En kamp denne onsdagen

Det er onsdag og kampenes kamp spilles i Kringsjåhallen. Vi snakker selvfølgelig om Akerselva – Grei kl 20:00.

Det var ca 8 måneder siden sist grei var på besøk. Den gangen var en meget spennende kamp for publikum da IKA var i mange ganger men Grei jobbet seg alltid inn. Etter to perioder sto det 6-6 på tavla. IKA er best i starten av tredje og fikk en ledelse, men Grei jobber sig tilbake og med kun noen minutter igjen drar Axel Wallin på seg et rødt kort. Grei spiller 5v4 resten av kampen og utligner også. Med 8×8 på tavla og i undertall stjeler Oskar Larsson ballen av en nervøs Grei spiller, han løper førbi og plasserer ballen i målet bak en meget fornøyd Peter Nothen ( var vel heller motsatsen til fornøyd). Dette gjør han med bare to sekunder igjen av kampen og IKA vinner 9-8.

Denne sesongen ble også første kamp spilt i Apalløkka der IKA vant 6-8. Litt annen kuriosa er at Grei – IKA har rekorden for flest mål i eliteserien der et lag vinner med oddetalls mål. Det var vel 4-5 år siden som det sto 14-14 på tavla med noen minutter igjen før Grei setter en siste kasse og vinner med 15-14. Dette var på tiden når Jirving veide et par kilo mindre og kunne løpe forbi sine motspillere før han satte den i mål, nå om dagen blir det vist ikke så mye løping.

Men tilbake til kveldens kamp. Det kommer til å bli mye fart og litt for mye Hawaii i forhold til det som trenerne ønsker. Mye spill fra Greibekker mot borte stangen der de trives best, mange V-løp på Duma og en hel del utvisninger skulle jeg tro. Hvordan skal nå IKA klare å beholde roen mot laget som er i meget god form om dagen. Så lenge de setter press på de to store, trege bekkene, han lille trege og han siste som så ofte borrer ned hodet i bakken og går oppover så kan det nok bli en del mål. Om bekkene ikke blir slått av de vakre øynene til Jatko når han smyger inn på ved den bortre stangen. Der han så ofte i andre kamper klart å flørte seg til 2-3 sekunder av ekstra tid, noe som også ofte har resultert i mål. Ikke la Jerry filme til seg noen to-minuttere, kanskje ikke alle som er klare over dette men Jerry filmer helt klart best i Eliteserien. Det kommer nok av mange års iherdig trening og fremfor alt en viljestyrke utover det vanlige. Verdens kanskje jævligste spiller å møte på banen som etter kampen kan gi deg en klem og lure på om man skal bli med ut på en øl.

IKA har nådd mye lenger etter de 11 kampene som har blitt spilt enn det publikum trodde. Om det blir seier i denne kampen er det kun 1 poeng som skiller dem og Tunet (som har kamp på lørdag). Begge lag har en høy kapasitet og det forventes en kamp som holder et høyt nivå.

VMG tipper 10-7