Helgens runde bydde på noen herlige overraskelser i herrenes Elite

Alle kamper er nå spilt og jeg vil si at vi har et par overraskelser. Bra for Norsk IB at man ikke lenger vet før kampen hvordan den kommer til å ende. Kult at både Sarp og Tunet spiller på flere unge gutter i dag.

Slevik var på besøk hos Grei og det ble som ventet slakt av hjemmelaget. Det eneste man kan ta med seg er vel at Kjetil Bratland scoret hele fem ganger for sitt Grei. Men vi får vel si det sånn at Grei hatt den tøffest mulige start man kan tenkte seg. Slevik trengte å bevise for seg selv at man faktisk er til å stole på, det gjorde man og Stræte som nettopp bestemt seg for å ta pause fra landslaget så nesten et par kilo lettere ut.
Sluttresultat 7-17

Fredrikstad tok i mot Greåker og man var med i kampen lenge, men i siste periode ville de to nye Svenske annerledes, Niklas Nordh setter selv 2 mål i denne perioden og hele 4 i kampen, Arvid står for et han også. Greåker vinner i den tette kampen til slutt.
Sluttresultat 4-7

I Sandnes var Sveiva på besøk og mange var spente på å se ”real Sandnes” i full aksjon, kampen ble også streamet på Sandnes sin youtube kanal noe vi liker veldig godt selv om kvalitet gjerne får bli bedre til neste gang. Det er bortelaget som tar føring direkte fra start og etter at man tar ledelsen slipper man den aldri. Sveiva har full kontroll gjennom hele kampen og spiller på mye folk.
Sluttresultat 3-8

Så kommer den første overraskelsen, Sarp spiser opp Tunet uten noen som helst problemer på hjemmebane. Det er Tunet som tar ledelsen gjennom ”Freddern” assistert fra den gamle sarp Sarp spilleren Øvereng. Men etter det er det haiene som setter 6 strake mål. Marcus Hamrin ser heit ut og han setter tre mål i løpet 12 minutter. Den unge Fredrik Nilsen får redusert en gang å gir bortelaget et lite håp men det holder ikke lenge for de neste tre målene er Sarp sine. Tunet setter 9-3 målet med mindre enn 13 minutter igjen av kampen, det er alt for sent for å kunne ryste hjemmelaget. Man får inn et par trøstemål men Sarp er helt overlegne. For tredje året på rad så mister da Tunet poeng i Skjelberhallen.
Sluttresultat 9-5

Bækkelaget tok i mot Gif fighters på hjemmebane og det startet på verste mulige måte. Etter litt over to minutter har både Lundgren og Løvholm funnet nettmaskene til Bækkelaget. Gif setter også et par til før Bakkejord klarer å sette inn en redusering før slutten av første. Gif starter sterkt i andre også å i løpet av de neste ni minuttene har man satt tre kasser til, siste på en straffe av rutinerte Midtsveen. Bækkelaget får fyrt av litt flere skudd denne perioden men Fjeldaas står sterkt der bak i målet.
I den siste perioden skjer det ikke så mye mer, gif setter enda tre kasser, Midtsveen med 5 poeng og Rognsjord får litt istid igjen. Gif ser sterke ut, det var nok smart å tape alle oppkjøringskamper stort så man kunne ha litt ekstra energi nå det gjaldt. Både IKA og Tunet hadde jo ikke det i dag.
Sluttresultat 1-10

Haugerud så meget trøtte ut forrige helg men nå har man hjemmefordel mot IKA. Det skjer ikke så mye i løpet av første periode flr i siste sekund når ballen triller over streken og Hiffen tar ledelsen, målet bedømmes som selvmål. IKA kommer ut sterkt og Niko kvitterer i sitt første bytt til 1-1.Men så har Haugerud 40 gode sekunder og man setter to kjappe mål gjennom Ihle og Lindberg. IKA jobber seg inn igjen og to av de nye spillerne for presentert seg, Pål og Gjermundsen setter hvert sitt og kamper står i veier før vi starter den siste perioden.  I tredje er det Hiffen som er best, selv om man byr IKA på noen overtall mot slutten så setter man denne periodens eneste mål og vinner kampen.
Sluttresultat 4-3