Sveiva nekter å gi seg

EN KAMP VARER I 60 MINUTTER.Det så ut som Sagene glemte det i dag, eller orket dem ikke? Fra å mesterlig spille på Sveiva sine svakheter i første periode. For så vidt også i andre , men her fikk dem også god hjelp av et ekstremt tafatt og planløst Sveiva lag. Første omgang avsluttes med en Sveiva overtall, hvor de spiller i nærmere 40 sekunder uten å forsøke seg på en avslutning. Det var symptomatisk for disse periodene.

I begge perioder evnet Sveiva ikke noe annet enn å skyte ballen mot mål fra midtbanen. Man satser da på en tilfeldig treff eller at ballen detter ned på riktig sted. Dette kjenner Sagene til, og står på riktig side og har stort sett kontroll. De gangene ballen blir sluppet forbi plukker Thea den enkelt ned. For i perioder måtte hun plukke ballen ned. Til Sveiva sitt forsvar så tvinger Sagene dem til dette da de enkelt tar ut Sveiva sin plan A.

Sagene får kun 1 mål i hver periode. Først etter en nydelig kontring hvor Marie Gundersen setter den kontant i mål, Ida Karevold står for mål nr 2. Rolig setter hun den under keeper når hun kommer alene. 2 mål skulle vise seg å bli for lite. Selv om andre omgang er preget av mye feil pass og lite spill så er det alltid en nerve i kampen når resultatet er jevnt.

Tredje periode starter egentlig litt som de første. Tempoet er ikke all verden og Sveiva spillerne ser mer og mer på klokken. Så skjer det noe. Sveiva topper mer på laget, dvs går ned på spillere. Dette skaper mer trykk og tempo i kampen. Dette mestrer ikke Sagene veldig bra og får store avstander. Der de enkelt har fått spilt opp ballen tidligere i kampen er de for langt unna og Sveiva vinner mye rundt midten. Dette resulterer i at Sveiva får flere og flere skudd mot mål, fra distanser de ikke har hatt tidligere i kampen. De skaper et annet trøkk foran målet og til slutt sitter den. Anette Marie Berg gjør en smart bevegelse og får stå alene i slott. 1-2 og man kan se troen blir mer virkelig hos Stovner jentene. Sveiva fortsetter å holde tempo, og det gir resultater. De er plutselig et helt annet lag enn man har sett tidligere i kampen. Det skytes hurtigere og man beveger seg klokt. Det blir mer variasjon og til slutt får dem betalt. Diana setter ballen i mål og Sagene virker rådløse. De fortsetter å gjøre de samme feilene og henger ikke med i svingene. Noen minutter før slutt har kampen snudd helt. Sveiva spiller inn fra høyre, Alfredsen snur kroppen til, slik at ballen får fri vei inn foran kassa, tilsynelatende i et Sagene bein og mål.

3-2 og Sagene må score. Thea flyr inn og ut av mål , men de får til ytterst lite. Noen av valgene Sagene gjør de siste minuttene kan virke litt rare. De gjør seg mindre farlige men Sveiva holder på å gi dem gratis mulighet helt på tampen. Istedenfor å skjerme ballen i sluttsekundene slår dem blindt oppover. Heldigvis får ikke dette noe konsekvenser da de er hurtig inn i skudd, sirenen går og det blir en femte og avgjørende kamp på Fredag.

Dette ble muligens ikke helt keepernes kamp. Skuddstatistikken sier 31-18 men av disse var det mye lomper på mål. Det bør allikevel nevnes at Dahler hadde en fantom redning i sluttminuttene, så på sett og viss ble hun avgjørende.

← Se Slevik – Tunet her live på SLEVIKPLAY Tunet tar semifinalen til en 5:e avgjørende i Gressvikhallen →