Søndagens kamper sluttet uten overraskelser

VMG’s første utsendte ekspert fikk se et oppgjør mellom Tunet og Bmil (damer) i høyenhallen.

Bmil sin taktik ser ut til og være å ligge i en tight boks og la tunet føre det meste av spillet. Det er ikke helt dumt heller for de gjør det bra og dekker mange skudd. Men etter første leder tunet med 3-0. I andre går det veldig bra for Bmil som faktiskt vinner perioden med 0-1. Tredje omgang setter i gang og tunet setter 4-1. Bmil gir ikke opp og reduseringen kommer ikke så lenge etterpå. Men nærmere enn 4-2 kommer ikke Bmil poeng og på slutten gør Tunet to mål til. Kampen slutter 6-2

I Fredrikstad var det oppdekket for fest når Greåker tok i mot Sveiva.

Det er Sveiva som starter best og de gjør også første målet. Men det tar ikke lang tid før Greåker revansjerer seg og selveste Willy setter 1-1. Willy ser ut til å ha dagen i dag før neste mår signeres også den rutinerte Landslags veteranen. 12:46 inn i kampen har Greåker PP og der setter Torp 3-1 målet. Willy har våknet på riktig side for med ett minutt igjen av første omgangen gjør han sitt tredje for dagen og de leder nå 4-1. Greåker helt klart best i første periode og går velfortjent av banen med en tre måls ledelse.

I andre omgangen har Sveiva flyttet omkring i rekkene og de spiller nå bare på 2 rekker. Det gjør susen for satan å mye bedre dem spiller. Det lønner seg å jobbe hardt for etter 26 min står det 4-3 på tavla. Sveiva dominerer på alle steder på banen og jeg får en flashback fra hjemme kampen mot Slevik. Dessverre er det Greåker som gjør neste mål og perioden slutter 5-3.

I siste perioden er der Sveiva som starter best de 2-3 første minuttene men efter dette kommer greåker mer og mer inn i kampen. Bulldogs spiller rutinert, gjør ingen dumme valg og de er bedre i denne perioden. De setter 6-3 målet på slutten og etter det har ikke Sveiva  så mye å komme med lenger. Greåker vinner fortjent i en kamp der Sveiva imponerer i 20 min og greåker har god kontroll de andre 40.

I Høyenhallen hadde Tunet sin andre kamp denne helgen.

Tunet IBK – Sandnes IBK 8-1 (2–0, 3-1, 3-0)

Tunet ställer upp med fullt lag och startar precis som i går med tre femmor och Kriss i målet.

Enligt info från Sandnes så saknar man två backar och en forward som är kvar hemma i Rogaland.

Första perioden:

Tunet startar matchen i ett högt tempo och Sandnes har problem att hänga med, men Sandnes lägger sig i ett djup försvar och ställer upp sig som en mur runt egen målvakt. Det dröjer ända till 10:29 innan Tunet får in ledningsmålet (i power play) genom dagens bästa spelare Ole Mossin Olesen, passen kom från Axel Wallin. Tunet kör på och försöker skapa chanser men Sandnes ligger helt perfekt i försvaret, men efter 16:19 så lyckas till slut Martin Bjerkelund få in 2-0 och det blir också första periodens sista mål. Sandnes ska ha cred för gott försvarsspel!

Andra perioden:

Den andra perioden startar ganska likt den första där Tunet styr allt och Sandnes ligger djup djupt i försvar, enda skillnaden är väl bara att Sandnes kommer till lite fler kontringar än i första perioden. Det dröjer ända till 13:44 av andra perioden innan kvällens andra utvisning kommer även den här gången så är det Sandnes som åker ut, den här gången för otillåten trängning, Tunet som igår mot Grei och hittills den här matchen var 100% i PP lyckas inte väldigt bra offensivt och det är faktiskt Sandnes som kommer i en kontring med en man mindre och lyckas få in 2-1 efter en bra prestation av kapten Per Olsson.

Men bara 4 sekunder innan Sandnes är fulltaliga så är Mossin där igen och sätter in 3-1 fint framspelad av Sindre Bjerknes.

Tunet går ned på två femmor efter detta.

Det ser ut som att Mossin vaknade till rejält här för bara inom loppet av 3 minuter och 11 sekunder så har Mossin satt ett äkta hattrick och Tunet leder med 5-1 inför den sista perioden. Perioden slutar 3-1 och skottstatistiken 16-5 (målen inte inkluderade). Sandnes är mer med i matchen i den andra perioden och försöker att gå till kontringar när dom får chansen, men Tunet är mycket tyngre och resultatet är mer än rättvist.
Tredje perioden:

Axel Wallin sätter 6-1 efter bara 2:45 på ett sånt sätt som Wallin som oftast sätter bollen på, alltså en lååååång bågning och rätt upp i krysset.

Tunet trycker på och är många gånger när att öka ledningen men har svårt att sätta dit bollen, Sandnes får ett par frilägen då Tunetspelarna blir lite för övermodiga på mitten och tappar bollen eller slår felpass, men Kriss gör ett par strålande räddningar. När det gått 10:19 av sista så tar Sandnes time out för att få vila lite och man lyckas också att hålla siffrorna nere ända fram till 13:15 då Mads Normann håller sig framme och trycker in 7-1.

Ole Mossin sätter in slutresultatet 8-1 fint framspelad av den omtalade Henrik Fredriksen.

Sandnes gör en bra match och lyckas hålla ner siffrorna i en match som fort kunde slutat med mycket styggare resultat om det inte vore för det fina försvarsspelet, man får Tunet till att ta många avslut långt ute i banan och gärna rätt i bröstet på Stanley Jensen i Sandnes kasse som också gör en lysande insats!

Sandnes återvänder hem med 0 poäng efter årets första helg på Østlandet och en målskillnad på 4-18. Men det är väl inte mot Gjelleråsen och Tunet de ska ta poäng heller, men lag som Nor92, Fredrikstad och bör absolut få problem med Sandnes.

Tunet står med full pott och 12 poäng på 4 matcher, med detta leder man den haltande tabellen.