Årets sesong blir en rysare – Hvem slår Greåker ned fra tronen!?

Forrige sesong fikk vi en repetisjon av året før. Greåker styrte fra start til slutt. Kun 3 magiske minutter av Sveiva under NM finalen gjorde at de ikke tok the double to år på rad. Nå har Sveiva mistet 50% av laget, mens Bulldoggene har forsterket seg meget både på og utenfor banen. Når en ser hva de forskjellige klubbene har fått inn av spillere før 1 seriekamp så har vi en klar vinner.

1 Greåker Bulldogs

Bulldoggene fra Greåker ligger godt foran skjema. Ikke bare har de fått inn noen gode spillere har fått inn en co trener som skal være med å forsterke det sportslige. Jonas Olsson fra Mullsjö skal ha ansvaret sammen med Totto på Bulldog benken. Blir spennende å se hva som skal forbedres. Fra Bulldogenes side så har de mye å revansjere. Å tape 1 kamp skal liksom ikke svi så jævli, men akkurat denne NM finalen eide de fra start til det hadde gått 57 minutter. Hva skjedde, ja det er vel 1 million spørsmålet. Var Per Chr Brath så jævla ukjent for sine kjedelige skudd fra midten. Vel Greåker var et fantastisk lag ifjor, og de er faktisk bedre med folk denne sesongen. Arvid Wibring, Lindqvist fortsetter, Skistad, Torp så legger du til Joel Ingesson, Markus Pels Jelsnes, Kristoffer Bakke, William Larsson. Kule navn, jeg ser heller med store øyne etter Grønlie Brothers og enda en ung stjerne i Sander Fauskanger. Mye kvalitet og det skal bli mye morro. Før sesongen, handz down de skal ta the double . Alt annet er å regne med som en mislykket sesong.

2 Tunet Hotshots

Tunet var alt fra Tunet forrige sesong. Skader, null treningskamper, Spania ferie. Litt ulikt Tunet, men de var i semifinalen selv etter å greid å tape mot IK Akerselva på hjemmebane. Det gikk i berg og dal bane og det var ingen fornøyd ledelse som konstaterte at det ikke gikk mot Sveiva. Denne sesongen har jeg fulgt med i en del treningskamper og det virker mer solid. Selvsagt har Tunet mye erfaring og gode spillere. Når de får krydre med unge spillere som Fredrik Nilsen, Simen Jansen, Joakim Terjesen, Marius Pedersen, Oscar Agnarsson, Fredrik Nyholm, Erlend Søfting og Teemu Kantanen, vel da blir det veldig spennende. De er på gang igjen. En må ikke glemme super femmeren med Mads Fossum Normann, Thomas Sola, Ole Mossin Olesen, Henrik Fredriksen og Ole Martin Skau Jansson. Dette er et bra lag. Manne Strandberg vil ha et godt grep på mannskapet og skape en gjeng som kan komme på medaljeplass og langt i sluttspillet.

3 Slevik

Klubben som var langt unna forrige sesong. Slitasje på spillere og for stor fallhøyde mellom de store stjernene, de mislykkede svenskene og de unge spillerne. Med Stræte skadet store deler av sesongen og litt skifte i styre og stell så ble det en mellomsesong. Nå er Anders Bøckmann, Carl Joel Fallberg, Gustav Franzon samt en tilbakevendt POGI Ryan Richard Hallden med på å gjøre laget sterkere. Stræte, Andersson, Eriksson, Åhlberg, Gustavsen, Ludvig Hansen, og Christoffer Hansen er fortsatt tilstede,. Blir spennende om det kommer frem noen flere unggutter som Eskil Gagnås og jeg venter fortsatt på at Morten Bye og Sondre Hansen virkelig skal utvikle seg videre. Et godt lag med gode spillere. Jonas Magnussen blir spennende å følge.

4 Sveiva

NM mesterne er vel det laget som har mistet flest spillere. Men Groruddalsklubben har fortsatt mange spennende unggutter og sentrallinjen er fortsatt intakt. Inn med Anders Strømsborg som hoved trener og det er morsomt å se Sindre Bjerknes fortsette sin jobb som silent partner i den duoen. Sindre er en veldig viktig spiller, leder og kaptein. Sammen med Falkeid mellom stengene, Christoffer Øistad, Frikk Bruland, Marcus Gustafsson, Andreas Valbye og Casper Sletten så vil klubben fortsatt ta mange skalper i årets serie. Blir morsomt å se de spille mot Slevik i den første kampen. Det vil vise hvor gode Sveiva blir denne sesongen. Tynn tropp med mange juniorer og erfarne spillere. Det skal bli en interessant sesong. Morsomt å se at trioen, Andreas, Casper og Oliver Sletten skal spille litt plast sammen.

De fire første klubbene ligger lenger foran enn de neste 4 klubbene som også går til sluttspill. Gode lag, og store klubber. De neste 4 er mer ujevne. Her kan det komme overraskelser og en ser om klubber har utviklet seg videre. Vi har ingen fasit, men vi ser på hva klubber har fått inn av spillere og hva de kan få ut av den troppen som er i klubben. Derfor er det viktig med sportslige ledere som har kunnskap og økonomi nok til å hente de spillerne de vil ha. Noen har det andre ikke, andre igjen satser på egne produkter.

De neste 5…….

