Ager sier farvel til Norge…

Mattias Ager har bestemt seg for å flytte hjem til Hedemora den kommende sesongen… vi tok en liten prat med en av eliteseriens beste spillere de to siste årene.

Hva er årsaken til at du velger å forlate landet?

Orsaken är inte svårare än så att jag och min sambo Elin ska få barn i slutet på Juli och då känner vi att vi vi flytta hem och komma närmare våra familjer.

Hva tenker du om innebandy fremtiden, skal du satse eller hvordan går tankene nå?

Innebandyn får vi väl se lite hur det blir med, hur mycket tid man vill lägga ner på den och vad det är för erbjudanden som dyker upp och kan passa. Innebandy kommer jag spela iallafall, sen på vilken nivå det är ännu oklart.

Er det noen klubber i Sverige som kommet med noen gode tilbud enda?

Ja men det är de, alltifrån den högsta nivån ner till min egen moderklubb IBF Hedemora som tyvärr har ramlat ner till divison fyra. Så det är verkligen ett brett spann av klubbar och vi får vad som händer här under de kommande månaderna. Jag känner mig iallafall inte klar med att spela innebandy på hög nivå så vi får se vad som kan passa mig och min familj bäst. En sak som är väldigt bra i Sverige nuförtiden är den här dubbellicensen som gör det ganska mycket enklare med samarbeten mellan klubbar så vi får se! 

Hvordan vil du oppsummere dine to sesonger i Norge og Akerselva?

Vill man summera det kort så kan man säga att det inte riktigt gick som man tänkt sig. 

Men om vi ska ta oss en närmare titt så har det varit en grymt rolig tid, IK Akerselva har tagit väldigt stora kliv och slagit alla de stora elefanterna i innebandy Norge. Tyvärr har det ju inte räckt hela vägen, två snöpliga semifinal förluster är inte något att hänga i julgranen. Extra sur är förlusten mot Greåker här senast då vi hade potentialen att gå hela vägen men vi kommer snett in i det efter en alldeles för enkel matchserie mot Sveiva. Men man ska inte grubbla över det allt för länge, nya utmaningar är på ingång! Kul har det varit iallafall, fantastiskt gäng i IKA, startat upp VMG Podcast och varit lagom dryg mot alla i innebandy Norge. Så ett litet avtryck har man nog ändå lyckats gjort och vem vet man kanske dyker upp igen? ?

Hva har vært best med Norge og hva er det du savnet mest med Sverige?

Bäst med Norge är väl att man har bott i Oslo, träffat kärleken, vänner för livet och haft det jävligt gött!
Saknat med Sverige, en riktig matbutik, att alla förstår taktik på innebandy plan, bra innebandy hallar och säkert en massa mer som man glömt för man blivit Norgefierad(?!?).
Er ser noe mer du ønkser å legge til?

Sist vill jag bara tacka alla som man har mött, spelat med, druckit öl med, kubbat med, surrat med, det har varit sjukt skoj! 

Ager tok sitt akerselva til en 4:e og 5:e plass i serien og til to semifinaler. Første året ble det over 95 poeng med serie og sluttspill. Dette året sleit han litt med skader men havnet likevel på delt 5:e plass totalt


← Svebestad og Sletten gir oss innside Norge lekte med Japan →