Slaget om Groruddalen

13/2-16 «Slaget om Groruddalen»
Sirkustältet stod idag uppställt för ta emot lillebror lite längre ner från dalen. Grei börjar bäst och har en jättechans direkt men det är Sveiva som tar ledningen med 0-1. Grei reducerar genom Jatko innan 10 min av den första perioden är spelad och det är ställningskrig på banan. Sveiva får PP som dom inte utnyttjar utan det är istället Grei genom Kjellekanon som hänger dit den. Ställning 2-1. Perioden fortsätter med yxhugg och mycket snack lagen emellan och när perioden är slut så leder sirkusen med 4-3.
Andra perioden så går Grei tidigt upp till 5-3 och är det bättre laget. Grei har många chanser i numerärt överläge men lyckas inte utnyttja det utan det är istället Sveivas kapten tillika världens största innebandyspelare som tar rushen från egen planhalva och sätter dit den i bortre och skapar liv i matchen. 5-4 står det efter andra perioden och det känns som att det kan sluta hur som helst.
Tredje perioden och publiken är som galna när spelarna entrar banan. Vilken fest!  Hemmalaget ivrigt påhejade av deras egna huliganer Blue army och dom stångas med närmast sörjande från bortalaget. Det märks att Sveiva inte tänker ge sig och med medvind från slutet av andra perioden så är det dom som börjar bäst och även kvitterar samt tar ledningen med 5-6. Matchen står och väger och när halva tredje perioden är spelad står det 6-6 på tavlan. Sirkusen från öst har som regel att förlora med en sekund kvar så publiken har börjat lämna tribunen redan nu. «Man vet vad som komma skall» hörs från folket som är på väg ut från tältet. Men då gör Sveiva 6-7 och publiken inser misstaget och beger sig tillbaka upp på träplankorna. Då tar dagens sirkusdirektör Andreas Wöiduma återigen tag i taktpinnen och smäller dit tre snabba och det blir ridå Sveiva.
Matchen slutar 9-7 men det kunde lika gärna varit tvärtom. Hemmalagets första femma är inte att leka med och står idag för all produktion framåt. Bortalaget får åka hem med svansen mellan benen och som så många gånger förr inse att man är lillebror i dalen.