5 Sarpsborg

Sarpsborg har et spennende lag kommende sesong med et nytt trenerteam. Torp/ Syversen har vært ute en vinternatt før. Den største jobben denne sesongen er å holde Andreas Nordli konsentrert. Med Nordli, Skog, Gjødalstuen, Hjemgård og Samuel Magnusson så blir det en spennende sesong sett med Sharks øyne. Gode spillere, god keeper, veldig tynn stall. Blir spennende å se om det kommer noen flere svensker eller om Mario Berntsen endelig skal vise seg å være den spilleren han har vært på yngres. Blir også spennende å følge med på Jørgen Nordahl samt Ådne Øvereng og deres utvikling videre.


6 Gjelleråsen

Ny trener i Sandelin fra Sirkus Grei. Han får inn 3 nye svensker som i siste seriekamp snurret rundt med VIF. Det er morsomt å se GIF spille offensiv innebandy. De har mange unggutter og blir litt ujevne denne sesongen. Rudningen og Fjeldaas mellom stengene og mye ungt i troppen. Borte er Biceps Bjørn, Robin Norstrøm og Erlend Bjerknes. Inn med de nevnte 3 svenskene og fortsatt har de Olav Falkeid, Mads Rognsjord, Andreas Lindberg og Kjetil Bratland. Det vil bli en spennende sesong i Lihallen. Det blir nok en mellomsesong, men det har mange fine talenter som kommer gjennom klubbens system.

7 Sandnes

Sandnes mistet en kvartet med spillere tilbake til Lye. Men de har plukket talenter fra vestlandet, hentet tilbake Rune Svebestad samt at de har to nye svensker. Det blir spennende med innebandy på vestlandet og VIF innebandy sin debut borte i Hanahallen. Det største savnet vil ble mellom stengene. Ole Laland Egeland var en vegg forrige sesong og reddet mye i sluttspillet. Keeperplassen vil bli spennende å følge med på. Det blir spennende å se Jesper Engstrøm fortsette å brilliere. Han valgte å bli selv om det var flere klubber som var ute etter å snappe han fra Sandnes. 

Fra syvende plassen er det 5 lag som kjemper om den siste sluttspillsplassen, men også nedrykk og kvalifisering. Det blir spennende å se om det virkelig blir så jevnt som vi tror.

8 Harstad

Harstad var veldig nære et sluttspill forrige sesong. De vant de viktige kampene og var uhyre nære å slå lag som gikk til sluttspill. Dette selv uten superkeeperen Pyykkø mellom stengene. Med Pavel Semenov, Toms Kirmuzs, Mika Heikurainen, Toms Niedre og Tuomo Manninen så var de sykt effektive. Det var morsomt å se de spille. Nå har Pavel Semenov reist hjem, men de har hentet hjem en latvier til ved navn Linards Scegolevs. De kan overraske igjen og ta seg til sluttspill.

9 IK Akerselva

Foran årets sesong har IKA fått inne mange nye ansikter samtidig som de har beholdt stammen fra forrige sesong. Erlend Bjerknes vil bli et nytt og spennende bekjentskap i Kringsjåhallen. Ström og Selin blir også viktige spillere som sammen med Anders Andersson, Andreas Johansson mellom stengene samt Tu Tran Minh vil sørge for at Torshov klubben vil ta nye steg. Det blir spennende å se om finlirerne tørr å brette opp ermene når det blir en fight mellom klubbene på den nedre delen av tabellen. Bred stall og spillere med stor erfaring kan telle når poengene telles til slutt.

10 Fredrikstad

Hæren tar over Fredrikstad igjen samt at Nicholay Halvorsen bestemte seg for å bli i klubben. Sammen med G19 laget som tok NM gullet med seier over Sharks i NM Finalen har Fredrikstad bygget sitt fundament for videre klatring i norsk eliteserie. De har et spennende lag og kan fortsette utviklingen med å komme til et sluttspill. Borte er de gamle traverne og det tror jeg ikke merkes. Hæren er en luring og har mange triks i boka. Er det nok til å ta laget til sluttspill?  Setterberg, Hellstrøm og Sjolte vil sammen med keeper Halvorsen bære laget.

11 Nor 92

Startet utrolig godt forrige sesong og det gjorde også at de til slutt kom til en sluttspillsplass. Nå har deres storscorer fra forrige sesong Becher måttet legge opp. Han er faktisk ikke blitt erstattet. Det har heller ikke Wallin blitt. To store tap for en klubb med tradisjoner. De får inn to svensker, Kristian Becher fortsetter samt at deres toppkeeper,Robin Kulpakko blir værende i klubben. Dette sammen med stortalentet Philip Kämpe kan være nok til at de kommer seg opp og til et sluttspill. Det blir sykt jevnt fra 8 plassen og nedover.

12 VIF Innebandy

Nyopprykket klubb som har hentet inn mange spillere. Noen fra 3 div, noen med erfaring fra eliteserien som Krzykawski brødrene, Than Tran Minh og Martinsen. Spennende spillere, men er det nok. De har også hentet inn Krüger som keeper fra BSK, men er avhengige av sin 1 rekke som vil se ut noe slik:  Than Tran Minh, Patrick Martinsen, Fredrik Jansson, Niclas Johansson og Mats Løkken. Spennende rekke som kan slå godt fra seg. Så er det opp til de 2 andre rekkene å bidra til at VIF holder seg i eliteserien kommende sesong. Kan overraske og norsk innebandy har behov for et sterkt VIF.

 

 

← Lasse tipper årets tabell for elite herrer Vinneren av 1 div Østland er allerede klar – om du vil eller ikke →