Aldri tapt 3 på rad i Høyenhallen.

Tunet taper sjelden kamper, veldig sjelden i høyenhallen. Etter helgens kamp, der hovedtrener Trond Ringwall var utestengt har de klart kunststykket å tape 3 på rad. Det har aldri hendt tidligere. De har nå Greåker og Sarpsborg i de neste to kampene. Med så mye klasse i laget så vil det snu, men målene i Tunet er ikke slik som i andre klubber. De skal kjempe i toppen av serie og vinne NM gull. Alt annet er bortkastet tid.

Hva skjedde her??
Halvveis ut i søndagens kamp lå laget under med 0-5. NULL – FEM…!? Det er ikke hverdagskost. Men laget viser at når de har ryggen mot veggen så står de virkelige lederne frem. Thomas Rognlien er i mine øyne eliteseriens beste back. At han spiller midtløper i 3 rekka får ledelsen stå for, men denne karen gjør det i begge ender av banen. Smart, rask og en herlig innstilling. Det samme med Ole Mossin. En kan si mye men sammen med Base er det hjerte, hjerne og lungene til laget. Men Tunet er avhengige av fler. Fredriksen er på vei tilbake samt Ole Martin Skau Jansson. Dette er ryggraden til Tunet. Har et lite håp om en god gutt til ved navn Normann. Disse 5 er helt klart toneangivende i laget og må skape den tryggheten som de andre ungguttene skal ri videre på. Nå ser det mer kaotisk enn krem ut. Og det svir langt opp på tribunen.

For på tribunen var det såpass moro å være GIF tilhenger at signalhornet til superfan nr 1 Thomas gikk som ei ule. Til såpass stor irritasjon at det ble noen intense minutter mellom fanskaren til respektive lag. Noen liker kubjeller andre tar helt av med signalhornet og det er vel helt ok, uten at det skal bli bråk av den grunn.

From hero to zero
Nevnte Mossin og Rognlien hadde begynt å røre på seg utover i 2 periode, før en litt uheldig og klumsete Bjerknes tar en 5 minutter i kakebua. Dette er starten på Tunets offensiv som resulterer i at de overtar banespillet men kommer ikke nærmere enn 4-5 etter 2 perioder. Men det som var litt rart på skuddstatistikken var at 4 min før slutt i 2 periode så har Tunet kun 1 skudd på mål i tillegg til 2 mål. Da perioden er over har de skutt 8 ganger på mål og satt 50% av de. Så det er ikke noe tvil om at Tunet må slutte å skyte i tekk.

……and then back again
3 perioden var 5 minutter gammel når Mossin setter 5-5 og nå er det GIF som sliter med å komme seg fremover. De har i tillegg hatt 9 minutter i fryseboksen og det kan være avgjørende å få en utvisning. Og dette skjer. Tunet ryker på sin første 2 min 5.30 før slutt og det er ikke uventet Castellanos som må ta den. Erlend Bjerknes som har vært stor i kampen og tatt en lite smart 5 minutter, men redder situasjonen når han setter 5-6 målet og blir matchvinner. Tunet prøver, men får det ikke til og kampen ebber ut i 3 poeng til GIF.
GIFs Tommy Fjeldaas er stor i denne kampen og det smakte nok godt for unggutten.