Sveiva gjorde jobben, det gjorde ikke Grei

DET BLIR EN KAMP NR 4 ?

Riktig nok bare 1. Tunet hadde få problemer med å vinne hjemme mot Grei. Før Grei i det hele tatt har hatt et skudd på mål går Tunet opp i ledelsen. 1-0 blir til 2, etter noe som kan kalles en keeper tabbe. Mål er mål og Andrea Wilhelmsen setter målet. Grei kjører høyt press og får godt betalt, 2-1, derimot sliter dem i oppspill fasen. Dette utnytter hjemmelaget og det står 3-1 midtveis i første omgang.

Så skrur Tunet opp tempo. Hjort og Hansen, 4-1 og like etterpå står det 5-1. Derfra og ut skjer det lite å prate om. Det er egentlig ikke så mye å skrive om 2 omgangen heller. Den forholder seg rolig, noen farligheter til begge lag og Grei får også et mål på en overgang. 9-6 i skudd vitner om en jevnere omgang men tempoet har dalt.

Utgangspunktet foran siste periode er klart, Grei må frem, score mål. Da går det ofte som det må gå. Tunet bryter et oppspill og setter den kontant i mål. Kampen er preget av at den egentlig er ferdig. Det blir både 7 og 8-2 før dommeren blåser i fløyta og Tunet kan juble for finale plass igjen. VI gratulerer.

Det er for tidlig å gratulere noen i den andre semi-finalen . Sveiva gjorde jobben, og vi får en kamp nr 4. Nok en gang kom Sveiva best ut. Kampens store spiller, Henriette sender Stovner jentene i en tidlig ledelse og er klart best. Det kan virke som Sagene tror det holder med det samme tempoet som på Fredag. De tar en tidlig time-out og da observerer vi noe på Sveiva benken. Mappen Børresen stort sett tviholder på er lagt vekk. Den blir knapt nok dratt frem i løpet av kampen. Lunde-Bergersen styrer praten i T.o. og stort sett kampen igjennom. Henriette setter en til i omgangen mens Ida Karevold får lov å trampe uforstyrret inn, og setter ballen enkelt i mål.

2 omgang er ganske lik den første. Sett bort i fra at tempoet daler flere hakk. Etter noen minutter får GIdske ballen på siden sin og snur seg hurtig, 3-1.

Sagene får en redusering med et noe heldig mål, men er fortsatt den lille meteren unna og snappe Sveiva sine mangfoldige pass. Det føles litt som begge lag ikke klarer å utnytte den motsatte sin svakhet. Sveiva spillerne vender oftere hjem når muligheten byr seg offensivt og Sagene spiller ballen mye på Sveiva sin venstre side. Litt for mye da den ofte blir brutt eller slått dødt ned i rundvant. Motsatt side er ofte ledig, og det blir farlig de få gangene Sagene benytter seg ordentlig av dette.

Fra denne siden kommer også utligningen. Riktig nok i et overtall. Sveiva blir alt for opptatt av ball og Thofte. Ved flere anledninger får Mia Østerhaug ballen, muligheten er der men hun venter et par ganger før hun enkelt setter den i mål. Sveiva får avslutte perioden med overtall, uten de store mulighetene.

Det gjør dem heller ikke når de starter med det i 3. 7 minutter ut i omgangen derimot spiller Sveiva seg opp langs kanten. Henriette får stå alene lavt i midten, passet er perfekt og det står 3-4.

Det kan virke som dommerparet preges av situasjonen og hjemmebane. Der Sveiva fikk mye fordeler i forrige kamp så virker rollene snudd nå. Det blåses mye, og ikke alltid man forstår hvorfor. Stort sett i Sagene sin favør. Blant annet trer Gitte Martinsen inn i skuespiller rollen og skaffer Sagene overtall. Uten at Sagene får uttelling. Rett skal være rett, i en viktig situasjon peker dommerne Sveiva sin vei. Et skudd som man fra siden lett kunne se gikk innom en Sveiva spiller. Så små er marginene. Sagene har i denne perioden tatt ut keeper, og fremfor å få fortsette presset. Må de bytte tilbake igjen og taper verdifull tid. Generelt får Sagene slått mye på mål, og Malin Dahler har et par viktige redninger i siste periode. Sveiva gjorde seg ferdig første halvdel og har knapt nok skudd på mål siste del av kampen. Det er stort sett bærplukking for Thea, men i denne kampen holdt det å komme sterkt ut. 2 dager før neste kamp, og på Tirsdag tror vi 1 periode vil være ekstra viktig.