Årets første runde, og sånn slutter serien

En rar og annerledes oppkjøring for de fleste som driver med sport vil nok sette preg på ikke bare kampene nå til helgen men også store deler av sesongen. Selv om viruset nå i Viken fylke har større spredning enn klamydian hadde i Ayia napa på tidlig 2000 tall så ser det ut som om alle kamper kommer til å spilles denne helgen som normalt.

Hva vet vi da om oppkjøringen til lagene så langt og hva tror vi om det som kommer? Vi vet at noen trent på flittig under hele sommern men vi vet også at noen ikke gjort spesilt mye annet enn å spille golf og ligge på stranda. Det ble også klart at VM ikke skal spilles som planlagt. Jeg vil tro mange er skuffet selv om det sikkert gikk opp for de fleste at det ikke ville bli et bra VM uten tilskuere og kanskje flere nasjoner tilstede. Værst såklart for de som skulle spille og har trent hele sommeren men også bra for spillere som for eksempel Henrik Fredriksen som bare spiller VM da ikke vil gå glipp av Helsinki muligens.

Det er også noen lag som pleier å gå litt under min radar når det kommer til trening. Det kan være fraværet på SOME eller så er det at de ønsker å legge skjul på det som komme skal. Sandes var tidlig på ballen i vår og presenterte bra overganger men under sommeren har jeg ikke hørt eller sett mye. Men spillere fra Täby og Åkersberga er nok digg å få inn. Ser at de også fått en spiller fra Black Angels men det kan jo være hva som helst. Det eneste vi vet er at han kjører motorsykkel.

Men jeg tror vi kjører på her nå med hvordan jeg tror eliten slutter. Dette blir ikke lett i år med tanke på at alle kamper gått bak lås og bom samtidig som omtrent alle lag har hatt spillere i karantene når de har spilt kamper.

På siste plass finner vi Harstad.
Harstad har klart å holde seg fast her oppe en stund men jeg tror ikke man vil klare det lenger. Manninen forsvant tidlig til Sandnes og selv om Robert Karlsson fra Fredrikstad kommet inn er det nok ikke nok. Tynn tropp fra før og når VIF ikke er med bør man ikke klare å ta mange poeng. Kanskje de overrasker men tror ikke det. Jeg tror vi ser et Harstad med maks 6 poeng når serien er over.

På 10:e plass tror jeg vi finner Nor 92.
Nor mister Kristian B og Kämpe i tillegg til sin finne som ble bedre og bedre i fjor. Man har vel ikke fått inn noe spennende heller. Jørgen skal styre skuta så kanskje vi får se han på banen litt også? Med Wallin og Jørgen på banen vet vi at det blir en del kasser fremover men uten dette blir det tøft. Men med en bra start på året kan fort Nor ende på en 8:e plass også. jeg synes de tre kommende lagene her nå er veldig jevne så det meste kan skje.

På 9:e plass tipper jeg Fredrikstad.
Her går jeg på magefølelsen etter å ha sett resultatene i treningskampene. Synes at hver gang jeg ser fredrikstad i åpningskampen så er de sykt gode men så pleier det å dabbe av fort. Derfor kanskje bra at jeg ikke får sett den kampen i år. Det vil være jevnt i kampen om den siste sluttspillsplassen her. Fredrikstad kan fort være med i kampen om den men per nå ser jeg ikke helt hvordan man skal nå hele veien. At Robert forsvant ut hjelper sikkert ikke heller.

På 8:e plass finner vi IK Akerselva.
Laget har ikke imponert spesielt på preseason med antall på treninger eller resultater i treningskampene. Nå står jo i tillegg laget uten hall en stund og har måttet leie seg inn hos idrettshøyskolen. Men så smalt det ned en pakke i postkassen og selv om den sikkert ikke kom gratis vil den nok hjelpe IKA stort. Gutten med lengst kølle på banen har rekkevidde til å gå rundt de fleste morstandere. Alexandersen har også mye erfaring fra tidligere i Eliten og er nok lagets beste vervning til nå. Man har også sikret seg Lindberg tilbake selv om det går rykter om en skade der. Vi hørte også at Gif spiller Wallgren skulle komme til laget og at alt var klart. Men så fikk IKA kjenne på seg egen medisin da Gif plutselig skulle ha en latterlig høy sum for overgangen. og da ble det ikke noe av. Jeg tror muligens at IKA kan klatre litt høyere om de klarer seg uten skader og beholder spillerne de fått inn. Største utfordringen her er vel å holde spillerne borte fra byen på fredag og lørdager.

På 7:e plass har jeg satt Sandnes.
Selv om man fyllt på med tre importer så vet jeg ikke om troppen er sterk nok til at man skal klare å vinne mot de lagene som spiller med høyt tempo på flere spillere. Vi vet at laget har noen få spillere med høy kvalitet men det holder ikke alltid. Ellers er de alltid sterke hjemme og de har levert generalt bra siste årene kanskje bortsett fra i fjor som var en nedtur.

På 6:e plass tipper jeg Sarpsborg.
Jeg blir egentlig overrasket selv over at de havner så høyt på listen her men det er litt etter resultatene på preseason. Eller litt, det er vel nesten allt. De har mistet omtrent alle sine navn men jeg husker også at de hadde mange sultne unge spillere som gjorde det bra mot Sveiva bland annet. Dette kan fort være plassen jeg bommer totalt på men sett til resultatene i treningskampene må de nesten bli så høyt tippet. Men hadde jeg bare sett på hvem som forsvunnet og kommet inn ville jeg satt laget på en 10:e plass.

