Sol, sommer og Semifinale 3 mellom Greåker – Tunet

Det er søndag ettermiddag og vi har tatt turen ut til Fredrikstad for å se en av dagens to semifinaler. Ved ankomst til Tindlundhallen er sommerfølelsen på topp. Sola varmer godt i ryggen og fuglene kvitrer høyt. Vi merker fort at det ikke bare er utenfor det er sommerstemning, for inne hallen er det nesten tropisk. Hallen er fylt til randen av ditreisene turister fra storbyen, caféen har satt opp prisene for sesongen og begge lagene spiller full Hawaii. Etter å ha fått på meg solbriller og keps flyttes fokus over på selve kampen. Hawaii innebandy er jo langt mer hendelserikt og kanskje noe mer underholderne for oss i publikum, men jeg føler med de stakkars trenerne som får hjertet i halsgropen 2 ganger per minutt.

image

Det er Greåker som fått til voksingen av surfebrettene best og han som kommer til å bety så mye for kampen senere setter også første målet. Per Folkesson er banens beste spiller i dag og han gjør som han vil gang på gang. Det tar ikke så mye lenger tid før kampens profil Stian setter neste og dermer går Greåker opp i en 2-0 ledelse. Isaksen liker ikke hva som holder på å skje og setter derfor en redusering noen minutter senere. Uheldigvis for Tunet er Folkesson fortsatt overlegen og han setter 3-1 målet når tavla viser 11:46. Med to sekunder av omgangen får Greåker sjansen igjen men Ole Martin gjør en sinnsyk brytning og stillinga etter første blir således 3-1.

Folkesson er ikke nådig i innledningen av andre periode. Han trenger bare 20 sekunder på å stjele ballen fra en Tunet bekk, runde keeper og sette ballen i åpent mål.  Nå våkner Tunet og med freebandy legenden Mossin i front blir det både en og to reduseringer, den første setter han selv og på den andre serverer han Hoff Eriksen. På slutten av andre perioden får så greåker utdelingen etter noen skudd i stang og tverrligger. Det er Sondre som står for målet, assistert av Isnes. Lagene går til pause med stillinga 5-3.

Tredje og nest siste periode er straks igang da mannen, myten, legenden selv gjør det han kan best, mål. Fauskanger står der han pleier og bommer ikke i avgjørende kamper. Med 10 minutter igjen står det 6-3 på tavla og hjemmepublikumet ser ganske trygge ut. Det har gått ca 53 minutter før den lille gutten som blitt så bra i år setter sin første kasse. Ole Martin gjør som han pleier når han får ballen i slottet. Et velplassert skudd rett over beinet på keeper og Tunet er nå bare to bak. Pressen fra bortelaget er nå helt ekstrem og med fem minutter igjen gir den også utdeling. Et skudd som er på vei utenfor blir av en uheldig bekk i Greåker så styrt inn igjen og den ender opp i eget nett bak en således lite fornøyd keeper. Tavla viser 57:40 når Pålsson og Tunet tar TO. Tunet speller i overtall nå og de har bestemt seg for at denne kampen ikke er over. Og på vanlig maner for laget med mest flyt i eliteserien for herrer detter ballen ned rett foran keeper. Her står Ole Martin som fått smak for mål og han bruker ikke lang tid på å sette den bak keeper. Tunet har utlignet og vi går mot sudden.

Sudden er i gang, det er nå det gjelder. Tunet er et ungt lag og da kan det lett koke i pressede situasjoner. Det gjør det også her for #21 Dessingthon. Han gir Torp en takling som bokstavelig talt sender han ut i garderoben. Det tar ikke dommeren mer enn et sekund å bestemme seg for at denne taklingen fortjener 5 minutter i bua. Greåker skal spille 5 minutter overtall i en fjerde periode mot et juniorlag fra Oslo som ikke vil noenting annet enn å vinne. Greåker presser som bare den og er nærme flere ganger, men også gamle rever kan bli stresset. Da Folkesson får to minutter for liggende spill i en situasjon som ikke er i nærheten av å være farlig skjønner vi at det er nerver ute på banen. 4 mot 4 og det er sjanser begge veier. Det blir ingen mål og vips så er Folkesson på banen igjen. Greåker er meget nærme nå og de har faktisk en ball som triller mellom beina på keeper og stoppes ikke før den ligger på streken. Greåker vil ha det til at ballen er inne men dommeren mener noe annet. Etter kampen leverer også Greåker inn en protest der de sier at ballen var inne. Veienmotguld kan således bevise at ballen aldri var inne da vi har dette på film. Med noen få minutter igjen av sudden presser Tunet på, og da Fredriksen lemper ballen på mål går de også omsider inn. Tunet tar den tredje semifinalen og har dermed også tatt grepet om semifinaleserien. Neste kamp er ikke før etter påske.

Det var en spennende kamp med mye som skjedde i Fredrikstad. Vi gratulerer Tunet og ønsker begge lag lykke til i neste runde.