2 semifinaler – 2 scenarioer Dag 8

Det er semifinale tid i dame VM og de 4 lagene som har skilt seg ut skal i krigen. Sverige mot Sveits og Tjekkia mot Finland. De fleste hadde Sverige mot Finland i finalen før turneringen begynte. Det gikk også noen andre kamper tidligere på dagen.

Sverige leker med Sveits – 14-1Etter å ha gått igjennom kampen Sverige vs Norge så en at Sverige valgte å hvile spillere etter halve kampen. Dvs de lot de nest beste spille for å være klare til semifinalen. Sverige spilte opp mot sitt beste mot Sveits og det var en innebandy som er kul å se på. Sverige vant alle de små kampene og fikk Sveits til å se mye dårligere ut enn hva de egentlig er 38-18 i skuddstatistikk og en Lara Heini som går ut etter 2 periode. Da har Sverige vist at de er klare for en finale mot deres største rivaler.

Tjekkia vs Finland 4-5

Denne kampen gav oss et innebandyminne som er verdt å huske. Eliska Krupnova er et navn å huske på det Tjekkiske landslaget. Hun spiller til daglig i Pixbo Wallenstam og er blitt kåret til verdens beste spiller. Det hun og lagveninnene viste ikveld var meget bra. Steget videre er tatt. Det blir spennende å se om Tjekkia tar et steg til neste VM. Tjekkia ledet 1-0 og 2-1, men Finland var alltid med og trekker det lengste når tvillingene Oona og Veera Kauppi kombinerer og Oona setter det 5 målet til Finland – tid 58.10.
Da blir det den finalen de fleste har ventet på . Finland vs Sverige i Uppsala på Søndag.

Norge vs Slovakia 4-5

En viktig kamp om 5 plassen. Vinneren fikk spille om 5 plassen, taperen spiller om 7 plassen. Så enkelt var det. For en åpning Norge hadde. 1-0 ved Rikke Ingebrigtsli Hansen etter 15 sekunder. Slovakia svarer raskt og går til 1 pause med 1-2. Kampen idag er veldig jevn og det er små ting som avgjør og det er gjerne sånt som skjer på slutten av en tøff VM turnering. 2 pause og Slovakia leder med 3-4 da Rikke Ingebrigsli Hansen setter 3-4 med 15 sekunder igjen av perioden. Men det vil seg ikke. 3 periode ender 1-1 og resultat 4-5. Norge vil da spille Danmark om 7 plassen.

Danmark vs Polen 4-7

Vinneren får spille om 5 plassen og det blir en tight kamp. Danmark leder etter 1 periode, men taper 2 perioden med 5-0 og greier ikke å hente inn igjen Polen. En liten overraskelse, men Polen er en nasjon på vei frem på kvinnesiden.

Fotokred: Per Wiklund & Peter Bohlin

← Gigantenes møte – Herre VM dag 2 Favorittene vant – Herre VM dag 1 →