Sveits – Norge… Ingen semifinale i 2016

Kvartsfinalen skal starte her i Riga vært øyeblikk og førsterekka som skal representere Norge er: Falkeid i mål, Gidske, Øistad, Stræte, Kronberg og Torp. Kronberg har da endelig ankommet til Riga etter å ha blitt far til en sønn natten som var. Kronberg på topp setter opp tempo med en gang! Andrerekka er som sist med, Kvisvik, Fredriksen, Hoff, Lindgjerdet og Mossin. Det var omtalt før kampen hvem som skulle vinne bjellerkampen, til nå er det Sveits som har flest kubjeller. Norges tredje rekka består av Isaksen, Normann, Valbye, Bjerknes og Skau.

Vi har nå spilt tre bytt og det er Sveits som har mest ball men sånn skal det jo være også. Vi får bare Håpe Norge klarer å stå i mot pressen her nå. Litt overrasket over at Jelsnes ikke starter i målet men Falkeid ser klar ut, fokuset er der! På benken er det Pedersen, Skriden og Nordstrøm. Alle de spillerne synes jeg har gjort et bra VM og jeg er ikke forundret om de kommer inn etter hvert. Marius er jo perfekt i kamp som denne der det er behov for høyt tempo. 3:e rekka til Norge gjør det bra, Ole Martin ser lysten ut. Sveits prøver seg hele tiden på å tre ballen gjennom midten på direkteskudd men Norge dekker bra og bryter pasningen gang på gang. Norge går like lavt som man gjorde mot Tsjekkia her nå i starten. Tsjekkia er meget nærme på en klassisk ”kjøkken veien” men Falkeid er våken og redder ballen på streken. Etter to minutter i første periode så etablerer Norge litt trykk og Torp får et farlig skudd på mål. Norge har gjort det bra til nå, man ligger tett og man prøver seg på kontringer. Dommerne tillater veldig hardt spill og det smeller over hele banen. De Norske spillerne ser ikke ut å være vant til det men de kjører på. Etter 11 minutter får Sveits et frislag høyt opp i banen. Norge som lært seg stå i mur av IK Akerselva lar Hoffbaer plassere ballen mellom de to som ”står” i mur og Sveits leder da kampen. 2:e rekka til Norge var den rekken som slapp inn målet får komme innpå igjen og man ser at de er revansjelystne. Man får et par skudd på mål i dette byttet men det blir aldri mål. 6 minutter igjen av perioden nå. Sveits byr i det 14:e spilleminuttet på en super indianer og Kronberg kommer alene, dessverre byr den Sveitsiske keeperen på en suveren redning og Norge står fortsatt på null mål.  Gidske og kronberg ser veldig bra ut i første nå, denne rekka har vært nærme et par ganger. Vi får bare håpe at Torp klarer følle tempoet til de andre for det er han som ikke helt når mål per nå. Inn med Marius kanskje? Førsterekka til Norge avslutter meget bra og de har farligheter i sine tre siste bytt. De to andre har kontroll bakover men kommer ikke mye fremover. Norge avslutter første perioden med to rekker og det ser bra ut. Perioden er over og det var en ganske jevn periode selv om Sveits har mest ball.