På 5:e plassen finner vi Gjelleråsen.
Laget har hentet ny svensk trener som var på plass ganske tidlig. Jeg håpet vi skulle få se en oppsving ganske raskt på resultatene i treningskampene men her har man langt ifra imponert. Man sier selv at man fokuserer på forsvarsspillet med tanke på den føtte motstanden som er de første rundene. Vi får håpe at det stemmer. Det er ikke den store forskjellen fra i fjor og flere store navn har de siste dagene blitt linket til klubben. Jeg blir ikke overrasket om det kommer noen sene signeringer nå eller til jul. Jeg tror også at den nye treneren kan få ting på plass som gjør at man sikrer denne 5.e plassen.

På 4:e plass finner vi Sveiva.
Sveiva valgte å gi sin trenere fyken etter forrige sesong selv om kontraktet var gyldig et par år til. Det gjorde ikke pengesekken større så her har man valgt en spillende trener i Sindre B dette året. Sindre er en av Norges smarteste spillere men vi vet alle at det kan være tøft å styre kampen fra banen og benken samtidig. Jeg tipper han vil få hjelp i den spillende Anton Brenner som børstet bort støvet av kølla og gjør comeback etter 4 år på siden. Man har også fått inn en ny Svenske fra Värmland samtidig som Billy sies komme tilbake til jul. Jeg vet at laget ikke trent noe omtrent i sommer og som Sletten nevner til IB-avisen så vil det nok starte treigt. Men man har mange talenter og dyktige spillere i stallen så jeg tror man tar 4:e plassen.

På 3:e plass tipper jeg Slevik.
Slevik vant kampen om Hjemgård som såklart er en meget fin vervning i tillegg til noen andre gode spillere. Man mister omtrent ingen bortsett fra Keeper men her har man hentet inn Johansson fra IKA. Johansson hadde ingen god sesong i fjor men får nå muligheten å starte litt på nytt noe som sikkert kan være bra for båda han og klubb. Man har noen OK resultat her i ryggen og om alle er på topp fra start kan man nok komme enda høyere opp.

På 2:e plass tipper jeg Tunet.
Litt overraskende kanskje med tanke på alle spillere fra lagets to beste rekker som har forsvunnet ut (Nyholm, Teemu, Oliver, Freddern, Rognlien og Sveen). Men det som taler for laget er at man trent som aldri før. Jeg er ganske sikker på at det er laget som kommer best rustet inn i serien. Man har også landets beste keeper i mine øyne. Og det er ikke bare folk som forsvunnet ut. Man har fått inn Bjørn som er helt magisk der bak med sine skudd og sin styrke i forsvaret. Filp C har også vist seg å være en liten sniper så Tunet tror jeg blir farligere enn vi sett de tidligere. Og vi får ikke glemme at alle juniorer nå blitt enda en sommer eldre og fått et helt år med erfaring. Lassonen og Terjesen skal vist nok være voksne nå så vi får se hva de kan by på. Her vil man også ha muligheten å fylle på med enda en utlending til Jul om behovet skulle være der. Er vel ikke sikkert så lett lenger nå som Norge er rød sone men muligheten finnes.

Øverst i tabellen gjør jeg som alle andre, jeg setter Greåker her.
Partysvenskene har forlatt landet men man har fyllt på med partysarpinger. Etter at Skistad skadet seg å skjønte at han ville fortsette tok han tilfellet i akt og signerte kjapt det beste haiene hadde å by på. Veldig billig også i følge historiene rundt dette. Greåker har vunnet det meste under oppkjøringen bortsett fra den ene kampen mot Tunet. Laget har også trent mye og vi vet at de er sultne etter dette gullet nå. Det var jo planlagt allerede i år så et år på etterskudd er nok seint nok.

Det var det, dessverre renner tiden ifra oss som byttet sport og når lunsjen bare er 30 minutter er det dette dere får. Sikkert mange som gleder seg til å se på innebandy igjen og vi håper at vi kan gå tilbake til normalen fortest mulig. God håndhygiene og litt respekt for avstand kommer vi langt med så tenk gjerne på det folkens.

Helgens kamper
Slevik – Tunet
En av årets kuleste kamper allerede i første runde er litt døvt spør du meg men sånn er det da. Her kan det meste skje, mange med strøm i kølla og litt nerver utenpå drakta. Det er normalt en åpningshelg. VMG tipper 7-7
Sarpsborg – Nor 92
Veldig vansklig å tippe denne kampen uten å ha sett lagene men skal man se til hva jeg tror om serien så blir favorittstempelen satt på hjemmelaget. Gleder meg til å se resultatet her. VMG tipper 7-5
Sandnes – Akerselva
Vansklig her også, vi vet ikke helt nivået på de nye spillerne enda. Det vi vet er at IKA tar bil til kampen allerede i dag for å sove godt på hotell i natt. Vet ikke om det er årsaken eller om penger til flybiletter nå må legges på halltider 🙂 Nei det blir nok jevnt her, men jeg tror at IKA har en liten fordel. VMG tipper 4-5
Greåker – Gjelleråsen
Blir nok ikke mye å snakke om her. Greåker sine nye spillere vil nok vise seg frem samtidig som de gamle har gledet seg til hjemmekamp i snart 6 måneder. GIf får det rett å slett for tøft. VMG tipper 10-2
Sveiva – Fredrikstad
Sveiva i egen borg har ikke tapt mot Fredrikstad på lang lang tid, når jeg tenker på det så vet jeg ikke om det skjedd engang. Uansett så er denne oppgaven litt for tøff for Fredrikstad som må kjøre hjem tomhendt. VMG tipper 9-3


← Før helgens kamper Backlegende gjøre comeback →