Tunet gjør jobben

Sandnes – Tunet. 4-9 (1-3, 1-1, 2-5)
Tunet reste till Stavanger/Sandnes för att hämta hem 3 poäng, men man fick kämpa för poängen. Med en lagkapten i superform så kunde till slut inte Sandnes hänga med, Ole Mossin Olesen med 3+3. Tunet reste med bara 13 utespelare och 1 målvakt (man får vara smart och tänka på kostnaderna när man ska ha ett lag fullt av stjärnor) lagledningen var såklart också med.

Det var Sandnes som gjorde 1-0 efter dryga 7 minuter, en kontring efter ett massivt tryck från Tunet, Stanley i Sandnes mål gjorde en strålande kamp! När första perioden är över så har Tunet gått upp i en 3-1 ledning efter bland annat ett mål i powerplay, Ole Mossin gör ett av dom själv och spelar fram till dom andra två. Alt inom loppet av 3 min och 50 sekunder. Skottstatistiken blir 7-13.
Andra perioden startar som den första slutade, med tryck och aggressivt spel från Tunet, Skau Jansson sätter 4-1 framspelad av Mossin, då är det bara spelat 2.42 av andra perioden. Men efter detta så är det Sandnes som tar över spelet och skapar flest heta chanser (bortsett från Bjerknes två skott i tvärliggaren) och det är också Sandnes som gör 2-4 efter 7.53. Resten av perioden så spelar Sandnes bra och Tunet nervöst och stillastående. Perioden slutar 1-1 och Sandnes vinner skotten med 11-10 och perioden på poäng.
Sista perioden så är det inget snack om saken, Tunet ska ha med sig 3 poäng hem och återta serieledningen. Man vinner perioden 5-2, Sandnes testar lite olika taktiker, men man kommer aldrig närmare än 2 mål, Tunet går upp i 2-5 genom Freddern, Sandnes sätter 3-5, men sen är det 3-6, 3-7, 3-8, 4-8, 4-9. Mossin står för två av dom. Wallin med 3 assist i sista perioden, dock så är det andra mållösa matchen i rad för Wallin. Skottstatistiken slutar 9-10 i sista och totalt 27-33.
För Tunet så väntar nu Gjelleråsen hemma på onsdag 27/1 i Høyenhallen, matchen startar 19:00.
Sandnes får kämpa vidare i jakten på en slutspelsplats, man är bara 4 poäng efter Sarpsborg, laget de också spelar borta mot nästa helg. De möter först Slevik på lördagen, blir spännande att se vad dom ställer för lag i den matchen, de hade nog hellre mött Sarpsborg på lördagen och Slevik på söndagen.