Norge tar 3:e plassen etter uavgjort mot Latvia

Etter Norges heroiske innsats i går har man automatisk lagt lista litt høyere nå for denn tredje og viktige kampen.

Vi har såvidt startet når Mats Normann skyter ballen ved siden av mlet og på andre siden står Ole Martin og slår inn returen. et typisk hockey mål. Norge leder da kampen med 1-0 og får en perfekt start. Men Latvia kommer raskt tilbake og setter både 1-1 og 1-2 i løpet av 1:30. Begge to målene synes jeg beror på at Norge ser for mye på ball. Første målet så slipper Norge sin venstrebekk ikke øynene fra ballen og en Latvier kommer bak ham og setter ballen i åpen kasse. Det andre målet så er det en latvier som fører ballen forover fra midtbanen, sikter seg inn og setter et veldig bra skudd i krysset. Her burde bekke gått ut og tatt det skuddet før han får sikte seg inn. Norge prøver seg forover men kommer egentlig ingen stieder. Latvia kontrer og Norge kommer etter, et slag kommer og det blir avventene utvisning. Latvia plukker keeper og spiller 6 mot 5. Bekken skyter fra midtstreken og ballen går via en kølle og inn i mål. 1-3 til Latvia etter 14:18. Jeg håper vi får et skifte i rekkene her nå til andre periode, spille litt med på to kanskje. Jelsnes var sinnsykt god i går, burde det være han som står nå kanskje? fem minutter igjen av første periode. De siste fem minuttene skjer det ikke så mye mer… Norge har noen sjanser men ingen 100% sjanser. Vi er ikke der vi var i går, får håpe det skjer noe i pausen nå men kanskje vi er for trøtte etter den elleville kampen i går.

Andre periode har såvidt startet før vi slår en indianer og Latvia får en veldig bra sjanse. Heldigvis er Falkeid våken. Vi starter andre periode på tre rekker ser de ut som og i første byttet til tredjerekka blir vi totalt tilbakepresset. Falkeid får flere kvalifiserte skudd på seg som han redder. Men så neste gang denne rekka er inne går det andre veien. Sindre slår ballen inn fra bak mål og den går via en Latvisk kølle og inn. Det står da 2-3 på tavla etter nesten 25 minutter. Men gleden er ikke langvarig. Torp får ballen på kanten og slår en superindianer inn i midten, Latvia utnytter dette og setter 2-4 målet fint. Tiden nå 25:14.  Det skjer ikke så mye de neste minuttene, litt spill frem og tilbake. Etter 32 minutter og den sista indianeren til Torp blir han byttet ut og Nordstrøm går inn i førsterekka. Det skjer ikke så mye de neste minuttene før andrerekka med Hoff, Mossin og Lindgjerdet setter høy press. Marcus vinner ballen bak mål i en dobbling sammen med Mossin og legger ballen inn i midten der Hoff lett finner målet. Nå står det plutselig 3-4 på tavla med 2 min igjen av andre periode. Helt på slutten av perioden får Olesen en stygg hånd i ansiktet og det blir PP til Norge det siste minuttet. Mossin, Skau, Torp, Gidske og Stræte skal gjøre det. Dessverre får vi ikke inn ballen men vi skal starte tredje med en mann mer. I denne perioden vokser andrerekka litt og Marcus Lindgjerdet er suveren! Når blir det spennende å se hva som skjer i siste periode.

Da er jo tredje periode i gang, skal Norge klare å komme tilbake og kanskje vinne? Perioden starter i 5-4 som dere sikkert husker. Norge har mye ball men Latvia klarer seg bra og det blir ingen mål her. Norge fortsetter med tre rekker ser de ut til. Torp er fortsatt på benken. Falkeid utstråler mer trygghet i målet nå og det trenger Norge. Etter seks minutter i tredje periode har det ikke skjedd så mye, Latvia holder litt ball men ingen av lag virker helt intresserte. Latvia kommer på en kontringen men her står Mads Normann opp og det ser ut som den stakkers Latviern løper rett inn i en vegg. Herlig forsvar!! Men så kommer Latvia på en ny kontring, Norge ser ut å være med men 2 mot 4 setter Latvia 3-5 målet. Norge setter på førsterekka igjen og Torp er tilbake og Marius blir tatt ut. Tiden begynner å renne ut her nå, vi lurer på om Sveen har en plan. Med 11 minutter igjen slår Normann en strålende pasning til Sindre som har helt åpent mål men treffer ballen feil, en ypperlig sjanse å kunne redusere. Etter power breaket ser Latvia sterke ut i starten men så vinner Norge ballen og setter opp tempo. allen går fra Trop i hjørnet opp til Øistad, direkte til Gidske som skyter og Robin setter til slutt returen. 4-5 nå med litt mer enn 8 minutter igjen. De neste tre minuttene skjer det ikke så mye, Norge har en sjanse men det blir aldri helt farlig. Nå har Norge gått ned på folk. Man spiller på to rekker. Stræte er veldig nærme to ganger med litt mer enn tre minutter igjen. Så kommer Hoff Eriksson på en super sjanse men den går over. Norge presser på veldig her nå på slutten. med 2,5 min ijgen tar Norge TO.  Etter denne tar Norge ut keeper og spiller 6 mot 5. Det er Mossin, Marcus , Gidske, Stræte, Torp og Ole Martin. Stræte slår en diagonalpasning gjennom hele Latvia og Marcus Lindgjerdet, man of the match setter 5-5 målet. Ett minutt igjen av kampen. Latvia tar TO nå, og etter denne tar man ut keeper. Man spiller rundt rundt men får ikke ballen på mål. Norge står opp bra og man får uavgjort!!!! Veldig bra jobbet og man tar da 3:e plassen.

Best på banen i dag fra Norge går til Lindgjerdet, Hoff Eriksen, Gidske og Mads Normann sier VMG. IFF sier Ole Martin med sine to (1) mål.

Norge gjør en stabil innsats og da ingenting mer enn akkuratt det dem trenger. Trener duoen stoler på laget går ikke ned på folk før helt på slutten og det holder til uavgjort. Dette gjør at det blir Slovakia i morgen kl 15:00. Bare å følge med nå og håpe at man vinner. Da blir det ikke Finland i en eventuell kvartsfinale!