Årets ene back – Mattias Hjalmarsson.

Mattias Hjalmarsson er stemt fram av juryen til en av årets forsvarere. Motiveringen kommer her:

Mattias Hjalmarsson har dette året høyt sitt eget nivå enda et hakk. Han er ikke bare kaptein på klubblaget men også den spiller som får laget til å prestere på topp. Han vinner poengligaen for bekker med 32 poeng. Med ikke bare teknikk uten også et skudd som de fleste frykter er han en bekk alle vil ha på laget men ikke spille mot. 

Mattias har svart oss på noen kjappe spørsmål og de kommer her.

1.  Hvordan føles det å bli sett på som en av eliteseriens beste spillere?

Rent spontant så känns det fantastiskt kul, i en sådan här offensiv serie så känns det självklart bra att insatser blir uppmärksammat.

2.  Hvorfor tror du at du akkurat du ble stemt frem her?

Jag vet inte riktigt, kanske jag sticker ut med min spelstil, sen har det blivit några poäng och det är ju bara positivt. Men sen är det ju flera andra, speciellt i Slevik som förtjänar att bli uppmärksammade, tänker främst på min backkollega Jonas Gustavsen som alltid ger 100% i varje situation.

3.  Har du noen tanker om denne sesongen?

Säsongen är inte slut än, man har alltid som mål att vinna sista matchen för säsongen. Gör man inte det, då räknas inte alla dom andra matcherna. Då har man förlorat.

4.  Hva ser du for deg til neste år?

Jag kommer att flytta efter säsongen. Så jag vill avsluta på rätt sätt och detta gäller laget också, så dom får en bra känsla inför försäsongen och champions cup nästa år!

5.  Kan du gi noen tips til alle andre der ute som ønsker å bli en bedre innebandyspiller?

Tips är alltid att träna och spela så många matcher som möjligt. Många unga spelare vill eller vågar inte riktigt ta för sig. Pröva allt på träning så lär du dig inför matcher. Våga testa!