Vi har så vidt startet andre periode før Torp får sjansen men dessverre bommer han. Det er høyt tempo og Norge starter på tre rekker igjen. Andre periode utspiller seg ganske likt som den første. Sveits har ball men Norge har bra kontroll i forsvar. Man venter ut feilen som man vet kommer etter hvert. Det som er synd er at vi er så upresise når vi får sjansen. Norge har 3-4 kontringer i de første seks spilleminuttene men siste pasningen er for dårlig. Et powerbreak sier at halve kampen er spilt og det står 1-0 til Sveits. Norge har flere farlige sjanser selv om det er Sveits som styrer. Håpet lever med andre ord. Men nesten før jeg rekker å skrive klart forrige setning scorer Sveits igjen. Ballen blir stjålet fra Gidske som hevder det er slag og man kommer 2-1. Pasningen går i sidelangs og Falkeid er sjanseløs. Tid 32:54 tar en Sveitsisk spiller ballen med hånden og Norge skal få prøve seg i overtall. Stræte, Mossin, ketil Gidske og Lindgjerdet er dem fem som får tilliten. Norge spiller med høyt tempo og Sveits henger ikke med. Mossin får ballen bak mål og Sveits må bruke ulovlige metoder. Det betyr 5-3 for Norge i 50 sekunder. Norge skyter bare utenfor de neste 50 sekundene og plutselig er det 4 Sveitsere på banen igjen. Sveits klarer seg bra i undertallet. Det er faktisk Stræte som mister ballen for Norge hver gang. Enten en dårlig pasning eller et skudd utenfor. Og etter PP kommer Sveits på en kontring og da kommer 3-0 målet, tid 36:43. Da var det Sveits tur å få prøve seg i overtall. Ketil spiller alltid tøft og nå straffer det seg, selv om den er litt billig. I overtall er Sveits gode og ballen sitter i mål etter en assist fra Hoffbaer, dette betyr vel at poengrekorden til Fauskanger er slått, men er ikke helt sikker. Selv om Norge ligger under nå så er det litt positivt. Kvisvik har gjort enn mye endre kamp enn de andre han hatt de siste kampene. Vi må huske at Sveits er et meget bra lag. Norge har mange sjanser men vi har ikke det siste lille som gjør at de blir mål…

Tredje periode er nå i gang og vi som heier på Norge begynner vel å gi opp snart, men likevel har man det lille håpet på innsiden. I pausen fikk vi også beskjed om Pedersen vist nok blitt syk i går og at det er derfor han ikke spiller. Ketil starter den tredje perioden med å dra på seg en utvisning dessverre. Norge spiller bra i undertall denne gangen og vi slipper ikke inn mål. Perioden fortsetter og det føles ut som om tiden bare renner ut. Norge kommer til noen farligheter men vi klarer ikke få ballen i mål. Etter 9 minutter av siste periode står det fortsatt 4-0 til Sveits. Tid 50:01 får en Sveitser ballen i slottet og 5-0 er et faktum. Med 8 minutter igjen av kampen prøver Norge seg litt og den syne Pedersen får nå sjansen i andrerekka i stedet for Hoff som vært så god. I førsterekka går Torp ut og Robin går inn. Man spiller nå med høy press. Tid 55:29 knegger en Sveitser kølle i den han skal slå en pasning i eget slott. Hvem står der og fanger ballen om ikke GIF sin kaptein. Robin setter et meget bra dragskudd og reduseringen er et faktum. 6-1 står det da på tavla. Med to minutter igjen av kampen kommer Lindgjerdet alene og blir overkjørt i slottet. Gidske tar straffen for Norge. Gidske gjør det han alltid gjør når han får straffe og den Sveitsiske keeperen har noe å tenke på i natt. 6-2 to da med to minutter igjen. Norge kommer aldri nærmere enn dette og med 23 sekunder igjen av kampen setter Sveits 7-2.

Norge ryker ut i enda en kvartsfinale selv om man gjør en forholdsvis bra kamp. Dette betyr at man skal ut mot Tyskland i morgen kl 12:00 for  kjempe om 5:e plassen. Det er mange spillere som skuffer litt i dette VM:et. De som man forventer skal gjøre det leverer ikke men de som kanskje ikke forvntes være helt der gjør det bra. Lindgjerdet og Gidske er klart best for Norge til nå selv om Marcus ikke gjorde så mye ifra seg i kvartsfinalen. I dagens kamp synes jeg de beste er Robin Nordstrøm som kommer inn i slutten, Falkeid og Gidske. Kvisvik gjør to stabile perioder og ser bedre ut nå enn han gjort i de forrige kampene. Drømmen om semifinale er over men dett er en god start for neste VM. La oss nå heller satse fullt på 5:e plassen!