Analyse av eliteseriens tabell for herrer med 5 runder igjen

Ikke mange runder igjen i eliteserien nå og vi kan allerede nå begynne å se hvordan kvartsfinalene kommer til å se ut. Vi kan også se hvem som går til sluttspill og hvem som ryker… Det var lengesiden det var såpass jevnt i toppen og veldig lengesiden Tunet var i ledelsen så lenge.

Tunet leder med ett poeng og har alt i egne hender, det som taler i mot seriegull er at dem alltid har det tøft borte mot Greåker. De har også en hjemmekamp mot Slevik igjen men de tre andre kampene skal ikke være noen problem. Ved å vinne kampen mot Slevik har de ”råd” å tape kampen borte mot Greåker. Men det er kampen mot Slevik som kommer først.

Slevik må vinne resten og vinne kampen mot Tunet for at det skal bli gull. De kan vinne kampen på straffer og vil da stå på samme poeng. De har litt bedre målforskjell nå men hvordan den ser ut om 5 runder er vanskelig å si…

Greåker har ikke lenger sjans på gull eller sølv men bronsjen har de et lite grep om. De ligger 1 poeng forann IKA med en kamp mindre spilt og ved seier der har man et lite grep om 3:e plassen. Dog skal man ut i mange tøffe kamper fremover, Sandnes, Harstad og Slevik borte, Gif og Tunet hjemme. Kan fort bli noen kamper med poengtap der.

IKA har 4:e plassen nå så vidt. Men det er to lag som ligger farlig nærme. Både Sveiva og Gif ligger bare 4 poeng bak og med en kamp mindre spilt blir dette fort 1 poeng. IKA har ikke de tøffeste kampene igjen, Fredrikstad, Sandnes hjemme og Sarp og Gif borte. Gif i siste runde kan bli en ren 3-4:e plass finale.

Sveiva vant hjemmekampen mot IKA og tok enda et skritt nærmere palleplassen. Sveiva har kun lag bak seg på tabellen igjen og ved seiere i alle dem vil jeg tro at de ender bland topp 4:e lagene.

Gif har begynt å vinne litt igjen og ligger på en 6:e plass. De har igjen Sveiva, IKA, Slevik og Greåker så jeg ser ikke for meg at de klarer i klatre noe mer på tabellen. Heller at de ender en plass lenger ned på tabellen. De har vist at de kan slå bra lag med seieren over Greåker og når de har vist seg selv dette kan de nok bli farlige i et sluttspill.

Grei har bare blitt bedre siden året startet og de har kun Sveiva igjen som man kan se på som det tøffeste motstandet. Denne gang på hjemmebane. De har også Sandnes borte i siste runde som kan bli litt trøblete, ellers så ser det ganske greit ut for dem. Jeg blir ikke overrasket om de klatrer en plassering før vi er klare.

Sarpsborg vant den viktige sekspoengs kampen hjemme mot Sandnes nå i helgen og de har på en måte sikret seg siste sluttspills plassen. De skal ut både mot Nor 92 og Fredrikstad og ved en seier er de helt sikre. Muligheten om å avansere oppover i tabellen ser jeg på som meget små nestintill umulige.

Sandes har tatt 14 poeng til nå og har på en måte sikret eliteseriespill til neste år også. De har tøffe kamper igjen men kampen borte mot Nor 92 kan få gå deres veg.

Fredrikstad har bare tøffe kamper igjen og jeg ser ikke at de tar mange poeng til. Muligens i siste kampen mot Sarpsborg men eller blir det tungt. Harstad kan kanskje ta 1-3 poeng til og akkuratt nå har d ebedre målforskjell enn Fredrikstad men jeg ser det som ganske usannsynelig. Om ikke Fredrikstad klarer seg over kvalifisieringen så vinner de nok en kvallik ganske greit.

Harstad ligger 5 poeng forann Nor 92 og de skal møte hverandre 27.2. Det sier seg selvt at denne kampen blir meget viktig for nordlenningene. Av de andre 4 kampene som står igjen skal de på papiret ikke ha noen muligheter til å ta poeng. Jeg tror at det er Harstad som ryker til siste da Nor 92 har ”lettere” kamper forann seg.

Nor 92 gjorde en hjemmekamp nå i helgen mot Grei og klarte nesten å ta poeng. De ligger 5 poeng bak plassen som kan redde eliteseriespill til neste år for dem. De skal ut mot Sarp, Gif, Nor, Harstad og Tunet. Gif og Tunet blir nok alt for tøffe men Sarp, Harstad og Sandnes bør kunne gå greit. Jeg tipper på at Nor tar 6 poeng til og 3 av dem er mot Harstad som gjør at de ender på nest siste plass. Om de i tillegg vinner mot Sarp går de nok forbi Fredrikstad også.

 

Frihelg for de fleste i eliteserien førkommende helg og landslagsspill for noen. Vi gleder oss til neste runde allerede nå!

← Nor 92 – Grei En kamp i damenes elite søndag →