NM starter nå, to kvartfinaler onsdag

Kvartfinalene for herrene er nå endelig straks i gang og vi ser noen forandringer fra i fjor. Forbundet går tilbake til samme dommer oppsett som tidligere år og man har samme dommer par gjennom hele kvartfinaleserien. Allerede onsdag starter vi med to kvartfinaler og det er Gjelleråsen og IKA som skal ta turen nedover i landet.

 

Greåker – IK Akerselva 19:30 Tindlundhallen

Det var omtrent et år siden Greåker knuste IKA i tre strake kamper og sendte dem rett hjem igjen, helt nådeløst. Noen sier at dem ble dømt bort av hjemmekjære Østfolddommere i siste kampen men bortsett fra det så var bare Greåker det bedre laget. Dessverre viste dem ingen av da taktene i finalen og var aldri nærme et NM-gull. I år har lagene spilt mot hverandre to ganger og Greåker har hatt full kontroll fra start til slutt. Det kom ikke som en overraskelse når Greåker ga beskjed om at det ble IKA man ville spille en kvartfinale mot kan vi vel si.

IKA stiller uten 10 av de faste spillerne man hadde på 13 mann i fjor. Laget som kanskje kunne ha mål seg mot Greåker på sine beste dager. Greåker har omtrent samme lag i tillegg til at man tømt pengeskapet og fylt opp kvoten med partysvensker. Dem har gjort det meget bra og vinner derfor fortjent årets eliteserie. Greåker soleklare favoritter å vinne tre strake kamper. Tror nok oddsen på IKA seier burde ligge på 12-15 x pengene, men som Paolo sier ”cup er cup”.

Det må nok skje et mirakel for at IKA skal vinne det her, men som vi så i fjor så overrasket både Sandnes og Haugerud i en kamp. I den første kampen regner jeg med at vi får se et sultent Greåker og et IKA som ikke har noenting å tape. Med litt hell kanskje kampen blir spennende. VMG tipper 10-5

 

Slevik – Gjelleråsen 19:30 Gressvikhallen

Dette er ikke første gang Slevik velger Gif i et sluttspill og sikkert ikke siste heller for det pleier å gå Slevik sin vei. Gif skal man som vanlig aldri regne ut og man har på sine beste dager spilt veldig bra denne sesongen, men over fem kamper så ja, det blir tøft. Vi sier ofte at Slevik er dårlig i år, hvor dårlig er ikke alle lag dem da vunnet over, dem ender jo tross alt på en 2:e plass i tabellen. Dette til tross for trenerbytte midt i sesongen og flere svensker som valgte å dra hjem da livet blant traktorer og kuer ble for kjedelig. Nei Slevik e rjo soleklare favoritter her dem også selv om jeg tror at denne kvartfinale serien kan bli mer spennende enn den ovennevnte.

Slevik trener Kjell Egil har lang erfaring fra sluttspill og jeg tror det vil ha stor betydning for denne kampserie, han har med seg sine beste fra tidligere gull og vet hvem som kan prestere nå det må til. Gif sine trene sitter ikke på samme erfaring og selv om laget gjort det bra på slutten så er det noe annet i et sluttspill. Stressen for spillere som ellers ikke er der oppstår fort i en presset situasjon. Et sultent Gif kan slå hvem som helst når man har flyt. Klarer man å få tild ette så kan man overraske Slevik. Men traktormafian med Stræte i teten kan kjøre over de mest sulte rovdyrene og dette vinner dem nok til slutt. I runde en så tipper VMG 7-4

← Podcast #46, vi snakker herrenes sluttspill og mye mer Siste runden for herrene byr på lite spenning →