BIG flytter «hjem»

En av Norges beste idrettsjenter flytter hjem. Jeg vil våge å si det. En som har hatt idrett som en ganske stor del av livet velger å komme hjem, da hennes datter kom inn på Wang. Er på tide at Mesternes Mester begynner å se på litt andre idretter enn de «nordiske»

Et stort talent

NBF sin pressemelding

Birgitte «Big» Lerbryggen er 47 år, ugift og har et barn. Endelig blir det flytt hjem til Norge for Birgitte. Det ble noen år lengre enn tenkt når hun flyttet til Sverige på 90-tallet for å spille innebandy og ishockey på et høyere nivå. Birgitte har i innebandy fire SM-guld i Sverige, to NM-gull i Norge, 51 landskamper og regnes som en av de fremste spillerne gjennom tidene. 
Birgitte kommer fra fire år som brannmann etter 14 år i Nike der hun jobbet med teamwork, salg og marknadsføring hos verdens største sportsselskap. I 2019 bestemte hun seg for å våge og satse på noe helt nytt – hun ble brannmann. I sin jobb som brannmann får hun hver eneste dag gjøre noe godt ved å hjelpe andre mennesker, men får også oppleve og se ”mye dritt” og barn og voksne som har det tøft. I følge Birgitte har dette fått henne til å innse hvor heldig hun er, hva og hvem som er viktig i livet, men også hva som har gjort henne til den hun er i dag. Svaret er idretten.
Når nå datteren til Birgitte, Mia, vil følge sin drøm og begynner på Wang Toppidrett Romerike for å satse på håndball og skole ble valgte for henne Norge og innebandy, igjen. Dette blir nytt og spennende for både henne og Mia.

«Jeg vil først og fremst gjøre noe ”som betyr noe” for andre. Jeg vil gi andre muligheten til å spille innebandy, jeg vill at de skal få oppleve det sosiale, lære seg å samarbeide selv om vi er forskjellige, få kjenne mestringsfølelse, føle seg inkludert, få en god introduksjon til livet, at det er ok å gjøre feil og at det faktisk er det vi lærer oss noe av.»

Birgitte Lersbryggen mai 2022

En spennende ansettelse

Birgitte og hennes lagvenninne Jeanette Giørtz må tillegges tittelen innebandy pionerer på damesiden. De dro over for å spille Ishockey og ble to legender i Balrog. For norsk innebandy så gikk de opp stien som mange av de yngre jentene nå går. Jeg vet at det er mange som tenker, men hva kan de lære bort!? Da har en ikke forstått hva idrett handler om. Den mentale biten, den profesjonelle biten, den lekende biten og ikke minst kompis biten er noe som sitter i ryggmargen.

Foto: Henning Rugsveen/ NBF

← Første tropp for ny Landslagssjef – Ole Mossin Olesen fortsatt ute NLB for Marius Pedersen →