Nicke tipper Eliteserien 2015/2016 for herrer

1. På forstaplatsen 15/16 så tippar jag Slevik IBK.

Jag vet inte om det blir ett femte NM-Guld för Slevik men jag är ganska säker på att dom kommer vara det starkaste laget över 22 omgångar som det blir i årets upplaga av Norska Elitserien.

Varför, jo för att dom har flest spelare som är i “rätt» ålder. Det är en bred trupp som har haft kontinuitet över lång tid och dom har en utpräglad vinnarkultur som kommer vara skillnaden.

Spelare som blir viktiga/ slår igenom: Tobias Hjort tror jag kan få sitt riktiga genombrott, han har haft två stabila säsonger men nu tror jag att han kan bli en avgörande spelare!
Förutom detta är förstafemma viktig med Tåget i spetsen.

2. På andraplatsen 15/16 så tippar jag Tunet IBK.

Jag tror att Tunet får en lite bättre spets i laget iår med nya Wallin och Ronglien, får Thorp ihop laget och fortsätter med viktiga bitar i spelet som jag är säker på att han gör så blir Tunet farliga redan i grundserien!
Jag tror faktiskt att det kan vara Tunet som tar NM-guldet iår, dom får 2 bra femmor och dessutom en 3dje femma som kommer vara riktigt riktigt farliga om dom köper sina roller!
Thorp är en tränare som har mer fokus på fysiken än det vi hade förra året och har uppenbarligen en större budget med tanke på nya Wallin och Ronglien som stora värvningar, men den som kan komma att bli Tunets stora skillnad är faktiskt en kvinna, hon heter Jane Iren Dreyer, och är helt fenomenal när det kommer till fys och styrketräning något som motståndarna kommer att få känna iår!

Spelare som blir viktiga/ slår igenom: Sindre, Morgan (Ole-Martin) och Ole är fortfarande stjärnorna men får nu avlastning av Wallin och Seriens bästa rightback. Dom som slår igenom är Kristoffer Östörgren och FredderN.
3. På tredjeplatsen 15/16 så tippar jag Greåker IBK.

Även fast Greåker tappar några profiler som var tunga förra säsongen så så tror jag att Thorp tar än ett steg i sin karriär
och med sin nya SSL lirare från Granlo som jag hört gott om så tror jag dom blir en underdog som kan bita hårt iår igen!
Dom kommer spela Europacupen som jag var med och förlorade en final i förra året. Här tror jag att Greåker har en väldigt bra möjlighet, klarar dom att ställa om sitt anfallsspel något och få snabbare vändningar så blir dom kvalificerade till CC!

Tränaren Näsholm har förlängt, detta måste ju varit lika viktigt i Greåkers historia som när man fick in Elf! Thomas är en man som verkligen fick min respekt efter förra säsongen, att bygga ett lag med så många nya tunga namn och kombinera det med att få spelare från dom egna leden att lyfta sig och även prestera är en utmaning… inte minst i Greåker som är en anrik klubb!
Jag tror på Thomas och hans lag, framförallt på lång sikt!
Dom kan även utmana om NM-Guldet och ligger nog i en position som dom gillar!

Spelare som blir viktiga/ slår igenom: Partysvensken Conrad blir viktig givetvis och givetvis detsamma med Thorp och nyförvärvet från Granlo. Men den jag ser som störst är Kvisvik som var en av seriens 3 bästa backar förra säsongen, han tsm med Hjalmarsson och Ronglien menar jag höll den högsta nivån sett till både offensiv och defensiven, om han blir kvar i Greåker eller går till Dalen blir spännande sak att följa, jag hade ju helst sett honom i JIK nästa år såklart!

4. På fjärdjeplatsen 15/16 så tippar jag Grei.

Grei har varit lite svängiga, deras spelstil var som handen i handsken mot min egen och vi vann med riktigt stora siffror alla matcher utom en. Iår tror jag dock på balans, detta pga att jag vet hur mycket innebandy Jacob kan, han är en otroligt underskattad tränare av många pga han tränat Sagenes damlag tidigare. Något som spelar mindre roll när matcherna startar, defensivt så kommer Grei få detaljer som dom aldrig hört om tidigare och detta kommer göra att dom kan börja hålla nere siffrorna och vinna dom jämnaste matcherna. Får Jacob med sig gruppen så blir det Grei´s första semifinal iår!

