melker Hemmingberg. For en snuoperasjon.

Statistikk for kampen (trykk på Statistikk)