En innebandyhelg uten større overraskelser er over

Referat fra flere av kampene har latt seg vente på grunnet inntak av store mengder gift for svelge stoltheten etter å ha blitt knust av Greåker.

Vi starter kort med kampen som ble spilt i Kringsjåhallen. Greåker hadde tatt turen og litt over kl 12 ser vi traktorparaden komme lett fremrykkende mot Sognsvanns minst trafikkerte parkeringsplass. Jan Magnar og Lindgren kommer ikke langt senere (Børni har vist tatt en litt lengre sommerferie) og vi noterer at jan Magnar virkelig har lyst til å få med seg hva som sies på banen da han klart å barbere seg inne øret. Dessverre har de ikke gått helt etter plan og et stort plaster dekker det meste av inngangen. Kringsjåhallen fylles opp (tvilsomt at det er 190 mennesker som kampskjema viser men i kringsjå skriver vi alltid publikum antall med gaffel) og etter litt lysshow og partysvensk musikk drar så kampen i gang. IKA starter klart best og etter en rask overgang setter Nerstad sitt 100 mål i Kringsjå (95 av dem har vært på trening) på pass fra den gamle Greåkerspilleren Juhl. Neste mål er det også IKA som setter og dette på backhand Mads R. Han sier selv at det er hans første backhandmål gjennom tidene og etter å ha tatt en titt på vinkelen til gutten så skjønner jeg hvorfor. Stemningen er på topp i hallen og alle tror vel at det skal renne IKA sin vei da Torp etter 2 sekunder i PP dundrer opp et dragskudd i første kryss. Greåker tar over kampen helt og vinner første periode 4-2 og har egentlig full kontroll.

Andre periode drar i gang og dette er egentlig bare en transportstrekning der det ikke skjer så mye. Begge lag har og kontroll på forsvaret og fremover skjer det ikke så mye. Vi hopper i stedet over til siste periode og stillingen er da 3-5. Og det tar ikke lang tid før Magnus Andersson for muligheten i en kontring. Ballen sitter der den skal og vi IKA har nå følingen igjen. Men Greåker har bestemt seg for at dem skal vinne denne kampen og de setter sitt 6.e mål for kampen ikke langt etter. I en periode så rører nesten ikke IKA ballen lenger og Greåker gjør akkurat som de vil. De setter også sitt 7:e og 8:e mål og kampen er vel si og så over. IKA har litt for mange minutter på utvisningsbenken denne kampen og det spilles litt vanskelig. Greåker har egentlig full kontroll de siste 50 minuttene av kampen og vinner fortjent. Greåker kan nok gå langt i år… IKA har mye å jobbe med.

Jeg tok meg også turen til Apalløkka i går for å se Sandnes gå tre ronder mot Grei. Supporterne i Sirkusgrei lyser med sitt fravær og det er ikke mange lyder som kommer fra tribunen. Kanskje er det for at det er Sandnes som starter kampen helt klart best og faktisk leder 5-3 etter to perioder. Eller har dem bare ikke trua på at laget skal klare seg nå som stjernespillerne flyttet hjem eller byttet klubb? Det som skjer i tredje periode har jag vel ikke helt skjønt enda men Sandnes går rett ned i kjelleren kan man si. Grei har mye ball og de setter full fart fremover. De vinner siste periode med 6-0 i tillegg til kampen da selvfølgelig. Med bland annet 2 mål på 3 sekunder, Sandnes vinner nemmelig tekningen men velger å ikke ta ballen så Frikk løper og henter den selv bak to overraskede Sandnesbekker og legger den lett over beinet til Randal i målet. Grei vinner en ganske trøtt kamp etter en ”sterk” tredje periode og Sandnes får dra hjem tomhendt.

Resten av kampene og selvfølgelig de her også vil bli snakket om i Podcasten som er ca 1 døgn forsinket.