Kvartsfinalen er sikret! Go Norway!!

Kampen om kvartsfinalen

Det var mindre enn 24h siden man spillte forrige kamp og nå skal man ut igjen. Slovakia står for motstanden etter at de kom sist i andre gruppen med de beste lagene. Norge gjorde jo en god kamp i går og kapret tredje plassen på målforskjell.

Kampbildet blir litt annerledes nå da Norge er favoritter og man holder litt mer ball. Et par forandringer fra i går, Nordstrøm fortsetter i førsterekka på plassen til Torp, Skriden inn på plassen til Isaksen og Jelsnes inn i mål.
Vi har nesten ikke startet kampen før Fredriksen legger ballen mellom beina og på volley setter Hoff Eriksen ballen i mål. Ikke så lenge etter for den slovakiske backen Sikorjak muligheten langt bakfra og han drar på ett skudd som er så hardt at vi nesten ikke får det med oss. Skuddet ender opp rett i krysset og Jelsnes har ingen sjanse. Norge spiller ganske defensivt synes jeg, man setter ikke spesielt mye press og man lar Slovakia ha litt mye ball. En ganske kjedelig periode etter begge målene. Med litt over 2,5 minutter igjen ryker Norge på en utvsining. På banen setter man fire mann og det er Marius, Øistad, Gidske og Hoff som skal gjøre det. Man gjør en meget god jobb i undertallet og SLavika blir aldri farlige. Etter dette skjer det ingenting og første periode ender 1-1.

Andre periode er i gang og en endring vi ser er at Torp er inne for Robin i første igjen. Etter et minutt ryker Slovakia på en utvisning og Norge spiller i et minutt før SLavia får tak i ballen. Da blir det 5-4 nå i to minutter. PP som vanlig med Stræte, Gidske, Lindgjerdet, Ole Martin og Mossin. Norge har ballen i to minutter og får flere skudd på mål men ballen går aldri over streken. De nste ti minuttene er ganskje kjedelige og det er et stillingskrig uten noen større farligheter. Men så får Norge en sjanse etter at vi egentlig mister ballen. Kvisvik slår en diagonalpasning over til Norges beste spiller til nå i VM. Lindgjerdet setter et meget fint skudd i borte krysset og Norge leder kampen 2-1 igjen. Fem minutter igjen. Slovakia slår tilbake med en gang, skudd utenfor, Kvisvik er først ned i hjørnet men mister ballen. Slovaken går mot mål og legger inn ballen mot førstestolpen. Neste Slovak setter den i mål på førstestolpen fra kort avstand. Denne burde Jelsnes tatt. 2-2 med fire minutter igjen. med 1 minutt igjen av kampen får Lindgjerdet ballen ved vant og drar av en Slovaker, det liker dem ikke og dem både holder ham fast og takler ham. Utvisning sier dommeren. Norge får avslutte med en mann mer på banen. Lindjerdet legger den til Gidske som skyter via en Slovak og ballen går i mål. Men som vanlig får jeg nesten si svarer Slovakia igjen nesten på direkten. Norge har frislag mot seg i slottet, og på akkurat samme måte som Akerselva pleier å gjøre ser man bare på ball. På den bortre stolpen står da en helt alene og her blir det mål ganske enkelt. Hvor er kommunikasjonen? Hver er backen? Hvorfor ser alle på ball er det man lurer på nå. Da skal vi spille en periode til før vi får se hvem som skal ut i semifinale mot de ost og sjokolade elskende Sveitserne.

Tredje periode er i gang og Norge ser ut til å ha gått ned på folk. I første finner vi Gidske, Øistad, Stræte, Torp og Bjerknes. I Andre er det Normann, Skriden, Valbye, Mossin og Lindgjerdet. Norge setter till høyere tempo nå og det ser bedre ut enn i de to første periodene med en gang. Litt forundret over at Bjerknes går inn i første, blir spennende å se hvordan det fungerer! Etter litt trevende spill frem og tilbake igjen så får Norge sjansen på en overgang og her står en av de fremste frem. Thomas Stræte setter 4-3 målet etter ca 6 spilte minutter av siste periode, dette i sin 75:E kamp for Norge. Og for første gang i kampen så kvitterer ikke Slovakia i neste bytt. I det 49:e minutt setter Valby enda et mål men dette godkjennes ikke da dommeren sier at det er høy kølle. Enda et powerbreak tas og nå skal vi da avslutte på topp for å da ta seg til kvartsfinalen. I de neste tre minuttene er det Norge som har mye ball og man spiller bare rundt kula. Med fem minutter igjen bryter Sindre kula og man kommer 3 mot 2. Torp får åpent mål men en dårlig avslutning reddes på streken av den Slovakiske keeperen. Nå er det bare fire minutter igjen og da setter Slovakia mye høyere press. Det ser ut å lønne seg for plutselig kommer de 2 mot 1 og man er veldig nærme. Med to minutter igjen tar Slovakia ut keeper og spiller 6-5. Slovakia presser veldig, og man vinner ball på ball. Norge sliter… Men med ett minutt igjen tar Slovakia TO og det er nok Norge glade for. Da kan man bytte for de som var innpå for Norge var meget slitne. Sveen har tatt ut 5 personer som skal holde 0:en nå. Skriden, Normann, Valbye, Lindjgerdet og Mossin. Slovakia setter en i stolpen med 20 sekunder igjen. Spennende her nå!!! Slovakia får enda et par avslutninger på mål men vi klarer det og Norge tar sin første seier dette VM og kvartsfinalen på fredag er sikret. Da håper vi at Ketil er på plass også.

Dagens beste synes jeg er Jelsnes til tross for en tabbe, Lindgjerdet som vanlig og Mads Normann. Skriden gjør også et bra innhopp etter å ha vært mye på benken. Gidske får banens beste av IFF, han gjør også en meget bra kamp.