Oppsummering av helgens kamper for herrene

Ett toppmøte som ble veldig spennende etter hvert og en haug av andre kamper som gikk som forventet.

Grei – Sandnes 4-10

Bortelaget stilte med nesten fullt lag når man tok turen over til Oslo, men man hadde med seg tredjekeeper over som fikk starte kampen mot Grei. Sandnes var soleklare favoritter men man vet aldri helt hvordan bortelagene skal gjøre det på parketten til Grei. Atle Egeland ser ut å være meget gira og det er han som ødelegger for Grei gjennom å gjøre tre mål under et kvarter. Etter to perioder står det 2-5 på tavla og rett etter starten av tredje får hjemmelaget kjenning igjen da man sette 3-5 gjennom Kjetil Bratland i powerplay. Men etter bestemmer seg Sandnes for å vinne kampen og man setter fem mål på rad. En liten tempoøkning og kampen er over før du vet ordet av det. Sandnes avanserer i tabellen og ligger nå på hele 9 poeng etter 7 kamper.

Greåker – Gjelleråsen 11-0

Bulldoggene hadde få problemer mot Gif. Torp med hele seks poeng i denne kampen ser ut å ha funnet formen igjen. Cato Glenge får skrevet seg opp i protokollen som målgjører i stedet for å bare plukke minutter som han gjort et par ganger tidligere og Niklas Nordh fortsetter å gjøre mål. Greåker fortsatt ubeseiret  i toppen av tabellen men også med best målforskjell.

Slevik – IKA 9-3

IKA har aldri vunnet i gressvikhallen og man var heller aldri nærme nå. Vist nok, etter første fem minuttene burde man tatt ledelsen ved et antall tilfeller men treffer man stolpen fra 20 cm i stedet for åpent mål så er det ikke lett. Slevik starter på tre men velger i kjøre mer på to rekker etter en stund ut i første periode og det gir utdeling, men setter sjanse sine i motsetning til IKA og leder fortjent 3-0 etter første. Kampen blir aldri helt spennende igjen etter dette for Slevik kontrollerer det meste. IKA klarer fortsatt ikke å produsere og da vinner man ikke kamper. Når snittet er 4,4 mål forover per kamp skal man spille sinnsykt bra forsvar for å kunne vinne kamper, det gjør man ikke her og da går det ikke. Gøy er det at Slevik tester egne talenter mot slutten av kampen og Kasper Kvarsnes på 15 år (tror jeg) setter en prosjektil rett i krysset på en overgang. Slevik fortsatt ubeseiret etter denne runden.

Bækkelaget – Sarpsborg 5-7

Det er hjemmelaget som starter best i denne tighte matchen. Lagene følges ganske tett i de to første periodene og selv om BSK leder 2-0 så har sarp 2 gode minutter i andre perioden og når det er igjen 20 min så står det 2-2 på tavla. Fredrik Gjødalstuen i Sarp ser ut å ha spist noe godt i pausen mellom andre og tredje for han er på hugget, etter 43 sekunder assisterer han Marcus Hamrin og etter ytterlige 2 minutter setter han selv 2-4 målet på en ball fra Hjemgård. Sarp sliter med skader om dagen og dem har tre spillere som er ute med kneskader. Dette gjør at laget er litt svekket men likevel klarer man nå å leverer borte mot BSK. Bsk er ikke klare enda og de kommer tilbake i kampen til 4-4 i løpet av noen få minutter, med 12 minutter igjen så er det altså uavgjort. To sterke bytt på rad for første rekke til Sarp og stillingen blir plutselig 4-6 igjen. Nå klarer ikke BSK å slå tilbake og Sarp vinner en kamp som var veldig jevn. Sterkt av BSK som nå begynner å nærme seg noe.

Greåker – Sandnes 8-4

Atle Egeland er ikke på Oslotur for å komme hjem uten seks poeng i bagasjen og det er mye hans skyld at Sandnes leder 1-2 etter første periode med sine to mål. Men dette er den eneste perioden man vinner i Tindlundhallen. I andre er Greåker mye sterkere og man fire mål, etter de neste 20:e står det altså 5-2 på tavla. Etter bare 20 sekunder ut i tredje setter man 6-2 og kampen er vel si og så over. Det blir to mål til hver før kampen er over men Sandnes er nok ganske fornøyde med å ha hentet hjem viktige poeng.

Tunet – Sveiva 5-6

En kamp som først så ut til å bli total overkjøring ble spennende mot slutten. Om man deler kampen i to deler a 30 minutter så vinner Sveiva de første 30 med 6-0 og Tunet de siste 30 med 5-0. Ja kampbilder forandret seg milt sagt i denne kampen. Sveiva starter friskt og raskt og det er førsterekka som leverer. Det er faktisk dem som gjør alle mål for Sveiva i denne kampen, to av dem kommer i PP men nå kan man si at dem står opp for laget. Wallin drar på seg en 5:minutter for Tunet etter bare 10 minutter spilt, men Sveiva utnytter ikke helt sjansen her og man setter kun et mål i det fem minutter lange overtallet. Man kan nesten si at man straffer Tunet på sin egen spillestil, det er på overgangene og i PP som man gjør sine mål, og det er jo der Tunet pleier å være så gode. Per Christian Brath ser ut å ha funnet seg til rette mer nå og gjør en bra kamp, Billy som gjort det så bra tidligere får ikke til mye denne kampen og taper mange dueller og mister mye baller. Når Tunet endelig våkner opp etter 30 minutter uten å kapitalisere på sine sjanser så blir man det gamle gode Tunet igjen. Det skal noteres at man bytter keeper etter første periode til Jesper Jansson og etter å ha sluppet inn to skudd så murer han opp en vegg som får skutt igjennom. Nå setter Tunet mål etter mål og Sveiva får stå mye i forsvar. Hele hallen føler på nervøsiteten som spres seg blant Sveiva spillerne når dem føler at Tunet knapper innpå. Når Fredrik Nilsen setter 4-6 bare to minutter inn i tredje periode etter en magisk dragning som sender Sveiva bakken rett i pølsebua får hele Tunet ny energi. Man har en utrolig press og Østergren får virkelig prøve seg i målet. Med ti minutter igjen setter man 5-6 og nå blir det spennende. Selv om man får overtall og tar ut keeper på slutten så gjør man ingen flere mål og Østergren gjør et par matchvinnende redninger på slutten. Sveiva vinner etter å ha vært pålogget fra start. Sterkt av Sveiva å klare stå i mot på slutten av kampen når Tunet har et massivt press.

← En siste kamp før «pausen» i herrens eliteserie. Bland annet en TOPPKAMP i dagens runde for herrene →