Tabellbunnen i ledelese etter 40 min.

Det ble spilt fire kamper i Elite herrer denne helgen. Sveiva tok turen til Fredrikstad der dem fortsatte med det dem startet på forrige helg mot Nor 92. De kjører over mostanderen og vinner både lett og velfortjent med 2-11.

I de andre tre kampene hadde faktiskt alle de tre bunnlagene 3 poeng etter 40 minutter. Heldigvis for deres motstander var det 20 minutter til og der snudde de alle sammen kampen.

Vi starter i Greåker der Grei er på besøk. Dette sier Grei trener Jacob Sandelin

«Nja, det är väl inte så jävla mycket att säga, små marginaler som gör att de drar längsta strået idag.. Vi är lite för kladdiga i mittzonen idag och tappar bollen lite för lätt där i perioder, något de är vassa på att straffa oss på. Vi lyckas etablera tryck på dem ganska ofta, precis som de gör mot oss men inget utav lagen lyckas riktigt luckra upp och ta sig in i de farliga ytorna i slottet och hota. De få gångerna både vi och Greåker gör det så blir det mål också. Samtidigt som de lyckas täcka ner fler skott än oss idag och det är nog faktiskt det som avgör till deras fördel. Men en jämn, tät och tuff match som kunde slutat hur som helst»

Greåker vinner som sagt kampen med 7-6 etter å ha vunnet siste periode med 4-2 De vinner også skuddstatestikken med 27-23. De ligger nå på en tredje plass med samme poeng som de to lagene foran.

I Harstad skjedde det uventede ting i går. Jeg kan ikke påstå at jeg trodde Harstad skulle ha noen som helst sjanse mot det GIF laget vi sett hittil i år. Men oj så feil man kan ha. Den rutinerte keeperen stenger målburet helt de to første periodene og Harstad leder 6-2 når det gjenstår 20 minutter. Gif bytter keeper noe som viser seg være smart for han slipper ikke inn et eneste mål i den tredje og siste perioden, i stedet er det GIF som setter ekstrem press og prøver alt de kan. Men 2 sekunder igjen utligner de også og de vinner senere på straffer og får ekstrapoenget. Man kan si at GIF hatt sekundene på sin side til nå denne sesongen. Vi husker vel at de vant mot Grei med bare 1 sekund igjen.

Helgens siste kamp blit spilt i Solberghallen.
Nor har slitt i det siste og de har fortsatt mange ordinære borte grunnet skader. I målet denna dagen står den gamle IKA keeperen Brunvold og han skal ikke tape denne kampen. Det virker egentlig som om IKA har glemt hvorfor de står på banen for det er Nor 92 som er best lenge. Det er kun tredje rekka til IKA som gjør jobben som den skal gjøres. Det er et helt nytt dommerpar som har sin første eliteseriekamp denne helgen. Jeg må si jeg er imponert over hvordan de håndterer dette og med noen flere i bagasjen kan dette bli bra. Det som ikke er er så bra er at det kommer mange taklinger og slag mot bein/kne etter avblåsing og det får dem ikke med seg i dag. 115 tilskuere får se Nor 92 score to fine powerplay mål mot IKA. Det første settes av Strømsborg (som får litt revansje etter at han gjør den dårligste straffe jeg sett siden Anders Andersson i Czech Open 2013) som på zorro maner går inn i slottet og setter den over skuldern på Pæron. Det svinger litt frem og tilbake men første rekka til Nor er veldig bra og de kommer til flere farlige sjanser. Etter 40 minutter leder Nor med 4-3 hjemme mot IKA. Jeg vet ikke hva som ble sagt i garderoben (jo jeg vet jo det, men kan ikke si det her) men i tredje periode er det bare et lag på banen. IKA har 80-90% av spillet og fyrer av skudd etter skudd. De får høl på forsvaret etter noen minutter og det er utlignet. Pressen fortsetter og det blir enda to mål før det er 4 minutter igjen av kampen. Nor har noen sjanser men i siste undertall for IKA gjør de en god jobb og Nor får ikke ballen over målstreken. Siste målet kommer med 20 sek igjen og kampen er vel egentlig over litt før det. Nor 92 har en førsterekke som spller bra innebandy men må få de andre rekkene opp på samme nivå. Og når spillerne er tilbake fra skader skal de nok klare å ta e hel del poeng på hjemmebane.

Sveiva som har vunnet sine to siste kamper med en målforskjell på 26-5 skylder mye av det på godt keeper spill. Nordli laget derfor denne videon som han ville at VMG skulle legge ut.

← Ett toppoppgjør i Eliteserien denne tirsdagskvelden VMG tipper feil og Nor 92 (D) tar tre friske poeng →