Kveldens andre kamp som utspiller seg i Fredrikstad.

Sarpsborg – Tunet 7-8 efter straffar (3-3, 1-1, 3-3) 1-4 i straffläggningen.
Första perioden:

Tunet börjar matchen med en del nya formationer, bland annat två nya spelare i första femman, Sindre Bjerknes startar på bänken då han missat alla veckans träningar pga Bjerknes Innebandyskole (han har varit i Trondheim och försökt lära ungarna där att lira lite boll) och Ole Martin Skau är ute med skada i ca 5 veckor.

Det tar bara 17 sekunder för Tunet att ta ledningen, det är en av dom nya spelarna (Petter Halvorsen) som kliver fram och sätter 0-1.

Det dröjer inte länge innan Sarpsborg kvitterar och tar ledningen, två felpass från Tunetbackar resulterar i att hemmalagets nr 75 Lasse Schie sätter 1-1 snyggt uppe i första krysset bakom Kris efter 2:05 spelat och nr 90 Mikael Helgesen sätter 2-1 i det andra krysset bara minuten senare.

Ole Mossin sätter 2-2 efter ca 7 min. Efter 10 min åker Sarpsborg på en utvisning som man klarar av utan att släppa till några större farligheter.

15:08 är det återigen problem i Tunetförsvaret och en sarping får ganska enkelt gå in i slottet och prickskjuta in 3-2.

3-3 kommer kommer med bara 1 min kvar att spela av första, det är Fredrik Hoff Eriksen som sätter bollen på pass från Mossin, detta efter bara 12 sekunder i PP.

Andra perioden:

En lite lugnare period än den första, det är Tunet som styr spelet och det är också dom gula som tar ledningen med 4-3 efter bara 52 sekunder, ännu en gång så är det Mossin som går in och bankar bollen rätt upp i krysset, helt otagbart för Hjelsnes som för övrigt gör en väldigt bra match. som sagt, det är Tunet som styr spelet men Saprsborg lyckas bra i pressen och får Tunets backar till att göra många dumma beslut, till slut straffar det sig, Sarpsborg vinner bollen högt, går på ett avslut som Kris räddar men på returen så blir det dömt frislag till Sarpsborg, mitt i slottet, Tunetspelarna ställer upp en halvkass mur och Sarpsborg skjuter bollen genom muren och rätt i mål. Resten av perioden så är det mycket fram och tillbaka men inga fler mål. 4-4 efter två perioder.

Tredje perioden:

Precis som i dom två första perioderna så är det Tunet som gör ett tidigt ledningsmål, Hoff Eriksen får ett utkast från keeper Kris och går hela vägen upp och sätter säkert in 5-4 till Tunet, Sarpingarna börjar redan nu se lite slitna ut och Tunet går fort upp till en 7-4 ledning, 6-4 genom Mossin utan ass och 7-4 genom Sindre Bjerknes på straff.

Efter detta slår Tunet av på takten och bjuder in hemmalaget i matchen igen, först åker Axel Wallin på en tvåa för hårt spel, 7-5 i PP.

7-6 kommer på genom att Ryan Halldén lägger iväg ett skott från mittplan, framför mål står Hjemmgård och styr in bollen mellan benen på en skymd målvakt.

Sedan händer det något som ingen egentligen förstod någonting utav, Mossin och en back i Saprsborg har en löpduell bakom Sarpsborgs mål, Sarpsborgsspelaren faller till backen och håller sig för huvud/nacke (han blir senare kört till lasarettet med Ambulans) det är ingen i hallen som har får med sig vad som hände men Jan Magnar och Bernie tar fram det röda kortet till Mossin, K3 och 5 minuters utvisning. Klockan står i detta läget på 8:18 av period 3.

Tunet spelar bra i boxplay, men 7-7 kommer när det gått 3 min och 20 sek av PP, Tunet klarar att freda målet resten av tiden.

Med Mossin i garderoben så satsar ändå Tunet mest på att få med sig tre poäng, man får också en ypperlig chans med 1,30 kvar då en Ryan Halldén åker på en utvisning, men man lyckas inte få in något segermål och matchen slutar 7-7 och det hela får avgöras på straffar.

Bägge lag sätter sina första.

Tunet sätter sin andra men Sapsborg missar sin.

Tunet sätter sin tredje men Sarpsborg missar också sin tredje.

Tunet avgör då man också sätter sin fjärde. (5:e om man räknar med Sindres tidigare i matchen)

Två poäng till Tunet och Saprsborg lyckas alltså få med sig 1 poäng i den omöjliga matchen mot serieledarna.

BB i Sarpsborg blev nr 33 Jørgen Kristiansen och Tunets nr 1 Kristoffer Östergren.

← To damekamper denne lørdagen Kveldens kamper endte litt overraskende, her er Sveivas kamp →