Spelare som blir viktiga/ slår igenom: Kjelle och jag hade en del duster under min tid i Slevik men han är en fin kille som man säkert gillar att ha i sitt lag som tränare. Han kommer att vara en matchvinnare för Grei om han håller sig hel iår! Jatko Wöide och Schibort hade jag spelat ihop med Kjelle bakom och fått en riktigt vass förstafemma!

5. På Femteplatsen 15/16 så tippar jag Nor 92.

Jag tror att det blir jämnt kring mitten (5-8) men att Nor skräller och hamnar högt upp!

Spelare som blir viktiga/ slår igenom: Chris Jaksland var en av killarna jag gillade bäst i Tunet, det syntes kanske inte alltid när det kom till speltid men han är otroligt lojal och ger alltid allt!

6. På sjätteplatsen 15/16 så tippar jag Akker.

Dom har spelat jämnt med många topplag och har en hög högstanivå men måste få upp sin lägsta för att nå topp 6!
Att Wallin förvinner kan man vända och vrida på men jag tror att laget kan stärkas av detta samtidigt som man tappar en matchvinnare av rang!

Spelare som blir viktiga/ slår igenom: Jag har lite dålig koll på namn förutom lirarna som kommer från GIF och dom kommer givetvis höjja nivån och det blir intressant att se hur man klarar att bygga ett lag av två!

7. På sjundeplatsen 15/16 så tippar jag GIF.

Det är nog många som inte tror att GIF når slutspel och det förstår jag med tanke på generationsväxlingen som såklart är ett stort steg men helt rätt enligt mig!
Jag tror att GIF kommer till slutspel och på sjundeplats pga att dom har seriens mest taktiska tränare på bänken, får han in sina mönster så kommer dom kunna spela väldigt kul bra innebandy för oss intresserade!

Spelare som blir viktiga/ slår igenom: Jag kan för lite namn men målvakten kommer kommer att bli viktig och förmodligen vara med kring landslagssnacket!

8. På åttondeplatsen 15/16 så tippar jag Sveiva.

Sveiva har ett lag som på sitt bästa kan komma bra mycket högre än en åttondeplats och speciellt med en ny tränare! Men frågan man ställer sig från utsidan är såklart hur går snacket i gruppen egentligen?!

Spelare som blir viktiga/ slår igenom: Inget snack en person att nämna förutom seriens största spelare och det är givetvis den yngsta, Marius Pedersen! Han kommer att blir en stor spelare och briljerade redan förra året och var Norges klart bästa under U19 vm trots att han var 3 år yngre än sina motståndare! Han kan förvänta sig frågor från Sverige den dagen han går ut från gymnasiet!

9. På niondeplatsen 15/16 så tippar jag Sarpsborg.

Dessvärre är det knappt ett lag kvar längre så som jag ser det, när jag kom till Norge för 2 år sedan var Sarps det ända laget som vi i Slevik var rädda för! Visst det blev en förlust mot Tunet och Tunet var riktigt bra i finalen men Sarpingarna hade ett extremt fartfyllt spel på sina forwards och varierade detta med starka avslut från Kjelle och Mac. Thomas ledde laget och dom var ett lag!
Förra året hade dom en tunn trupp och Miche var en trollkarl med taktiken men alla behärskade den nog inte alltid!

Spelare som blir viktiga/ slår igenom: Den viktigaste i år igen blir giganten Jelsnes i målet, han är solklar förstamålvakt i landslaget enligt mig och är för övrigt en jäkligt bra person!
Jag gillar annars unga Martin Lillbacken (?) som kommer att bli riktigt bra dom närmaste åren!

10. På Tiondeplatsen 15/16 så tippar jag Fredrikstad.

Dom kommer att få det tufft men om Erik Hæren tar laget själv så kommer han att se till att dom skräller ibland! Dom har tur att serien blir större och att dom har Sandnes och Harstad med i serien!

Profiler i Fredrikstad är väl Zetterberg och Brevik som säkert tuggar en delJ! En kille som jag vill lyfta ett finger för är den unga målvakten Nico en målvakt som är född 00 men redan nu är en som folk pratar om här i Sverige, han blev bland annat veckans lirare under Warbergslägret bland 150 jämnåriga! Får han speltid iår vilket jag tror så blir han spännande!

11. På Elfteplatsen 15/16 så tippar jag Sandnes.

Jag vet inget om dom men tror att dom blir bättre än Harstad

12. På Tolfteplatsen 15/16 så tippar jag Harstad.

Jag vet inget om dom men tror att dom blir bottennapp!

← Nicke tipper Eliteserien 2015/2016 for damer Grei – Sveiva, Første periode, Kallsta Open →