1.div: Vålerenga slog ett blekt Nor92.

Seriepremiären mellan Vålerenga och Nor92 var på förhand en svårtippad match, Vålerenga med så många som 7 nyförvärv och ett lite mer rutinart lag, Nor som åkte ur elitserien i fjol satsar ungt efter att ha tappat många rutinerade spelare som antingen lagt klubban på hyllan eller bytt till andra lag.

Första perioden:

Börjar med att Vålerenga drar på sig en utvisning efter 2 minuter, det är nyförvärvet Niclas Johansson som åker ut för protest, Niclas själv var helt oförstående och ställer frågan «öh domarn, vad sa jag då?» domaren hade inget svar. Nor sätter 0-1 i det efterföljande power playet. Men det dröjer inte länge til Vålerenga kvitterar till 1-1, målet kommer på frislag genom Mattias Sjökvist.

Sedan följer 5-6 minuter med tufft spel och chanser bägge vägar, Vålerenga spelar tufft och man ser att de unga Nor spelarna inte riktigt vågar spela som man önskar på grund av det fysiska spelet som är ute på banan.

9.42 ut i första perioden åker en Nor spelare ut för liggande spel, Nor är på god väg att reda ut box playet med med 10 sekunder kvar så sätter VIF 2-1, målskytt är hemvändandaren Petter Kandre! Petter har de sista året bott och spelat innebandy i Sydkorea.

Nor borde läsa på grundreglerna för innebandy lite mer för man drar på sig många onödiga utvisningar, tiden 13:12 åker man ut igen, denna gången för spel utan klubba. (förra utvisningen var för liggande spel) Vålerenga som verkar ha spelat med 9 man på träning gör inga misstag och ökar ledningen till 3-1 åter igen genom Petter Kandre. Nor92 avslutar perioden bäst och Vålerenga ser lite slitna ut.
Andra perioden:

Andra börjar med en stor VIF press, men det dröjer ändå 5 minuter tills första målet kommer, Vålerenga upp till 4-1 och matchen ser ut att vara avgjord, Nor ser uppgivna ut och huvudtränare står mest och skriker efter domaren, han tycker VIF spelar för tufft.
Vålerenga fortsätter pressen och har många fina chanser till att öka ledningen, men det slutar med att man blir lite för heta och drar på sig en tvåa för dytt mot vant, Nor pressar bra men Jørgen räddar Vålerenga gång på gång, med 14 sekunder kvar av pp för Nor så drar VIF på sig ännu en utvisning, men man klarar inte att sätta dig reduceringen varken i 5 mot 3 eller i 5 mot 4. Men ungefär 1 minut senare så ska reduceringen komma, tiden är 33:57. 4-2 och kanske lite spänning på gång i kampen? Nej för bara 8 sekunder senare så ökar Vålerenga till 5-2 målskytt Lukas Larsson. Minuten senare sätter veteranen Tomi Salo 6-2 och med 51 sekunder kvar av perioden så är Salo där igen och ökar ledningen till 7-2. Andra perioden slutar 4-1 till VIF.

Tomi Salo som gör sin 9.e säsong i VIF satte 2 mål.

Tredje perioden:

Matchen är väl avgjord, men Nor sätter tryck från start och är nära att måla flera gånger, men saknar det där sista. I frustrationen som blir av missade chanser så drar Nor på sig en utvisning för slag, i vålerengas pp så är det Nor som får den största chansen då en Nor spelare kommer fri efter lite slarvigt spel från VIF, Nor tilldelas en efter att Niclas Johansson slagit lite för mycket enligt domaren. Men Nor missar straffen.

Niclas Johansson . Texten forsätter under bilden.
Vålerenga reder också Box playet som blir efter att Nor missat straffen.

Med 8 minuter kvar så får Nor till en reducering, 7-3 och lite energi till det som ser ut som ett slaget lag.

Nor trycker på för fler mål men mitt i den stora Nor pressen så sticker Vålerenga upp på farliga kontringar, till slut så kommer också 8-3, ett av kvällens snyggare mål signerat Niklas Johansson.

Nor får en chans till i pp men klarar inte heller nu att sätta dit den och Vålerenga vinner enkelt med 8-3.

Vålerengas coach Patrick Sundelius var nöjd med segern.

-Jag är nöjd med seger och vårt spel, jag är också imponerad över offerviljan och insatsen som grabbarna visar säger Sundelius.

Ni möter Holmlia i nästa match, vad tror du om den?

-Vi ska jobba stenhårt i 60 minuter så får vi se hur långt det räcker. Holmlia har ett spännnde lag avslutar Sundelius