IKA og Tunet skaffet seg flere matchballer denne kvelden

IK Akerselva skulle ta i mot Sveiva på hjemmebane denne gangen og for en kamp det ble, ikke bare ble det publikumsrekord på kanskje Oslos dårligste tribune, det ble også en kamp som var så spennende at det kan ha vært den mest spennende kvartsfinalen så langt for alle tilskuere. Men kan nesten tro at det har blitt spilt håndball om man ser på antall mål men det var det altså ikke. IKA starter helt overlegent best og leder kampen med 5-0 etter ca ti minutter. Man kan vel si at Ahonen ikke har sin beste dag på jobb. Sveiva bytter etter dette keeper (som senere skal slippe inn enda flere mål). Kampen går ned litt i tempo og Sveiva kommer litt inn i det igjen. Man setter også 5-1målet og slipper gå målløs til pause. Når andre periode starter kan de se ut til at det kun er et lag på banen. Sveiva får fire skudd på mål i løpet av 1:30 og når klokken står på 21:34 så er kampen utlignet og det står da 5-5 i en kamp som IKA burde kunne ha drept med en gang. Spørsmålet er om det ikke gikk litt for fort for Sveiva for nå er det da IKA sin tur igjen og man går opp i en ny tremåls ledelse. Men sveiva kjører på som  noen villdyr og de har ikke gitt opp. IKA kommer på etterskudd og plutselig for Sveiva prøve seg i PP. Der er det ekstremt gode og de scorer faktisk i alle sine 4 PP denne kampen. Før perioden er over står det 8-7 på tavla og IKA sitter med en man utvist så Sveiva får starte siste i overtall.
Tredje periode er så vidt i gang når Robin Mattsson løper forbi et par Sveiva spillere før han runder keeper og setter 9-7 i undertall. SÅ svarer Sveiva og det står bare sekunder senere 9-8. Det skal være jevnt resten av kampen og mot slutten står det 11-11 på tavla. Anton ”dyret” Eliasson henter ball nede i Sveiva sitt rundvant. Han setter fart hjemover før han svinger inn mot midten. Palmqvist i målet ser nok at Ager står hel alene ute på sitt kontor. Han gjør da det han ikke burde i dette tilfelle og tjuver ut mot sin høyre kant. Anton oppfatter dette selv om han ser ut å nesten ikke kunne svinge så skarpt som han prøver i den farten han har. Anton ser at hele målet er åpent og setter sitt fjerne for kampen mitt i mål der det burde ha vært en keeper tilstede. Sveiva tar TO med litt over to minutter igjen. Dem tar keeper og prøver seg nå veldig, IKA ligger lavt og forsvarer. En IKA forsvarer slår årets indianer til Hammerstad som står 3 meter fra Nordli i målet. Heldigvis ble han like overrasket som alle andre på banen og det blir ikke mål. Sveiva fortsetter pressen men det siste minuttet er det IKA som har mest ball. Man bommer på åpent mål et par ganger for Ager vinner ball og drar ned mot Sveiva sitt rundvant. Sveiva får frislag med seg i eget hjørne med tre sekunder igjen. Ballen kommer så vidt over midtstreken når sluttsignalet lyder og IKA vinner en syk kamp. Da har man som eneste lag klart å skaffe seg tre matchballer. Det må være tungt å være Sveivaspiller nå, man taper altså to kamper med kun et mål. I serien ble begge kamper uavgjort. Vi har lenge sagt at dette skulle bli den jevneste serien og det ser det ut til å bli også resultatsmessig. Selv om det har falt i IKA favør til nå. IKA er litt heldige som vinner i dag på en dårlig dag om man bortser fra første 10 minuttene. Hadde man ikke vært i flytsonen da så hadde Sveiva tatt denne kampen. Sletten og co for sleike sine sår å komme sterkere tilbake på tirsdag da neste kamp spilles.

1. kamp:
    Akerselva – Sveiva 12-11 (5-1,3-6,4-4)
    (sammenlagt 2-0)
    Kringsjåhallen
    Tilskuere: 326
    Mål Akerselva: Anton Eliasson 4, Tobias Lindberg 2, Robin Mattsson 2, Nicklas Harald, Mattias Ager, Marcus Norberg.
    Mål Sveiva: Sindre Bjerknes 3, Patrick Martinsen 2, Christoffer Øistad 2, Kristoffer Bakke 2, Marius Pedersen, Casper Sletten.
    Utv.: Akerselva 4×2 min., Sveiva 1×2 min.
    Skudd: 31-25
    Dommere: Ingebrigtsli/Henriksen

Tunet vant borte og hadde nå ingen press på seg lenger. Kampen er relativt jevn i den første perioden men så setter Tunet opp tempo og i andre rykker man ifra. Sandnes som var uten Trond fikk sette 3:e keeper i målet og han spikret ikke igjen denne gangen. Selv med mange borte klarer Tunet å vinne og har nå skaffet seg to matchballer. Neste kamp spilles tirsdag i Sandnes og med så tynn tropp vil man nok vinne så man slipper risikoen med flere skader i en 5:e kamp. Sandnes er godt med men er ikke et like bra lag som Tunet. Viktig at man samler alle mann til siste runde på hjemmebane om man ønsker en 5:e avgjørende kamp.

1. kamp:
    Tunet – Sandnes 10-6 (3-3,3-0,4-3)
    (sammenlagt 2-1)
    Høyenhallen
    Tilskuere: 176
    Mål Tunet: Thomas Rognlien 2, Fredrik Hoff Eriksen 2, Axel Wallin 2, Ole Mossin Olesen, Mads Fossum Normann, Henrik Fredriksen, Erik Nielsen de Santana.
    Mål Sandnes: Alexander Ravndal 2, Andreas Pedersen, Christer Vedø, Per Olsson, Thomas Sola.
    Utv.: Tunet ingen, Sandnes 2×2 min.
    Skudd: 28-21
    Dommere: Kristoffersen/Olsen