Skallet seg ut av opprykks striden VIF – Bækkelaget

VIF har denne sesongen skaffet seg mange nye spillere og uttrykt på sosiale medier at man satser på opprykk. Laget hadde gjort det veldig bra frem til man fikk en på trynet mot erkerivalen Lillestrøm. Denne søndagen kom Bækkelaget på besøk og ved seier så vil man fortsatt ligge i topp selv med et tap i bagasjen. VIF har spilt sine kamper med tre rekker og har en av seriens største troppen, men denne søndagen ser det tynt ut på benken og man klarer så vidt å stille med to. Sportslig leder i VIF sier at man sliter med skader og sykdom og at det vært lite folk på treninger etter tapet mot lillestrøm. Bekkelaget derimot stiller med full benk og fullt lag.

Det er VIF som starter helt klart best og man setter omtrent alle sjanser man får. Etter 18 minutter står det 4-0 på tavla og det ser ut som om VIF kommer til å suse av gårde med en enkel hjemmeseier. Keeperen i VIF er magisk til tider og redder flere farlige skudd på Bækkelagets toppscorer. I slutten var perioden så blir det litt gruff på midtbanen og to spillere smeller sammen. Bækkelags spiller dytter en VIF spiller som svarer med å markere med ansiktet i noe som ser ut som en liten skalle. Dette skjer midt i banen og begge dommerne står rett i nærheten. Så i stedet for å få med seg en 2-minutter blir man i stedet straffet med rødt kort. Det blir da spill 4 mot 4 det siste minuttet av første og starten av andre, før Bækkelaget får overtallspill i 3 minutter.

Andre periode er i gang og Bækkelaget for da sitt overtallsspill. VIF ser ut å ha grei kontroll og spiller et bra undertall. Men etter dette skjer det noe, Bækkelaget begynner å spise seg inn i kampen og VIF keeper er ikke lenger like strålende. De setter både 1,2 og 3 reduseringer og VIF ser redde ut. På slutten av perioden har VIF noen 100% sjanser men man klarer å bomme på både åpent mål og skyter over fra vinkler det ikke burde vært mulig. I stedet er det bortelaget som setter 4-4 og kampen er utlignet igjen.

VIF avsluttet andre periode best og publikum er spente på hva som kommer til å skje nå. Det tar ikke lang tid før Bækkelaget er pålogget og etter 30 sekunder ut i siste periode leder man nå kampen. VIF er meget frustrerte på banen og dette utnytter bortelaget. Man skrur opp tempo og belønningene kommer. Man får flere PP nå i denne perioden (Bækkelaget) og man er ganske effektive. Etter 10 minutter leder man med 4-8 og man har altså scoret de 8 siste målene. Å snu et kampbilde så mye er sterkt og imponerende må jeg si. VIF er aldri i nærheten i siste periode og Bækkelaget kontrollerer kampen lett de siste to minuttene. VIF ser slitne ut og om det ikke skjer noe nå så tror jeg dem kommer til å slite med drømmene om spill i eliteserien til neste år. Hammerstad har jo gått tilbake til Sveiva og det kunne man se tydelig da andrerekke til Vif nå ikke hadde noe som kunne true Bækkelaget. Førsterekka er god forover men det er også dem som er inne på flest bakover da man ofte velger de vanskeligste alternativene. Kampen slutter 5-10.

Neste søndag er det Bækkelaget – Lillestrøm kl 18:00 noe som da ser ut å kunne bli en liten seriefinale da begge lag fortsatt er ubeseiret.