For en dramatikk… Paolo’s corner S01E19

Det er få forrunt å kunne oppleve en seriefinale i eliteserien for menn. Det har ikke vært så veldig mange av disse kampene. Til det har vi hatt for mange sterke vinnere i årene som har gått.En av kampene som stikker ut er tilbake til 2005/2006 sesongen der GIF var overlegne i en kamp mot Greåker, men som jeg pleier å si så varer kampen 60 minutter. Greåker ble blåst av banen men greide alikevel en sinnsyk 10-10 scoring i slutten av oppgjøret. Den gang så hadde GIF den ikke så ukjente Flemming Pettersen som spillende trener og som selv valgte å stå de siste 3 minuttene av kampen. Det morsomme er at det står tilskuere 350 i denne kampen som i kampen på søndag. EH….det var nok mange fler i Li hallen og definitivt fler i kampen på søndag.

Det er disse kampene som skulle ha vært spilt i en større arena. Desverre så har vi ikke haller som er bygd med tanke på tilskuere. Vi har haller pga treninger og har en en tribune så er  klubben veldig heldig. Hva skjer da videre i herrenes Eliteserie? Vel Tunet trakk det lengste strået i dette tette oppgjøret. Målene ser en på vmgdirekte på twitter. Vi var selvsagt tilstede med to medarbeidere som kommenterte og filmet kampen. En får til mye med mobiltelefoner og innebandy interesse. Tunet vant og trenger vel en seier på sine to siste kamper.

Kampen mot Greåker kan bli en enkel kamp for Greåker om Tunet gutta har utladet. Facebook beskjeden til Bjørn-Erik Torp var iallefall IKKE til å misforstå. En litt for heit Sindre Bjerknes tok et bilde av en gjeng feirende Tunetgutter….og tittelen deilig med seriemesterskap falt ikke i god jord hos nevnte Torp. Men det er sånn det er. Tunet er vel laget som har minst tropp i  herrenes eliteserie. De 14 utespillerne og ene keeper har fått støtte av en og annen 16 åring og en veterankeeper på benken. Det er 1 rekka til Tunet som avgjorde dette oppgjøret, eller for å si det på en litt stygg måte. Det var 1 rekka til Slevik som avgjorde oppgjøret på søndag. Stræte prøvde så godt han kunne, men hans våpenbrødre Evensen og Åhlberg var ikke med i det hele tatt. Vi skal ikke skyte disse to i ryggen, men de var ikke slik de er til vanlig. Åhlberg og Evensen er gode spillere, men de var ikke i nærheten av sitt vanlige nivå. Da er det ikke å stikke under en stol at det blir vansklig for Slevik. Stræte ble litt for alene, selv om han hadde 4 poeng i kampen. Men Slevik hadde Tunet presset med ryggen mot veggen. Etter ca 8 minutter av 3 periode legger de om til lav femmer og lange baller opp til Ole «snellingen» Mossin. Om de gjorde dette bevisst eller tilfeldig….Well my god it paid off. Uten av ingen ting så setter Mossin en zorro de fleste hadde vært stolte av. Se dette på målet på twitter for det er slike scoringer som avgjør seriemesterskap. Tilfeldig var heller ikke 7-5 målet til Tunet i undertall. En utskjelt spiller i disse oppgjørene er Mats Hoff Karlsen. Alltid litt for heit i disse oppgjørene, og det har felt laget hans. Dumme utvisninger som har snudd tidligere oppgjør. Denne søndagen så vi en vinner.

At han ikke blir BB i denne kampen får gudene vite. Hans 4-5 goal rett før slutt i 2 periode og ikke minst hans løp opp bak Stræte for så å banke inn 7-5 må ha smakt usansynelig godt.

Den gleden han viste etter scoringen var herlig å se. Herlig å se at det går an å vokse på negative hendelser.

På damesiden så ser vi desverre litt for mange ujevnheter. Det er to lag som er laaangt der oppe. Tunet og Sveiva i en egen klasse. Så Grei og Sagene. De andre lagene er desverre langt unna. Et bevis er Sveivas nedsabling av GIF. 25-0 er litt for mye i min verden. Jentene til GIF skal ha honnør som greier å snu trenden med å slå Nor92 på straffer kampen etter. Vi får håpe at vi får en utvikling. Det ansvaret har alle som bryr seg om innebandy.
Det er noen spennende uker som kommer. Avslutning av serien, der enten Nor92 eller Harstad tar turen ned til 1.div. Så valg av motstandere i kvartfinalen i NM.